۱۹ دی: وضعیت فعلی دارو و درمان کشور یک وضعیت تلخ و ناگواری است. سلامت روز به روز در حال گران شدن و نایاب ترشدن است.مردم در تهیه و خرید دارو به سختی افتاده‌اند و بعضاً از نبود دارو دچار مشکل می‌شوند.
سرمقاله ۱۹ دی شماره ۳۵۷۷ مورخه ۳ آذرماه ۱۴۰۱ با عنوان «سلامت روز به روز در حال گران شدن است» به قلم رضا صدرایی بدین شرح است:

وضعیت فعلی دارو و درمان کشور یک وضعیت تلخ و ناگواری است. سلامت روز به روز در حال گران شدن و نایاب ترشدن است
مردم در تهیه و خرید دارو به سختی افتاده‌اند و بعضاً از نبود دارو دچار مشکل می‌شوند.
همایون نجف آبادی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شرایط امروز زا دارو را مشابه زمان جنگ توصیف می‌کند. می‌گوید: سال‌ها بود که مشکلی در تولید آنتی‌بیوتیک نداشتیم و وضعیت فعلی بی‌سابقه و مشابه دوران جنگ تحمیلی است. در واقع تجویز داروی مشابه به مریض چندین سال بود که صورت نمی‌گرفت ولی در این چند روزه به صورت عجیب و غریبی مجبور می‌شدیم که به بیمار دارو مشابه دهیم.
نماینده دیگر مجلس شورای اسلامی درباره نقش وزیر بهداشت در وضع به وجود آمده در بازار دارو خاطرنشان کرد: البته بحث سؤال و استیضاح از وزیر بهداشت وجود دارد اما این موضوع چه فایده‌ای برای مردم دارد؟ یک زمانی داد می‌زدیم نمی‌توانید اما دولت و وزیر بهداشت می‌گفتند ما می‌توانیم در نتیجه الآن مشاهده می‌کنیم که چه اتفاقی در بازار دارو افتاده است. در حال حاضر تنها می‌توانیم عذرخواهی کنیم و از کسانی که مقصر نبودن دارو هستند بخواهیم از پیشگاه مردم عذرخواهی کنند.
علی‌اصغر باقرزاده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در واکنش به برخی خبرها مبنی بر نبودن دارو در داروخانه‌ها گفت: واقعیت این است که مردم به داروخانه‌ها مراجعه کرده و مشاهده می‌کنند دارو وجود ندارد اینکه بگوییم وضعیت خوب است کار درست نمی‌شود. نبودن دارو در داروخانه‌ها چند علتی است اولین مورد مربوط به حذف ارز ترجیحی است. بنده به عنوان دبیر کمیسیون تلفیق بارها این نکته را گوشزد کردم که در شرایط فعلی کشور با توجه به عدم زیرساخت‌های مناسب، وجود مدیران نالایق و موارد دیگر نباید امسال ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی حذف شود اما نکته بنده را گوش نکردند و وضعیت فعلی شکل گرفت.
او در ادامه با اشاره به عوامل نبودن دارو در کشور افزود: علت دیگر مربوط به سوء مدیریت است. مورد دیگر هم شامل فساد دستگاه‌های دولتی است به این ترتیب که دستگاه‌های مذکور مواد اولیه را نگه داشتند که این مواد گران شود سپس آن را وارد بازار کنند.


  • نویسنده :
  • منبع :