19 دی: همزمان با شروع فصل امتحانات این سؤال مطرح است که آیا امتحانات حضوری دو میلیون دانش‌آموز گسترش ویروس کرونای انگلیسی را در پی نخواهد داشت؟!
متأسفانه قرار است در این شرایط خاص شیوع کرونای انگلیسی که قریب یک ماه است کشور را نیمه تعطیل کرده است، امتحانات پایه‌های نهم و دوازدهم دانش آموزان به صورت حضوری و در حوزه‌های امتحانی برگزار شود.

سال گذشته با تصمیم ناشیانه مسئولان آموزش و پرورش و اصرار آنها بر شروع سال تحصیلی در مهرماه با حضور دانش آموزان در مدارس، شروع پیک سوم کرونا را شاهد بودیم و حال آن که در همان مقطع همه دانشگاه‌ها به صورت غیر حضوری فعالیت آموزشی خود را آغاز کردند ولی اصرار مسئولان آموزش و پرورش بر حضور دانش آموزان در مدارس بسیاری از خانواده‌ها را به کام کرونا فرستاد.

امسال نیز در حالی که تمام امتحانات دانشگاه‌ها غیر حضوری برگزار می‌شود و حتی آزمون دکتری را هم به تعویق انداختند و همه اینها برای حفظ سلامت آنان و جامعه مفید و لازم و ضروری است، پس چرا باید حدود دو میلیون دانش آموز را به تجمع در مدارس برای امتحانات فرا بخوانیم!

گفته می‌شود، این امتحانات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود که واقعاً این امکان در همه مدارس بخوبی وجود ندارد، گرچه اگر هم این امتحانات با فاصله ضروری و با رعایت همه نکات هم برگزار شود، آیا از ملاقات دانش آموزانی که بیش از یک سال است همدیگر را ندیده‌اند و این امتحانات اولین فرصت دیدارشان را فراهم کرده است، می‌توان جلوگیری کرد؟! قطعاً دانش آموزان و خانواده‌هایشان در قبل و بعد از امتحان در محیط مدرسه و بیرون مدرسه یکدیگر را می‌بینند و سلام و احوالپرسی می‌کنند و همین دیدارها زمینه شیوع مجدد این بیماری منحوس را پدید خواهد آورد، مخصوصاً این که این امتحانات به مدت ۲ هفته به طول می‌انجامد و این جمعیت ۲ میلیونی بیش از ۱۰ بار همدیگر را ملاقات می‌کنند و حال آنکه ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه یک تجمع ۱۰۰ نفره را در تالارها حتی برای یک جلسه نمی‌دهد آن وقت چطور اجازه چنین تجمعی آن هم به طور متوالی در طول دو هفته به آموزش و پرورش داده می‌شود؟!

اگر مسئولان آموزش و پرورش نگران تقلب در امتحانات هستند و اصرار بر حضوری بودن امتحانات دارند، لااقل تا پدید آمدن شرایط سالم اجتماعی این امتحانات را به تعویق بیندازند.

آنچه که مسلم است ستاد ملی مقابله با کرونا باید در این موضوع دقت لازم را به خرج بدهد، دو میلیون نفر، جمعیت کمی نیست، خانواده‌های بیش از یک میلیون و یکصد و بیست هزار نفر دانش آموزانی که پایه نهم هستند به اضافه خانواده‌های حدود هفتصد هزار دانش آموزی که در پایه دوازدهم هستند به شدت نگران سلامت فرزندانشان هستند و اگر این دو میلیون نفر را با جمعیت خانواده‌هایشان در نظر بگیریم شاید جمعیتی حدود ده میلیون نفر را درگیر می‌کند!

به‌راستی چرا ستاد ملی کرونا حاضر به چنین ریسکی شده است و این خطر بزرگ را غمض عین می‌کند، شما که هرگونه مسافرت را لغو کردید، چرا به آموزش و پرورش اجازه چنین تجمعی را می‌دهید؟! آیا سلامت مردم باید به خطر بیفتد تا مثلاً تقلبی در امتحانات آموزش و پرورش رخ ندهد؟!

هنوز هم دیر نشده است و ستاد ملی مقابله با کرونا جلو امتحانات حضوری آموزش و پرورش را بگیرد یا لااقل امتحانات را به تعویق بیندازد و یا حداقل امتحانات پایه نهم که جمعیت قابل توجهی هستند را نیز مانند سایر پایه‌ها غیر حضوری برگزار کند و فقط امتحانات پایه دوازدهم که نسبتاً بزرگتر هم هستند و امکان رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی را هم نسبت به سنین پایین‌تر دارند را به صورت حضوری انجام دهند.

به هر حال موضوع بسیار مهمی است و بحث حفظ جان دانش آموزان است و در شرایطی که دو سال است تمام دروس حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها و مدارس غیر حضوری برگزار می‌شود، چرا به ناگهان دانش آموزان را به تجمعی میلیونی فرا می‌خوانند. آیا هنوز از پیک چهارم خارج نشده باید وارد پیک پنجم بشویم. آیا این تصمیم چقدر عاقلانه و ضروری است که حاضر هستیم سلامتی جامعه را مجدداً در مقابل ریسکی بزرگ قرار دهیم؟!

مرتضی نجفی قدسی


  • نویسنده :
  • منبع :