19 دی: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای با لحنی عصبانی از گزارش سازمان ملل متحد درباره غیرقانونی بودن ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتقاد کرده است.

گزارش سازمان ملل درباره غیرقانونی بودن ترور سپهبد «قاسم سلیمانی»، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصبانیت آمریکا را برانگیخت.

بیانیه عصبانی آمریکا

«مورگان اورتگاس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که چهارشنبه منتشر شده گفته انتشار این گزارش از سوی سازمان ملل و محکوم کردن آمریکا بابت حمله به سردار سلیمانی نیازمند «نوع خاصی از تباهی فکری» بوده است.

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در حالی که بیش از ۶ ماه از عملیات تروریستی علیه سردار سلیمانی می‌گذرد هنوز نتوانسته نماینده‌های کنگره و افکار عمومی را درباره ضروری بودن این عملیات برای پیشبرد منافع آمریکا قانع کند.

با وجود این، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌اش مدعی شده که عملیات آمریکا برای «دفاع از خود» انجام شده است.

اورتگاس همچنین بدون اشاره به نقش سردار سلیمانی در مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه از ایشان به عنوان «مرگبارترین تروریست جهان» اسم برده است.

در این بیانیه آمده است: «انتشار گزارشی که در آن اقدام ایالات متحده در دفاع از خود محکوم و همزمان سوابقِ ننگین ژنرال سلیمانی به عنوان یکی از مرگبارترین تروریست‌های دنیا پوشانده می‌شود نیازمند نوع خاصی از تباهی فکری است.»

آمریکا و تعریف «تروریسم»

این در حالی است که کارشناسان می‌گویند در سال‌های گذشته چنانکه سیاست‌هایی مانند حمایت آمریکا از فرقه منافقین و یا نقش این کشور در شکل‌گیری داعش نشان داده‌اند، «تروریسم» از نگاه واشنگتن نه بر اساس ملاک‌های واقعی شاخص این مفهوم بلکه بر اساس منافعی که برای آمریکا به همراه داشته تعریف شده و محک زده شده است.

به گفته تحلیلگران، مقام‌های آمریکایی ابایی از این ندارند که جنایت‌پیشگی‌های گروهی که با آنها دشمن مشترک دارند را «آزادی‌خواهی» و مقابله با داعش توسط کشورها و گروه‌های ناهمسو را «تروریسم» و «اقدام مخرب در منطقه» لقب دهند.

از همین روست که آمریکا در سال ۲۰۱۱ حاضر می‌شود فرقه منافقین را علی‌رغم سابقه آشکارش در کشتار غیرنظامیان از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کند، یا در سال ۲۰۱۲ علی‌رغم علم به اینکه حمایت از معارضان مسلح سوری تشکیل گروهی مانند داعش را به همراه خواهد داشت، تداوم این سیاست را در دستور کار قرار می‌دهد و یا در سال ۱۹۷۹ به عنوان بخشی از «دکترین ریگان» حمایت از تروریست‌ها در افغانستان را پیگیری می‌کند.

  • نویسنده :
  • منبع : فارس