19 دی: صندوق بین المللی پول هشدار داد که نابرابری که به دلیل شیوع کرونا تشدید شده است منجر به از بین رفتن اعتماد مردم به حکومت‌های خود و در نهایت آشوب‌های اجتماعی می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، صندوق بین المللی پول در گزارشی تأکید کرد که شیوع کرونا منجر به تشدید پدیده نابرابری و فقر شده است که قبل از به وجود آمدن این بیماری وجود داشت،همچنین این بیماری بر اهمیت شبکه های امنیت اجتماعی تأکید کرده است.

در این گزارش که پیش از نشست های بهار منتشر شده، آمده است که شیوع کرونا نابرابری در دستیابی به خدمات اساسی مانند مسائل بهداشتی و سلامتی، آموزش با کیفیت بالا،زیرساخت های دیجیتالی را فاش کرد و همین عوامل خودشان به نوبه خود باعث ادامه شکاف درآمدی می شود که نسل های پی در پی با آن درگیر می شوند.

این گزارش هشدار داد که پیامدهای کرونا ممکن است طولانی مدت شوند به ویژه بر کودکان و نوجوانانی که از خانواده های فقیرتر هستند.

این صندوق در گزارش خود همچنین به روند دیجتالی شدن سریع که در نتیجه شیوع کرونا رخ داده است اشاره کرد و تصریح کرد که کارگرانی که دارای مهارت های پایین هستند برای پیدا کردن کار با دشواری اساسی مواجه شده اند.

این موسسه مالی بین المللی که مقر آن در واشنگتن است تأکید کرد که در سایه این شرایط جامعه ها ممکن است دچار چند قطبی شده یا اعتماد به حکومت ها از هم بپاشد یا آشوب های اجتماعی به راه بیفتد.

صندوق بین المللی پول همچنین خاطرنشان کرد که این عوامل تدوین سیاست ها را پیچیده می کند و برای ثبات جامعه و حرکت آن خطراتی را شکل دهد.

این صندوق از حکومت ها خواست که دوز عادلانه ای از امکان دستیابی به خدمات اساسی(در اشاره مجازی به کارزار واکسیناسیون ضد کرونا) برای هر فرد تأمین کند.

در این گزارش همچنین آمده است که شیوع ویروس کرونا باعث کاهش منابع خزانه عمومی در همه جهان شده است ولی باید بسیاری از دولت ها هزینه های عمومی خود را بیشتر کرده و این هزینه ها را به درستی هدایت کنند.

این گزارش همچنین توصیه کرد که از کشورهای با درآمد پایین که با «چالش های بزرگی» رو به رو هستند، حمایت شود.

بر اساس این گزارش 121 کشور رو به رشد و توسعه یافته با درآمد پایین به منظور تحقق اهداف توسعه پایدار از جمله دستیابی به خدمات اساسی تا سال 2030   نیاز به 3تریلیون دلار دارند.

موج بیماری های روانی

محدودیت‌های ناشی از کووید-۱۹ مراجعه نوجوانان درگیر با مشکلات روانی این بیماری جهانی را در کشورهای اروپایی به‌شدت افزایش داده است. بخش خدمات روانپزشکی بیمارستان‌ها در فرانسه و بلژیک با افزایش ۸۰ درصدی مراجعه نوجوانان زیر ۱۵ سال روبه‌رو هستند.

در حالی که تقریبا تمام کشورهای اروپایی درگیر موج سوم ویروس کرونا هستند، بسیاری پیشاپیش موج چهارم را نه در ارتباط مستقیم با کووید-۱۹، بلکه ناشی از بیماری‌های روانی محصول محدودیت‌ها به ویژه برای کودکان و نوجوانان می‌دانند.

تقاضا برای ویزیت در بخش خدمات روانپزشکی بیمارستان اراسم بروکسل در یک سال گذشته تقریبا ۴ برابر افزایش یافته است. لیست انتظار آنچنان طولانی است که وقت ملاقات ممکن است برای سه ماه پس از درخواست داده شود. در این بیمارستان دو چالش روانی دلیل اصلی تقاضا برای ملاقات با روانپزشکان است: پریشانی و گم کردن نقاط اتکای زندگی روزمره.

پرفسور «ماری دلهایه» (Marie Delhaye)، روانپزشک اطفال بیمارستان اراسم می‌گوید مشکل به همین دو بیماری ختم نمی‌شود: «چالش‌های تغذیه به شکل لاغری مفرط بروز پیدا می‌کند. نوجوانانی داشتیم که ۲۰ کیلو کاهش وزن داشتند و پدر و مادرهایشان متوجه هیچ چیز نشده بودند.» به علاوه افسردگی شدید و حتی روان‌پریشی هم گریبان نوجوانان را می‌گیرد.

برای مقابله با موج جدید بیماری‌های روانی بیمارستان اراسم برنامه کاری خود را تغییر داده است: بستری در بخش خدمات درمانی کوتاه‌تر اما بیشتر شده و آهنگ تندتری به خود گرفته است.

