19 دی: آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه درنخستین جلسه هیات دولت سیزدهم با تاکید براینکه مصمم به اجرای عدالت هستیم و بهترین ملاک آن اجرای قانون است، اظهارداشت: مقابله با کرونا، مهار گرانی و تامین معیشت مردم اولویت های مهم دولت است.
آیت الله رئیسی در جلسه هیات دولت که یک روز بعد از رای اعتماد مجلس به وزیران برگزار شد، با قدردانی از همه مسئولانی که در تاریخ ۴۰ ساله کشور برای پیشرفت امور مردم در رفع مشکلات و دغدغه های مردم فعالیت کردند، گفت با همه تلاش هایی که در دولت های مختلف در این کشور انجام شده است امروز شاهد شرایطی در هستیم که این شرایط شایسته ملت بزرگ ایران نیست و حتماً باید این شرایط در زندگی مردم تغییر پیدا کند.
وی ادامه داد: این امر نیازمند برنامه و همچنین نیازمند مردان و زنانی است که در این میدان نقش آفرینی و در زندگی مردم گشایش ایجاد کنند. بدون تردید خداوند هم به انسجام و یکپارچگی برکت خواهد داد و شرایط متفاوت خواهد شد.
رئیس دولت سیزدهم با تبریک به وزیرانی که توانستند رای اعتماد مجلس را کسب کنند و وارد دولت شدهاند و به آرای قابل توجهی از سوی مجلس به عنوان وزیر در دولت مشغول به کار شده اند، اظهار داشت: شکر این امانتی که ملت به من و شما برای اداره کشور سپرده این است که از آن در آنجا که رضای خدا است استفاده کنیم. نخست اینکه که نعمت را خوب بشناسیم و بعد بدانیم این نعمت از جانب خداست و بدانیم که کجا باید از این نعمت استفاده کنیم و همچنین برای اینکه هم نعمت را شناختیم و هم دانستیم از طرف خداوند متعال است و هم در جای خود استفاده کردیم، از سودای دل شاکر خدا باشیم. این مراحل سپاسگزاری از حضرت حق است.
وی اضافه کرد: شکرگزاری به این است که همکاران شب و روز نشناسند و با همه وجود همه تلاشهای ارزشمند کارآمد را به کار بگیرند و برخی از عقب ماندگیها در حوزههای مختلف را جبران کنند چون در برخی حوزهها عقبماندگی جدی داریم که باید جبران شود. مردم باید در امور پیشرفت و اجرای عدالت را احساس کنند. عدالت در سخن نیست چرا که در سخنرانی، شعر عدالت بسیار گفته میشود اما در اجرا، این امر توسعه چندانی ندارد و باید نشان دهیم به نام نظام مقدس جمهوری اسلامی و به نام دولت اسلامی مصمم هستیم عدالت را اجرا کنیم.
رئیس دولت سیزدهم در تعریف عدالت گفت: عدالت یعنی هر چیز جای خود؛ اول آن هر چیز باید خوب شناخته شود و بعد جای خود شناخته شود و بعد با اراده و تصمیم هر چیز، هر کس و هر اقدام را در جای خود گذاشت.
رییسی تاکید کرد: در رابطه با عدالت بحثهای نظری و حوزوی نمیتوانیم داشته باشیم و باید سر چارچوبی با هم توافق کنیم. بهترین ملاک برای اجرای عدالت اجرای قانون است. قانون مداری باید مورد تاکید اعضا قرار داده شود و برای اجرای قانون تلاش شود.
وی ادامه داد: اگر جایی از قانون ضعیف است و نیاز به اجمال یا ابهام دارد، برای اصلاح آن باید تلاش شود. در هر حال باید قانون اجرا شود و شاید بپرسید که آیا قانونمداری با انقلابیگری باهم میسازد؟ بله. امام فرمودند که نیروهای انقلابی ما قانونمندار هستند و قانونمداری را با روحیه انقلابی اجرا میکنند. با توجه به شرایط خاص کشور باید قوانین خاصی داشته باشیم که ساز و کارهای آن در دولت است.
رییسجمهوری با تاکید بر نبود بن بست در نظام ولایت فقیه، تصریح کرد: امروز مقام معظم رهبری نسبت به همه امور کشور آشنا و مسلط هستند و ساز و کارهایی در این مدت ایجاد شده است تا بن بست نداشته باشیم. حتی آنجا که نیازمند است میانبر عمل کنیم هم قانون وجود دارد طوری که بتوانیم کارها را با سرعت انجام دهیم. گرفتار دیوانسالاری و نوعی پیچیدگیهای اداری نشویم و نیازمند انضباط اداری هستیم.
وی ادامه داد: مساله مهمی که امروز انتظار مردم است مساله مبارزه جدی با فساد است. وزیران در حوزه های مختلف و به خصوصا در حوزه های اقتصادی و جایی که دولت بخواهد امتیازی به بخش خصوصی دهد و در جاهایی که مجوزها صادر شود، منافذ فساد خیز را بشناسند و تلاش کنند که بسترهای فسادخیز را اصلاح کنند تا هر روز شاهد بروز یک موضوع و ساختن یک پرونده و مساله جدیدی در کشور نباشیم.
رییس جمهوربا تاکید بر این که مساله مبارزه با فساد و فسادستیزی به این است که بسترهای فساد زا را بشناسیم گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۸۰ پیام ۸ ماده ای دادند که همواره آن پیام زنده است که گویا دیروز این پیام صادر شده است. وظایف قوا، دستگاههای نظارتی تعیین شده است. در این پیام وقتی به دولت رسیدند فرمودند که اصلاح سازوکارهای فساد ساز که باید آنها را شناسایی و اصلاح کرد که شاهد بروز فساد و تولید پرونده نباشیم.
