19 دی: دبیر ستاد تنظیم بازار در خصوص تامین و تولید روغن گفت: در اسفندماه حدود ۲۰۰ هزار تن روغن تولید شد که حدود ۳۰ درصد بیش از نیاز و مصرف کشور است.
به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، «عباس قبادی» در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه در گذشته به طور میانگین ماهیانه ۱۴۵ هزار تُن روغن خام به کارخانجات تحویل داده می شد، اظهار داشت: در ماه های اخیر این مقدار به بالغ ۱۸۰ هزار تن رسید و در اسفند ماه به حدود ۲۰۰ هزار تن افزایش پیدا کرد.

وی افزود: میزان تولید روغن در کشور حدود ۳۰ درصد بیش از نیاز و مصرف کشور است و تنش‌هایی موجود در بازار بیشتر به دلیل فضای روانی ایجاد شده است.

قبادی همچنین در خصوص تمهیدات ستاد برای بازار میوه شب عید، تصریح کرد: از ماه‌های گذشته ذخیره سازی برای سیب و پرتقال ایام پایانی سال را اقدام کردیم و با توجه به اعلام نیازی که از طرف استان‌های سراسر کشور دریافت کردیم اقلام مورد نیاز مستقیم از تولیدکننده خریداری و ذخیره‌سازی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه به دلایل مختلف، در برخی از میوه ها شاهد افزایش قیمت نامتعارف بودیم، افزود: بررسی و پیگیری این موضوع به صورت جدی‌تر در دستور کار گرفت و در کنار سایر اقلام، برای تنظیم بازار سیب و پرتقال به عنوان کالاهای پرمصرف ایام عید، جلسات متعددی با بخش‌های مختلف تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این محصولات برگزار کردیم.

قبادی تاکید کرد: در همین راستا قرار شد مکان‌هایی را برای عرضه مستقیم محصولات ذکر شده به صورت رایگان در اختیار بخش تولید قرار گیرد تا کالا بدون واسطه به مصرف کننده عرضه شود و شاهد تعدیل قیمت‌ها خواهیم بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ملاک ستاد، قیمت مراکز عمده فروش میوه و تره‌بار است، تصریح کرد: ۷۰ درصد جامعه نیاز خود را از میادین میوه و تره‌بار تامین می‌کنند و قیمت سیب قرمز در این مراکز در حال حاضر کمتر از ۹ هزار تومان است، سیب زرد و پرتقال در حدود ۱۱ هزار تومان است.

برخورد جدی با متخلفان و گران‌فروشان

دبیر ستاد تنظیم بازار با یادآوری عوامل موثر در افزایش قیمت در واحدهای صنفی و شبکه توزیع خُرد، گفت: متاسفانه در برخی مناطق میوه با قیمت‌های بسیار بالا عرضه می‌شود که این مورد تایید ما نیست و قطعا واحدهای نظارتی با اینگونه تخلفات برخورد می‌کنند.

وی افزود: همچنین در سازمان صنعت تلاش شده است تا با ایجاد شبکه عرضه مستقیم کالا، نه تنها اقلام را با قیمت مناسب‌تر به دست مصرف‌کننده برسانیم که تعدیل قیمت‌ها در شبکه توزیع سنتی را هم شاهد باشیم.

قبادی، حداقل قیمت خرید سیب از باغدار را هفت هزار تومان اعلام کرد و گفت: در خصوص گوجه، اگر مازاد تولید داشته باشیم، تعاون روستایی محصول را خریداری کرده و در صنایع تولید رب استفاده می‌کند و متولی خاص خودش را دارد.

وی افزود: اگر گزارشی در خصوص تولید مازاد یک محصول به ستاد تنظیم بازار برسد، ما در چارچوب اختیاراتی که داریم با مکلف کردن دستگاه‌های ذی‌ربط اقدام به حل مشکلات تولیدکنندگان می‌کنیم.

دبیر ستاد تنظیم بازار با استناد به آمار بازرسی‌های انجام شده و پرونده‌های تخلف افزود: تمامی بخش‌های مرتبط با این موضوع در وزارت صنعت، تلاش می‌کنند تا وظایف خود را کامل و به نحو شایسته انجام دهند ولی بخشی از دلایل و عوامل افزایش قیمت کالاها اجتناب ناپذیر بوده است ولی تاکید میکنم تلاش ما و همه دستگاه‌های مرتبط در راستای تامین کالا به مقدار کافی و با قیمت مناسب است.
  • نویسنده :
  • منبع :