حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در نخستین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در سال ۱۳۹۹ گفت: مسالهای که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت مساله آموزش و پرورش و آموزش عالی بود. البته در جلسه قبل، طرحی که وزیر برای آموزش و پرورش آورده بود را تصویب کردیم که خلاصه آن این بود که اگر شرایط به گونهای باشد که بعد از پایان تعطیلات عید یعنی ۱۶ فروردینماه کار آموزشها شروع شد یک ماه به زمان تحصیلات افزوده خواهد شد و اگر دیرتر شود یک مقدار به آن یک ماه اضافه خواهد شد.
رییسجمهوری ادامه داد: دانشگاهها هم یک چنین شرایطی دارند میگویند بعد از فروردینماه اگر بلافاصله تعطیلات تمام شود و آنها کار دانشگاهی را شروع کنند سه هفته به دوره آموزش اضافه می کنند چرا که بخشی از آموزشها را در سیستم فضای مجازی جبران کردند. هرچه دیرتر شود به آن سه هفته اضافه خواهد شد یعنی اگر به عنوان مثال بعد تعطیلات عید دو هفته باز تعطیلی دانشگاهها تاخیر افتاد بر آن سه هفته اضافه میشود یعنی پنج هفته خواهد شد اما اگر نشد به همین روال که گفته شد که این مقررات و چارچوب آن مصوب شد.
روحانی گفت: هم آموزش عالی و پزشکی و هم آموزش و پرورش مصوبات را ابلاغ کنند تا همه دانش آموزان و معلمان بدانند، البته ما هنوز تصمیمی برای روز آغاز به کار نگرفتهایم و در هفته آینده در این مورد تصمیمگیری میشود.
رییس جمهوری در ادامه گفت: پاساژها و مراکز پرتردد و پرجمعیت تجاری نباید فعالیت داشته باشند که از طریق وزارت کشور بخش نامه آن ابلاغ شد که قاعدتا اجرا شده یا اجرا میشود. مغازههای معمولی که تردد زیادی ندارند مانند فروشگاه های بزرگ مواد غذایی و سوپرمارکتها یا بقالیها و میوه فروشیها و داروفروشیها مورد بحث ما نیست؛ برعکس توصیه میکنیم ساعات بیشتری کار کنند و اگر میشود تا 12 شب باز باشند و حتی اگر جاهایی میشود 24 ساعته باشد این کار را انجام دهند چرا که باعث شود جمعیت زیاد در یک نقطه جمع نشوند هدف این است که مردم در یک نقطه خاص متراکم نشوند. اصل این است که حتی الامکان از خانه خارج نشوند.
وی ادامه داد: در جلسه به وزارت صمت و بخش اقتصادی ابلاغ میکنم چگونه می توانیم به کسی که خرید اینترنتی انجام میدهد تخفیف دهیم چرا که این کار باعث می شود که تردد کمتر شود و آن کسی که درب مغازه برای خرید میرود گران تر خرید کند.
بهترین راه پیشگیری از ویروس کرونادر خانه ماندن است
روحانی گفت: امروز بهترین راه پیشگیری از ویروس کرونا نه بیمارستان و نقاهتگاه بلکه در خانه ماندن است. اگر به هر دلیلی در خانه امکان پذیر نیست نقاهتگاه برود. ما هر چه بتوانیم بیمارستانها را خلوت کنیم از این بیماری زودتر عبور می کنیم. زمانی که ضروری است به بیمارستان برویم و تخت بیمارستان را اشغال کنیم . تخت آی سی یو را وقتی کاملا ضروری است اشغال کنیم. تمام بحث هایی که می کنیم یکی از دلایل آن این است که پیک مبتلایان به کرونا یکدفعه بالا نرود .
رییس جمهوری افزود: این بیماری که ما با آن دست به گریبان هستیم دو یا سه هفته یا کمی بیشتر باید با یک روند عادی و معمولی که پرستار، تخت، تجهیزات بیمارستانی و داروی ما همه باهم هماهنگی داشته باشد یعنی وقتی با هم بخواند با آرامش کار پیش می رود و تعداد مرگ و میر کاهش پیدا می کند.
وی تاکید کرد: هدف اول ما در این مبارزه این است که بتوانیم تعداد مرگ و میر و افراد مبتلا را کاهش دهیم. افراد مبتلا با سادهترین وجه درمان شوند و به آن حالت خطرناک نرسند. بنابراین همه توصیه هایی که در بخش بهداشت و درمان میشود بر آن مبنا ادامه دهیم و توجه کنیم که بیمارستانهای ما شلوغ نشود.
- نویسنده :
- منبع :