آرتور، ۱۷ ساله است و از ۲ سال پیش در بیمارستان اراسم به‌علت مشکل بی‌دقتی و بی‌توجهی حاد تحت درمان قرار دارد. وضعیت آرتور سال گذشته و پس از شروع قرنطینه اول بدتر شد و درس و مدرسه را عملا رها کرد. آرتور می‌گوید: «رفتن به مدرسه دیگر برایم قابل تحمل نیست. وقتی صبح ساعت زنگ می‌زند، چند بار برای ده دقیقه بعد تنظیم می‌کنم و دست آخر از خیر بیدار شدن می‌گذرم.» اگر این نوجوان ۱۷ ساله یک روز هم به دبیرستان برود، تنها یک پیشنهاد برای رها کردن کلاس کافی است: «فقط یک نفر باید بگوید بیا کلاس را بپیچونیم. حتما همین کار را می‌کنم. هیچ تمایلی به ادامه مدرسه ندارم.»

اما مشکل آرتور، مانند هزاران دانش‌آموز اروپایی دیگر به همینجا ختم نمی‌شود. او می‌گوید:‌ «دیگر هیچ انگیزه برای انجام کارهایی که قبلا می‌کردم، پیدا نمی‌کنم. به همین دلیل زندگی نرمال من عوض شده است. بداخلاق و شده‌ام و سریع عصبانی می‌شوم.»

به گزارش یورونیوز، نظام بهداشت و درمان تلاش می‌کند به موارد ضروری ناهنجاری‌های روانی پاسخ دهد. اما بسیاری از روانپزشکان از همین حالا زنگ خطر را برای دوره «احتمالی» پساکرونا به صدا درآورده اند. نوجوانان و جوانان کم سن و سال امروز که قرنطینه‌های طولانی را پشت سر گذاشته، در سال‌های آینده با مشکلات ناشی از این دوره سخت روبه‌رو خواهد شد. چالش احتمالی دیگر، بحران اقتصادی، بدون چشم‌انداز بهبود است که همین نسل را بار دیگر با مخاطرات روانی دیگری روبه‌رو خواهد کرد.

دلایل ابتلای کودکان و نوجوانان به نوع جدید کرونا

خبرگزاری آلمان، یکی از موضوعاتی که در حال حاضر کارشناسان و رسانه ‌ها را به خود مشغول کرده، دلایل ابتلای روزافزون جوانان و نوجوانان به کووید19 است.

تا چندی پیش افراد بالای 70 سال در کانون خطر ابتلا بودند، اکنون گروه ‌های سنی 20 تا 59 سال و 4 تا 15 سال بیش از سایرین در معرض خطر هستند.

در مقابل، شمار مبتلایان بالای 80 ساله در حد چشمگیری کاهش یافته است. علت این امر، در اولویت قراردادن این گروه سنی برای واکسیناسیون است.

خطر فضاهای خصوصی و آموزشی

موسسه «رابرت کُخ» مرجع رسمی اعلام آمار مبتلایان و قربانیان کووید19 در آلمان چند روز پیش گزارش داد که رشد شمار ابتلا در همه گروه‌ های سنی قابل توجه است، اما افزایش کودکان و نوجوانان مبتلا در این کشور نگران‌ کننده است.

آنها به‌ ویژه در فضاهای خانوادگی، مدارس و کودکستان‌ ها مبتلا می ‌شوند. البته افزایش شمار آزمایش ‌ها هم می‌ تواند عاملی در بالا رفتن آمار بیماران باشد.

به گفته یکی از مسئولان «آسکله‌ پیوس» هامبورگ، این مرکز درمانی خود را برای هجوم بیشتر بیماران کم ‌سن در روزها و احتمالا هفته‌ های آینده آماده می‌کند.

تاکنون تنها فقط یک کودک چهار ساله در ایالت «اشلسویگ ‌هولشتاین» آلمان در پی ابتلا به کرونا جان باخته است.

در اتریش نیز شمار مبتلایان گروه سنی 5 تا 15 ساله به طرز چشمگیری بالا رفته است. کارشناسان اتریشی علت این روند را جهش گونه ‌های جدید ویروس می‌ دانند.

مقامات بهداشتی برزیل هم زنگ خطر گونه جدید و مسری ‌تر ویروس کرونا را به صدا درآوردند. به اعتقاد آنان، این گونه از ویروس، عامل اصلی افزایش شدید موارد جدید ابتلا، مرگ و بستری شدن جوانان است.

برزیل در حال حاضر با مرگبارترین موج بیماری عالم ‌گیر جاری دست و پنجه نرم می ‌کند. ثبت آمار وحشتناک مرگ‌‌ و ‌میر روزانه و موارد جدید و بی‌ سابقه ابتلا در این کشور امریکای جنوبی همچنان ادامه دارد و بیمارستان ‌های این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

هنوز تا واکسینه شدن عمده شهروندان و به ویژه جوانان برزیلی، فاصله زیادی وجود دارد. این در حالی است که چند پزشک مراقبت‌ های ویژه کووید 19 از سراسر این کشور، ظهور روندی خطرناک را گزارش کرده ‌اند: از سال جدید میلادی سن بیماران در شرایط وخیم آنها، کم‌ و کمتر شده است و آنها نمی ‌دانند دلیل این امر چیست.

