مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: از آغاز امسال تاکنون ۱۰ حادثه حریق و آتش سوزی در این استان رخ داده و ۲۱۲ هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی این استان در آتش سوخته است.

"سید محمد تقی سجادی" اظهار داشت: این آتش سوزی های صورت گرفته در قم بخشی از ۱۹۵ حریق به وقوع پیوسته در ۲ هزار هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در همین مدت است.

سجادی خاطرنشان کرد: هفت مورد از این حریق ها در بخش سلفچگان، ۲مورد در بخش جعفریه و یک مورد نیز در بخش مرکزی اتفاق افتاده است، که عمده ترین حریق نیز مربوط به حادثه جمعه شب گذشته در منطقه اللهیار از توابع بخش مرکزی بود.

مساحت کل عرصه های طبیعی قم یک میلیون و ۱۲۳ هزار هکتار است که ۷۲۳ هزار هکتار آن مرتعی می باشد.

مدیرکل منابع طبیعی قم گفت: با توجه به اینکه حریق در مراتع و با ادوات سبک و به صورت پیاده قابل انجام است و معمولا در مناطق صعب العبور رخ می دهد، به منظور اطفا حریق،۲۰ مورد قرارداد با جوامع محلی از جمله دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها منعقد شده است.

سجادی با اذعان به اینکه قم از نظر ادوات سبک برای مهار آتش با مشکل هایی مواجه است، گفت: به تازگی و با قول مساعدی که از سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گرفتیم، امیدواریم یک سری ادوات اطفا حریق بویژه دمنده های خوبی که در انجام عملیات اطفا در جنگل ها و مراتع کارایی بالایی داشته باشد، را وارد استان کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی قم همچنین پهنه بندی مناطق مستعد و پرخطر این استان برای حریق را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به سابقه حریق سال گذشته و امسال، این پهنه بندی برای تمرکز ادوات و برنامه هایی که برای اطفا حریق باید پیش بینی شود، کمک زیادی می کند.

این مسئول همچنین با اشاره به انعقاد قرار داد صورت گرفته بین سازمان جنگل ها و بسیج و اعتبار در نظر گرفته شده برای آن گفت: طبق این قرارداد، استان های مختلف از جمله قم با توجه به محدودیت هایی که منابع طبیعی دارد، مکلف هستند از ظرفیت های پایگاه های مقاومت بسیج به عنوان دیده بان حریق و حضور به موقع در صحنه استفاده کنند.

سجادی ضمن ابراز امیدواری از موفقیت های حاصل شده در امر اطفا و مهار آتش در استان نسبت به گذشته، با تاکید بر توجه شهروندان به  موضوع حفاظت از منابع طبیعی بویژه به هنگام سفر و گشت و گذار در طبیعت گفت: طبق بررسی های انجام شده بیشتر حریق های رخ داده در قم مربوط به روزهای تعطیل بوده، از این رو درصدد هستیم در جاده هایی که در حاشیه جنگل کاری های ما قرار دارد، علف های یک ساله ای که در مجاورت این جاده ها قرار دارد و باعث گسترش آتش سوزی به جنگل ها می شود، را به صورت مدیریت شده و با هماهنگی سازمان آتش نشانی و اداره کل مدیریت بحران سوزانده و از بین ببریم.

  • نویسنده :
  • منبع : ایرنا