حاکمیت نهایت بردباری را نسبت به شهروندان بروز دهد
19 دی: یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: نمایندگان مجلس میتوانند باتوجه به اختیارات و صلاحیت وسیع قوه مقننه، طرحی برای عفو عمومی تهیه کنند و یا لااقل مجازات محکومان سیاسی و دستگیرشدگان جریانات اعتراضی را کاهش دهند و مواد قانونی مربوطه مانند ماده ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون تعزیرات و امثال آن را نسخ کنند. همچنین دولت هم میتواند لایحه عفو عمومی را تهیه و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند تا زمینه حفظ و ایجاد وحدت ملی و آشتی حکومت و شهروندان فراهم شود.
مطهری: با سخنان رهبری، شعار «زن، زندگی، آزادی» بیاعتبار شد
19 دی: نماینده تهران در مجلس دهم گفت: خطبا و متولیان امر به معروف و نهی از منکر، از تندرویها در موضوع حجاب جلوگیری کنند و در مسیری که رهبری فرمودند، حرکت کنند.
تفرشی: دامنه مخالفین به فرزندان مسئولین رسیده!
19 دی: مجید تفرشی، تاریخدان و پژوهشگر، با اشاره به اینکه تندرو های داخلی و اپوزیسیون خارجی در ظاهر ضد هم هستند اما در باطن همگام و هم راستا با هم عمل می کنند گفت: در بین مسئولان نظام اعتماد به نفس کاذبی وجود دارد که برای کشور خطرناک است.
هر موضعی علیه تمامیت ارضی ایران مخدوش است
19 دی: «منوچهر متکی» وزیر امور خارجه دولت نهم درباره بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس میگوید: هر سخن و بیانیهای که تمامیت ارضی و حقوق جمهوری اسلامی را مخدوش کند، محکوم است و براساس منافع خود با همه کشورها همکاری میکنیم.
برخی دچار توهم سیاست راهبردی با شرق هستند
19 دی: رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از نگاه حاکم بر سیاست خارجی کشورمان گفت: امروز روسیه و چین به حدی در حوزه سیاست خارجی برای ایران بزرگ شدهاند؛ که حتی در اخبار این روزها عبارت «احضار» سفیر چین به میان نمیآید.
بیش از ۵۰ درصد سرمایه های ایرانیان پوچ شد
19 دی: حقیقت پور، فعال سیاسی اصولگرا گفت: جراحی اقتصادی باید بعد از احیای برجام اتفاق می افتاد، یعنی اول باید فرایند جابه جایی پول، تولید و تجارت برای ما تسهیل می شد و سپس دولت به جراحی اقتصادی اقدام می کرد.
عطریان فر: قالیباف فراموش نکند بر صندلی هاشمی رفسنجانی تکیه زده است
19 دی: عطریانفر با انتقاد از موضع اخیر قالیباف در موضوع «حکمرانی نو»، گفت: طرح موضوع حکمرانی نو یک اقدام «دهان پرکن» است. حتی شاهد بودیم که همفکران قالیباف نیز در برابر این پیشنهاد انتقاداتی را مطرح کردند که موجب عقبنشینی قالیباف از موضع جدید خود نیز شد.
افروغ: تغییر قانون اساسی تابو نیست/مجلس خبرگان باید متحول شود
19 دی: افروغ، استاد دانشگاه و جامعه شناس می گوید؛ ما از قانون اساسی دور شدهایم، بحث زمینه سازی برای اشتغال، بحث آموزش رایگان، فصل سوم قانون اساسی و اصل بیست و هفتم و ... در قانون اساسی آمده است که اقتصاد وسیله است. دقت کنید این به معنی بی توجهی به اقتصاد و معیشت نباید تعبیر و تفسیر شود. این بدان معناست که مردم باید از حداقل های معیشت و رفاه آبرومندانه برخوردار باشند تا با فراغ بال به شکوفایی فرهنگی و سیاسی خود بپردازند.
پزشکیان: هر کسی آمد حرف بزند گفتند با آقا مخالفی
19 دی: نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، در مورد بحث حکمرانی نو که توسط محمدباقر قالیباف مطرح شده است،گفت: حکمرانی نو تئوری درستی است اما با آدم توانمند درست می شود اگر آن آدم توانمند را نداشته باشید با چه کسی می خواهید نو کنید؟
شورای حکام قطعنامهی دیگری علیه ایران صادر کند، فاتحه برجام خوانده است
19 دی: تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: رفتن پرونده به شورای امنیت یک فرآیند بسیار خطرناکی را به وجود خواهد آورد که هم تحریمهای گذشته برمیگردد و هم اینکه تمام کشورهای دنیا موظفند ارتباطاتشان را با ایران قطع کنند که امیدواریم به آن مرحله نرسیم.