یک تحلیل اطلاعاتی که  موسسه فیکوروز در مانائوس در شمال برزیل انجام داده، چنین نتیجه گرفته است که در موج دوم شیوع بیماری، آمار ابتلا در میان افراد با سن حدود 50 سال در مقایسه با اوج آن در بهار گذشته، بیش از 9 درصد افزایش یافته است. این تحلیل همچنین دریافت موارد ابتلا در میان افراد بالای 60 سال، حدود 12 درصد کاهش داشته است.

ما اکنون از خود می ‌پرسیم چه اتفاقی افتاده که بیمارانی اینقدر جوان به نوع حاد بیماری مبتلا می ‌شوند؟ یکی از دلایل احتمالی، شلوغی بیش از حد مراکز پزشکی و بهداشتی است که رسیدگی به وضعیت بیماران و مداوای پزشکی را به تعویق می ‌اندازد. دیگر مقامات بهداشتی، حداقل به یک گونه جدید ویروس کرونا اشاره کرده ‌اند.

«فرانسیسو کاردوسو» متخصص بیماری ‌های مسری در بیمارستان «امیلیو ریباس» در شهر «سائو پائولو» به واشنگتن پست گفت یکی دیگر از دلایل گسترش بیماری و مرگ جوانان، می ‌تواند این باشد که ویروس تاکنون در جمعیت مسن تر شیوع یافته و میزبانان مسنی را که می ‌توانسته، قبلا کشته است.

گفته می ‌شود که گونه ‌های جدید برای کودکان و نوجوانان تا 70 درصد مسری ‌تر و تا 64 درصد کشنده‌ تر از ویروس مادر هستند.

راه ‌های محافظت از خود

احتمال این ‌که واکسن «بایون‌تک/فایزر» تا پیش از آغاز تابستان برای گروه سنی 12 تا 17 ساله مجوز بگیرد و به کاهش مبتلایان بیانجامد، زیاد است. اما کارشناسان بهداشت تاکید می‌ کنند که در آن صورت هم باید برای مقابله با گونه ‌های مختلف کرونای جدبد، آن دسته از نکات بهداشتی که پیشتر معرفی شده‌ اند به ‌شدت رعایت شوند.

بیش از همه باید به استفاده از مواد ضدعفونی برای دست‌ ها و سطوحی که با آن در تماس هستیم، همچنین استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی دقت کرد.

آنها معتقدند که استفاده روزانه این مواد و ماسک باعث کاهش ابتلا می‌ شود اما می ‌تواند به‌ مرور، به‌ ویژه در میان جوانان خستگی ایجاد کند و به سهل ‌انگاری بیانجامد.

به همین دلیل مادران و پدران باید توصیه به کودکان و نوجوانان را در دستور کار روزانه خود قرار دهند.

انتقاد سازمان بهداشت جهانی از روند کند واکسیناسیون در اروپا

مدیر بخش اروپایی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که روند واکسیناسیون علیه کرونا در اروپا به نحو غیرقابل قبولی کند است.

«هانس کلوگ» گفت که فقط 10 درصد از جمعیت این قاره یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند و 4 درصد نیز کاملا واکسینه شده ‌اند.

او در بیانیه‌ ای افزود: روند واکسیناسیون به نحو غیرقابل قبولی کند است. ما باید با افزایش تولید، کاهش موانع اجرایی واکسیناسیون و استفاده از هر دوز واکسن که در اختیار داریم به این روند سرعت ببخشیم.

اتحادیه اروپا نه تنها در زمینه سفارش واکسن در سال گذشته بلکه همچنین در خصوص تایید آنها عقب ‌تر از آمریکا بوده است.

سازمان بهداشت جهانی وضعیت همه‌ گیری کرونا در اروپا را نگران ‌کننده ‌تر از ماه‌ های پیش در این منطقه دانسته است.

پنج هفته پیش، شمار مبتلایان در اروپا در یک هفته به کمتر از یک میلیون نفر رسیده بود، اما در حال حاضر به بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر در هفته رسیده است.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تعداد قربانیان کرونا در اتحادیه اروپا در حال نزدیک‌ شدن به یک میلیون نفر و شمار مبتلایان نزدیک به 45 میلیون نفر است.

منطقه اروپایی سازمان بهداشت جهانی، شامل 53  کشور و سرزمین از جمله روسیه و چند کشور آسیای میانه است.

کارشناسان هشدار می ‌دهند همزمان با افزایش شمار مبتلایان، احتمال بروز انواع جدید ویروس کرونا نیز وجود دارد و به همین دلیل باید به سرعت، مانع از تکثیر و انتشار این ویروس شد.

رهبران اروپایی نیز به شدت تحت فشار افکار عمومی قرار دارند و به تازگی سران آلمان و فرانسه برای دستیابی به واکسن، با «ولادیمیر پوتین» رئیس ‌‌جمهور روسیه درباره واکسن اسپوتنیک وی وارد مذاکره شده‌ اند.
  • نویسنده :
  • منبع :