19 دی: چهارم شعبان روز میلاد وفا و عهد است، روز میلاد فردی که اگر نبود تاریخ کمبود بزرگی در خود داشت.
آسمان مدینه بوی آمدن گرفت. کوچه کوچه عطر یاس پیچیده است و این قلب علی(ع) است که پس از داغ فاطمه(س)، با صدای زیبای نوزاد ام البنین روشن می‌شود.

مولای خوبی‌ها در گوش این نوزاد اذان می‌گوید و از رسول الله(ص) نام می‌برد و نامش را «عباس» می‌گذارد.

با تولد عباس است که امیرالمومنین برای حسین(ع) خوشحال است. اگر در نبود رسول الله(ص) و فاطمه زهرا(س) این تنها علی بود که زخم طعنه‌ها، دشمنی‌ها و بدی‌ها را به جان می‌خرید، حسین(ع) با وجود عباس اینگونه نخواهد بود و حقیقتاً نبود.

علی(ع) می‌دید صحرایی را که ابوالفضل(ع) با وجود تشنگی تا آب پیش می‌رود، دست بر آن می‌زند و به احترام لب‌های تشنه برادر دست می‌کشد، مشک را به عشق فرزندان حسین(ع) پرآب می‌کند و سوی خیمه‌ها راهی می‌شود.

علی(ع) می‌دید که عباس(ع) چگونه با دست به دست کردن مشک، با به دندان کشیدن و به کار گرفتن همه نیرو از امانت فرات برای بچه‌ها دفاع می‌کند. ایستادگی همان نقطه اتصالی است که عباس را به مولایش گره می‌زند. عزت و بزرگی و حقیقت‌طلبی اوج محتوایی است که عباس برای تاریخ از کربلا باقی گذاشت.

آری چهارم شعبان آمده است تا آسمان تیره دنیا یک‌بار دیگر با نام قمر بنی‌هاشم روشن شود. عباس(ع) آمد تا برادری را معنا کند، وفا را شرح دهد، ایثار را الگو باشد. عباس آمد تا شجاعت را تفسیر کند و دلاوری را مصداقی والا گردد.


اوست ماهتاب شب‌های غریبی حسین(ع). اوست اسوه باشکوه جانبازی. اوست شکوفه زیبای شاخسار اهل بیت(ع).

اگر به دنبال روزی برای تفسیر مردانگی، جوانمردی و همراهی حقیقی با مولایمان بخواهیم انتخاب کنیم، آن روز، روز میلاد عباس است. کسی که از خود گذشت مولایش بیش از او بماند، او که خود را به قربانگاه فرستاد تا مولایش قربانی نشود.

همین معرفت بالا و گسترده است که دل‌های نه فقط شیعیان حسین(ع) که زرتشی و مسیحی و کلیمی را نیز بر زلف و نگاه گیرای عباس گره زده است.

ضرورت توجه به ارزش‌های دینی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه حضرت قمر بنی هاشم(ع) سرآمد شهدا و الگوی بزرگی برای ما هستند، اظهار کرد: وفاداری به امام عصر خود یعنی امام حسین(ع) از ویژگی‌های بارز حضرت عباس(ع) است.

حجت الاسلام عیسی عیسی‌زاده ادامه داد: حضرت عباس(ع) هیچ کاری را بدون اذن امام حسین(ع) انجام نمی‌دادند؛ به عنوان مثال وقتی حضرت عباس(ع) دیدند افراد زیادی به شهادت رسیدند، گفتند به من اجازه می‌دهید به میدان بروم، امام حسین(ع) گفتند آب برای کاروان تهیه کن و برو.

وی افزود: حضرت عباس(ع) با وجود اینکه به دنبال آب می‌روند و دستشان قطع می‌شود، اما در مقاتل آورده‌اند که ایشان فرموده‌اند قسم به خدا اگر دستان مرا قطع کردید از دین و امام خودم دست نمی‌کشم.


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امروز در جامعه افراد با کوچکترین ناراحتی از ارزش‌های دینی خویش دست می‌کشند، تصریح کرد: اگر پیرو ائمه و عاشق حضرت عباس(ع) هستیم نباید از ارزش‌های دینی خویش دست بکشیم.

حجت الاسلام عیسی زاده گفت: فرقه‌های مختلف مسلمانان و حتی زرتشتی و مسیحی عاشق حضرت عباس(ع) و به دنبال پیروی از ارزش‌های مکتب ایشان هستند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه اولین درس از مکتب حضرت عباس این است تا پای جان از ارزش‌ها دفاع کنیم، عنوان کرد: امروز هم که امام زمان(عج) غریب هستند و نیاز به شیعیانی دارند که از امام زمان(عج) دست نکشند و هم چنین امروز که مقام معظم رهبری بعنوان حاکم اسلامی و ولی امر مسلمین حکومت را پیش می‌برند، باید تابع امر ولی فقیه خویش باشیم.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مقام و عظمتی که خداوند به حضرت عباس(ع) داده بخاطر تبعیت از ولی زمان خویش بوده است، افزود: امروز ما نیز باید با وحدت عمیق و عظیم بتوانیم در رکاب ولی امر خویش کشور را از هر بلایی حفظ کنیم.
  • نویسنده :
  • منبع : مهر