به گزارش خبرآنلاین، اسحاق جهانگیری روز سهشنبه در جلسه با مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اخبار مربوط به قیمت نفت در سطح جهانی گفت: اقتصاد آمریکا که ۲۵ درصد تولید ناخالص دنیا را در اختیار دارد از شب گذشته نفت را به قیمت منفی به فروش گذاشته و این نشان میدهد که بقیه کشورهای دنیا نیز از پیامدهای اقتصادی کرونا بینصیب نخواهند ماند.
وی با اشاره به اینکه نفت تا چند ماه پیش به قیمت ۵۰ تا ۱۰۰ دلار برای هر بشکه در سطح جهانی معامله میشد و کسی باور نمیکرد که قیمت نفت اوپک امروز به زیر ۲۰ دلار برسد، اظهار داشت: قطعاً کشورهای تولیدکننده نفت مثل عربستان که گفته میشد نمیتواند با نفت زیر ۷۰ دلار کشورش را اداره کند با مشکل روبه رو خواهند شد، این در شرایطی است که اعلام کاهش ۱۰ میلیون بشکه ای تولید نفت اعضای اوپک و غیراوپک نیز نتوانسته بر سیر نزولی قیمت ها اثر بگذارد.
ایران خود را با شرایط حذف درآمدهای نفتی تطبیق داده است
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به فضل الهی و مدیریت و برنامهریزیهای انجام شده توانسته خود را با شرایط حذف درآمدهای نفتی از بودجه کشور تطبیق دهد، گفت: بحرانها و تحریمهای ایالات متحده آمریکا باعث شده تا ما آمادگی لازم را برای اداره کشور در شرایط کنونی داشته باشیم.
جهانگیری با بیان اینکه سایر کالاهای وابسته به نفت مثل صنایع پتروشیمی و حتی فلزات نیز از تبعات اقتصادی بحران کرونا متأثر خواهند شد از دانشگاهها و مراکز علمی خواست راهکارهای علمی برای مواجهه با این مسأله ارائه دهند و دستگاهها نیز به تدوین برنامههای متناسب با این شرایط بپردازند.
معاون اول رییس جمهور سپس به موضوع نامگذاری امسال به عنوان سال جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و با تبیین محدودیتهای منابع برای سرمایهگذاریهای جدید و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی گفت: باید ده تا ۱۲ رشته پیشران اقتصادی را که میتوانند بخشهای دیگر را به دنبال خود فعال کنند شناسایی و منابع را به آنها تزریق کنیم. یکی از رشتههای مورد اجماع به عنوان پیشران فعالیتهای اقتصادی بخش مسکن است که میتواند ۱۲۰ رشته صنعتی را با حرکت خود به فعالیت درآورد.
- نویسنده :
- منبع : خبرآنلاین