احمدینژاد مشغول دروی خس و خاشاکیست که ۸۸ کاشت
19 دی: «آقای احمدی نژاد الان مشغول درو کردن همان خس و خاشاکی هستند که سال ۸۸ کاشتند. واقعیت این است که آنچه امروز ما شاهدش هستیم، آورده ایشان به عرصه سیاسی و به طور کل، ایران بود. اصلا یه بخشی از نارضایتیهایی که در سطح جامعه ایجاد شد، ناشی از اظهار نظرهای شخص ایشان بود»
هاشمی طبا: احمدی نژاد شروع کننده بی ادبی ها در فضای سیاسی بود
19 دی: هاشمی طبا با اشاره به تاکید سیاستمداران و فراخوان رئیس قوه قضائیه برای گفتگو کردن گفت: شرایط برای گفتگو کردن محقق نمی شود. چندسالی می شود که رهبر انقلاب فرمودند کرسی آزاد دانشگاه برگزار شود اما، کسی اعتماد نمی کند که بیاید و صحبت کند. برای آن که می ترسد کمی از حدود خودشان بگذرند و دانشجویان ستاره دار شوند یا اخراج شوند.
افرادی در درون حاکمیت با ندانم کاریِ خود خشونت را تحریک میکنند
19 دی: یک استاد علوم سیاسی دانشگاه، سهم ورود افراد معتدل، خوش نام، محبوب، خارج از قدرت و حتی نیروهایی که در خارج از کشور هستند، ولی به ایران و انقلاب اسلامی علاقه دارند را در تغییر فضای کشور مثبت ارزیابی و مورد تاکید قرار داد.
عماد افروغ: تنها راه برون رفت از اعتراضات گسترده اصلاحات ساختاری است
19 دی: یک جامعه شناس با بیان اینکه طردشدگی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آمادگی اولیه را برای اعتراض خیابانی فراهم کرده است، گفت: راه برون رفت از این شرایط این است که اصلاحات ساختاری انجام شده و طردشدگی پایان یابد.
یک جامعه شناس: تحقیر تجمع کنندگان در خیابانها، خشم آنان را دوچندان میکند
19 دی: از منظر «سیدحسن موسویچلک» جامعهشناس، برخی جوانان نسل چهارمی که اکنون اعتراضاتی به برخی مسائل دارند برخلاف تبلیغاتی که از شکاف بیننسلی نسل جوان با جمهوری اسلامی میشود، تنها دچار تعارضاتی هستند که بهدرستی به آن پاسخ داده نشده است.
دولت جدید عراق با یک"صدر"معترضتر و بیقرارتر روبرو خواهد بود
19 دی: یک پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات غرب آسیا، با بیان این که انتخاب احتمالی نوری مالکی به عنوان معاون رییس جمهور عراق در راستای منافع دولت و ملت این کشور نیست، گفت: مقتدی صدر فعلی از صدر گذشته قدرت بیشتری دارد و در نتیجه بیشتر از قبل هم میتواند دولت جدید را با چالشهای جدی و شاید حتی فلج کننده روبرو کند.
منتجبنیا: تا بگوییم بالای چشمتان ابروست، میگویند ضدانقلاب هستید
19 دی: فعال سیاسی اصلاحطلب و دبیرکل حزب جمهوریت، گفت: به هر کسی بگوییم آقا بالای چشم شما ابروست می گویند ضد انقلاب هستید! اگر بگوییم چرا اختلاس می کنید می گویند شما از آمریکا خط می گیرید! این حرف ها به شدت ناراحت کننده است و باید جلو این حرکت ها گرفته شود.
آقای اژهای با تصمیماتش نشان دهد که دعوت برای گفتوگو ظاهری نیست
19 دی: یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: از پیشنهاد آقای اژهای برای گفتوگو استقبال میکنم البته امیدوارم این مسئله تنها در بیان نباشد و در عمل نیز ما شاهد چنین موضوعی باشیم.
نباید کاری کرد که مسائلی مثل حجاب، جنس حکومتی پیدا کند
علی لاریجانی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که همه رعایت حدود کنیم. ذات این موضوع، تأنی دارد. شما به زمان شاه نگاه کنید، مگر ترویج بیحجابی نمیشد، اما چقدر از مردم حجاب داشتند و رعایت میکردند! آن زمان علمای ما مسیر درستی را طی میکردند. نکته دیگر آن که، نباید کاری کرد که چنین مسائلی، جنس حکومتی پیدا کند. در این صورت، رفتار اجتماعی آن جنس دیگری پیدا میکند.
نارضایتیها ساختاری است اما گوشی بدهکار نیست
یکی از تفاوتهایی که به نظر میرسد در این اعتراضات نسبت به سالهای قبل دیده میشود، مسئله در چارچوب نظام بودن یا خارجبودن از آن است. معترض سال ۸۸ به دنبال رئیسجمهورکردن کاندیدای مدنظر خود در چارچوب جمهوری اسلامی بود؛ اما معترضان فعلی علیه پوشش و حجابی اعتراض میکنند که یکی از مؤلفههای هویتی جمهوری اسلامی است.