19 دی: نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که واکسن آنفلوانزا می‌تواند از افراد در برابر برخی عوارض شدید ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ محافظت کند.
به گزارش روز دوشنبه از پایگاه اینترنتی یورک الرت، تجزیه و تحلیل داده‌های بیماران در سراسر جهان نشان می‌دهد که تزریق سالانه‌ واکسن  آنفلوانزا، خطر ابتلا به سکته مغزی، سپسیس و ترومبوز سیاهرگی عمقی (لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی) را در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ کاهش می‌دهد.
نتایج این مطالعه نشان داد، بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که واکسن آنفلوانزا زده بودند کمتر به اورژانس مراجعه کردند و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند.
ایمن سازی جهانی علیه کووید-۱۹ به یک چالش دلهره آور تبدیل شده است و به رغم افزایش روزافزون تولیدات واکسن به نظر می‌ رسد برخی از کشورها موفق به واکسینه کردن بخش بزرگی از جمعیت خود تا سال ۲۰۲۳ نشوند.
به تازگی چندین مطالعه نشان داده که واکسن آنفلوانزا ممکن است بتواند از افراد در برابر کووید-۱۹ محافظت کند؛ به این معنی که واکسن آنفلوانزا می تواند سلاحی ارزشمند برای مبارزه با همه‌گیری کووید-۱۹  باشد.
« سوزان تقیوف» از دانشکده پزشکی میامی میلر در آمریکا و همکارانش در این مطالعه داده‌های مربوط به ده‌ها هزار بیمار را در سراسر جهان مورد بررسی قرار دادند.
در این مطالعه که بزرگترین مطالعه از نوع خود به شمار می رود محققان سوابق الکترونیکی سلامت بیش از ۷۰ میلیون بیمار را که در پایگاه داده تحقیقاتی  TriNetX نگهداری می شد، بررسی کردند.
نتایج این تحقیق نشان داد، افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت نکرده بودند به طور قابل توجهی  (بیش از ۲۰ درصد) در بخش مراقبت‌ های ویژه بیمارستان بستری شدند. این افراد تا ۵۸ درصد بیشتر به اورژانس مراجعه کردند و دچار سکته مغزی شدند. همچنین تا ۴۰ درصد بیشتر دچار ترومبوز سیاهرگی عمقی شدند.
با این حال هنوز مشخص نیست که چگونه واکسن آنفلوانزا در برابر کووید-۱۹ محافظت ایجاد می‌کند اما بر طبق نظریه‌ ها  این واکسن سیستم ایمنی ذاتی را تقویت می‌ کند.
نویسندگان این مطالعه می‌ گویند که نتایج تحقیقات آنها نشان می‌ دهد که واکسن آنفلوانزا از ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ جلوگیری می‌ کند اما در عین حال تحقیقات بیشتری برای اثبات این موضوع و درک ارتباط میان این واکسن و کووید-۱۹، باید انجام شود.
به گفته این محققان، واکسن آنفلوانزا می‌ تواند به کشورهایی که دچار کمبود واکسن کووید-۱۹ هستند، کمک کند.
نتایج این مطالعه به صورت آن لاین در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری های عفونی اروپا  (ECCMID) ارائه شد.
به اعتقاد پزشکان بیماری آنفلوآنزا شناخته شده‌ترین عفونت حاد تنفسی به شمار می‌رود که بیشتر در فصل سرما شیوع دارد و اکنون تنها عفونت تنفسی است که واکسن دارد و تزریق این واکسن برای افراد مستعد خطر توصیه شده است.
طبق آمارهای منتشره سالانه بین سه تا پنج میلیون نفر در دنیا دچار بیماری آنفلوآنزا می‌شوند و این بیماری در صورت عدم تشخیص یا همراه شدن با بیماری‌های زمینه‌ای خطر مرگ و میر در پی دارد.
گروهی از متخصصان بیماری های عفونی معتقدند تزریق واکسن آنفلوانزا برای بهبود یافتگان از کرونا ضرورتی ندارد، چرا که جزو گروه‌های در معرض خطر محسوب نمی‌شوند.
گروههایی که در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا قرار دارند شامل شاغلان در مراکز بهداشتی و درمانی، کودکان ۶ ماهه تا پنج ساله، زنان باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از جمله بیماریهای مزمن قلبی، ریوی، کبدی، متابولیک و کلیوی، افراد تحت شیمی درمانی و پیوند اعضا هستند.
همچنین گروههایی که نباید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند، کودکان زیر ۶ ماه، بیماران دارای اختلالات اعصاب و افراد دارای سابقه حساسیت به تخم مرغ.

  • نویسنده :
  • منبع : ایرنا