به گزارش ایسنا، دکتر کیانوش جهانپور در ارتباطی ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران ضمن اشاره به روند کلی بروز و مرگ و میر کووید ۱۹ در کشور و شیب به نسبت نزولی آن طی چند روز اخیر، گفت: البته با وجود روند نسبتا نزولی، اما در هفتههای اخیر بیش از ۴۰ تا ۷۰ درصد آمار مرگ و میر و موارد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ مربوط به تهران بوده است. در مجموع حدود یک سوم آمار مرگ و میر و همچنین یک سوم مبتلایان جدید این بیماری مربوط به تهران است.
وی ادامه داد: پیک این بیماری در کشور مربوط به هفته های آخر اسفند و همچنین روزهای اول فروردین است که روندی صعودی داشت اما پس از آن در نمایی کلی شیب نزولی کندی را شاهد هستیم.
جهانپور افزود: تاکید میکنم که همزمانی پیک و طغیان بیماری در استانها را نداشتهایم و این موضوع یکی از ویژگیهای کرونا در ایران است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال روز گذشته در حدود ۸ تا ۹ استان مرگ و میر این بیماری صفر بوده است.
کاهش محسوس مراجعه به بیمارستانها
جهانپور درباره مراجعه بیماران کرونا به بیمارستانها نیز گفت: در این زمینه نیز کاهش محسوس مراجعین در سراسر کشور البته به استثنای ۵ تا ۶ استان را دشتهایم؛ به عنوان مثال در یک استان یک بیمارستان کاملاً به کرونا اختصاص داده شده بود، این در حالی است که حدود دو شب گذشته تنها دو بیمار کرونا در این بیمارستان بستری بودند. البته با وجود کاهش محسوس مراجعین به بیمارستان ها در سراسر کشور، در هفتههای اخیر تست سرپایی کرونا را افزایش دادهایم.
یک سوم تختهای ICU اختصاصی کرونا، خالی است
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره برخی محدودیت ها در تجهیزات و تخت های آی سی یو که پیش از این اعلام شده بود، گفت: برآوردهای ما بر اساس بدبینانه ترین سناریوها تنظیم می شد. بر همین اساس در اسفندماه به سمت افزایش تختهای آیسییو حرکت کردیم و در کمترین زمان حدود هزار تخت آی سی یو به مجموعه تخت های بیمارستانی اضافه کردیم. در مجموع حدود ۸۵۰۰ تا ۹۵۰۰ تخت فعال آیسییو داشتیم که کمتر از ۵۰ درصد آنها به کرونا اختصاص یافت و البته در طول این مدت و حتی در پیک بیماری هیچ گاه اشغال ۱۰۰ درصدی تخت های اختصاصی کرونا را نداشتیم.
جهانپور افزود: در مجموع حدود ۴۵۰۰ تخت آی سی یو اختصاصی برای کووید ۱۹ در نظر گرفته شد که اکنون با توجه به کاهش نسبی موارد بیماری، حدود هزار تخت از این تخت های اختصاصی خالی است و حتی برخی مواردی که اکنون در آی سی یو ها بستری هستند به نسبت دو تا سه هفته گذشته، وضعیت عمومی بهتری دارند، اما برای مراقبت بهتر در آی سی یو ها بستری شدهاند. در هر حال اکنون یک سوم تختهای آیسییو اختصاصی کووید ۱۹ خالی است. با این حال از روزها و هفتههای آینده اطلاع اطلاعی نداریم.
وی ادامه داد: باز هم تاکید میکنم که حتی در دوران پیک بیماری هم بیماران ما بدون تخته آی سی یو نماندند؛ این در حالی است که کمبود تخت بیمارستانی، آی سی یو، ونتیلاتور و ... در کشورهای غربی پیش آمد؛ این موضوع در شرایطی است که زیرساخت های درمان در آن کشورها به لحاظ فیزیکی و منابع انسانی نسبت به کشور ما بسیار قوی تر است. قطعاً کشور ما در مدیریت بیماری و انجام اقدامات بهداشتی، شناسایی، اقدام زودهنگام، ایزولاسیون در منزل، پایش بیمار و قرنطینه در منزل، بار مراجعان را کاهش داده است.
- نویسنده :
- منبع : ایسنا