در روزهای اخیر اعضای کمیسیون تلفیق مجلس، طی مصوبهای ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تولید محتوا در فضای مجازی تخصیص دادند که بر اساس جدول تعیین شده در اختیار سازمان صدا و سیما، سازمان فرهنگ و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی و... قرار میگیرد.
در همین رابطه یک فعال رسانهای اصولگرا معتقد است این پولها دور ریختن بیت المال است و با توجه به اینکه دست در جیب مردم میکنند، ضامن و مدیون مردم هستند.
محمد مهاجری گفت: در شرایطی که به لحاظ منابع اقتصادی و منابعی که در بودجه سال 1400 مشخص شده، با مشکلات شدید مالی روبه رو هستیم، این نوع ولخرجیها به نفع اقتصاد کشور نیست. به خصوص اینکه این ولخرجی صرف کارهای هزینهای میشود و به هیچ وجه آوردهای برای تولید کشور ندارد و جز اینکه مشکلات معیشتی مردم را افزایش میدهد، حاصل دیگری ندارد.
ضریب نفوذ صداوسیما قابل اعتنا نیست
وی افزود: به لحاظ فرهنگی نیز صداوسیما قطعاً هیچ کاری نخواهد کرد و با این پول کسریهای مالی خود را جبران میکند. اگر صداوسیما کننده کار بود، با بودجه کلانی که داشت و همین آگهیهای بسیار زیادی که هزینههای خود را با آنها تأمین میکند، ضریب نفوذ خود را افزایش میداد. در حالی که امروز ضریب نفوذ صداوسیما قابل اعتنا نیست.
این فعال رسانهای اصولگرا ادامه داد: اینکه صداوسیما هر چند وقت یکبار اعلام میکند که 70 الی 80 درصد مردم به ما توجه دارند، مصداق «خود گویی و خود خندی عجب مرد هنرمندی!» است؛ بنابراین اینکه خودش چنین ادعایی دارد تأثیری در فضای رسانهای نمیگذارد. وقتی صداوسیما پول خرج میکند و سریال میسازد، مردم تماشا میکنند اما به همان نسبت نیز از سریالهای شبکههای ماهوارهای استفاده میکنند.
پولی که اخیراً بابت تولید محتوا به صداوسیما دادهاند منطقی نیست
وی بیان کرد: صداوسیما در سالهای گذشته اعلام کرده بود که میزان استفاده مردم از ماهوارهها چقدر زیاد است. صداوسیما اگر پولی داشته باشد و بتواند آن را مدیریت کند و با برنامه ریزی ضریب نفوذ خود را افزایش دهد، اشکالی ندارد؛ اما پولی که اخیراً بابت کنترل فضای مجازی به آن دادهاند که البته خودشان می گویند به منظور ایجاد محتوا برای فضای مجازی بوده، منطقی نیست.
مهاجری گفت: قبلاً هم در یکی از رسانهها نوشتهام که قبل از انقلاب، تمام رسانههای رسمی کشور دست حکومت بود. سینما، تلویزیون، تئاتر، مطبوعات، مجلات و... همگی در دست حکومت بود؛ اما باید دید چرا ضریب نفوذی نداشت؟ مخالفین حکومت تنها مساجد را داشتند. چطور آن مساجد توانست نیروها را متحد کند و یک حکومت را با همه رسانههایی که در اختیار داشت، ساقط کند؟ به خاطر تولید محتوای درست. مردم و جوانان در مساجد تولید محتوای علمی، سیاسی و مذهبی میکردند و به همین وسیله خود را ارتقای کیفی میدادند.
دور ریختن بیت المال است
وی افزود: امروز همه رسانهها دست حکومت است. باید پرسید چرا این اتفاق نمیافتد؟ چرا هر روز نگران این هستیم که دشمن تولید محتوا میکند و ما این کار را انجام نمیدهیم؟ به نظرم مبالغی که این روزها صرف فضای مجازی میشود. برای نمونه پولهایی که خرج لشکر توئیتری میکنند تا به صورت هماهنگ به اشخاص مختلف فحاشی کنند، اگر تأثیرگذار بود مجلس مجدداً یک مبلغ بالا به صداو سیما نمیداد که خرج این مسائل کنند.
مهاجری در پایان گفت: این میزان مبالغ را که به صداوسیما دادهاند اگر به منظور تولید محتوا به مردم میدادند، نتیجه بهتری داشت. همین چهرههای سیاسی و اقتصادی هم میتوانند به صورت خودجوش در فضای مجازی تولید محتوا کنند، به نحوی که در جهت اهداف و منافع سیاسی و فرهنگی کشور باشد. این پولها به نظرم دور ریختن بیت المال است و با توجه به اینکه دست در جیب مردم میکنند، ضامن و مدیون مردم هستند.
- نویسنده :
- منبع : جماران