آیت الله رییسی افزود: ما نسبت به مساله بسیار مهمی که من به مردم قول دادم که حتما در روز آغاز دولت آن را به دولتمردان و مسئولان تاکید خواهم کرد مساله مبارزه با فساد و رانت است. آنجاهایی که رانت خواری وجود دارد شناسایی کنند. دستورالعملی هم صادر کردیم که تقدیم وزیران می شود و حتما تلاش کنند که مساله بسترها و زمینههای فساد اصلاح شود.
وی ادامه داد: از دیگر مواردی که وعده دادیم که در روز اول دولت با حساسیت دنبال کند مسئله ساخت یک میلیون مسکن در هر سال است که وزیر راه و شهرسازی با حساسیت و جدیت دنبال خواهند کرد که این وعدهای که داده شده در میدان عمل تحقق پیدا کنند.
رییس جمهور گفت: ما باید دولت صادق الوعدی باشیم. در نگاه مردم باید اینگونه باشد که این دولت هر حرفی زد قرار است اجرا کند نه این که جنبه رسانه ای و تبلیغاتی داشته باشد. بنای ما آن است که آنچه گفتیم و می گوییم با صداقت در عمل دیده شود.
آیت الله رییسی افزود: امیدواریم خداوند متعال کمک و مدد کند که در این دولت بتوانیم با تجربیاتی که از دولتهای پیشین وجود دارد کار خود را جلو ببریم. دولتهای پیشین اقداماتی کردند و تجربیاتی دارند،عبرت هایی برای دولت فعلی است که بسیار مهم است که از آن درس بگیریم.
وی ادامه داد: موارد مختلفی امروز مردم نسبت به آن گله مند و ناراحتند و در هر کوی و برزنی می گویند که در حوزه اقتصادی و سیاسی، سیاست خارجی و سیاست داخلی چرا این طور و آن طور شد بنابراین به عنوان دولتی جدیدی که کار خود را آغاز کرده باید این عبرت ها به نحوی باشد که مشکلاتی که در پیش بود و تجربیاتی که پیشینیان داشتند را تکرار نکنیم.
رییس جمهور با بیان این که انسان از یک سوراخ نباید دوبار گزیده شود گفت: باید ببینیم که چه چیزهایی باعث ناکامی شده که سراغ آن نرویم و آنچه که کشور، مملکت و دولتها را کامیاب کرده و توانسته به اهداف نزدیک کند با همه وجود دنبال کنیم که اتفاق جدی بیفتد.
آیت الله رییسی با تاکید بر این که با دو مسئله مهم روبرو هستیم گفت: مسئله اول موضوع کرونا است که همه دستگاه باید کمک کنند. محور وزارت بهداشت و درمان است اما همه دستگاهها باید کمک کنند. امروز نیروهای مسلح در این زمینه کمک میکنند و بخشهای مختلفی از کشور دست به دست هم دادند اما معتقدم آنچه انجام شده لازم بوده اما کافی نیست.
وی افزود: ما باید موفق شویم که ظرف مدت کوتاه مسئله هم واکسیناسیون را هم مسئله سلامت را در کشور تضمین کنیم و این نیاز به کار مضاعف است. البته آنچه تا الان انجام شده خوب بوده اما کافی نبوده و یک گام هایی باید برداشته شود و به صورت فعال ظاهر شویم.
رییس جمهور ادامه داد: ما در رابطه با ویروس نباید به صورت منفعل عمل کنیم نگاهمان باید از حالت منفعل به حالت فعال تبدیل شود. پیشگیری ها و پیشبینیهایی صورت بگیرد که منجر شود به اینکه ما بر شرایط و وضعیت غالب شویم و شرایط و وضعیت را متفاوت کنیم لذا در این جهت لازم است که همه دستگاهها کمک کنند.
وی گفت: من بعد از زیارت مرقد امام و شهدای دولت به خاطر روز کارمند به کارکنان بهشت زهرا هم سر زدم. آنها کسانی هستند که کمتر به آنها سر زده می شود. آنها هر روز با تعداد زیادی از خانوادههای مصیبت دیده که شرایط خاصی دارند مواجه هستند.
وی با بیان این که مساله کرونا مردم را ناراحت کرده و از آن رنج دیده اند گفت: شرایط ویژهای است که می طلبد کار شبانه روزی جدی صورت بگیرد. من از وزارت بهداشت درمان و از همه می خواهم که کار متفاوت صورت بگیرد.
ریس جمهوری با تشکر از کادر درمان در کشور، تاکید کرد: باید کار تحولی و متفاوت در کشور انجام شود. معاون اول موضوع ورود واکسن و افزایش تولید واکسن را پیگیری کردند و مبالغ آن نیز تأمین شد و باز هم تأمین خواهد شد.
وی ادامه داد: همه باید مساله کرونا را به طور جدی دنبال کنیم. همچنین وزارت خارجه باید با رایزنی کار واردات واکسن را با جدیت دنبال کند.
رییسی همچنین بخش های رسانهای و اقناع ساز را برای اطلاع رسانی کارهای نو برای اقناع افکار عمومی را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: به ویژه اینکه در آستانه بازگشایی مدارس هستیم و این کار ویژه و اقدامات مقدماتی و تمهیداتی را می طلبد که باید انجام شود.
رئیس دولت مردمی از دیگر نکات بسیار مهم و اولویت دولت سیزدهم را مهار گرانی و تورم در کشور عنوان کرد و خطاب به وزیر آن ادامه داد: معیشت مردم و مهار گرانی و تورم از مسائل بسیار مهم و با اولویت دولت است و مردم انتظار دارند نسبت به این موضوع به هیچ وجه آرام نشینیم.
وی افزود: شرایط تحریم و فشار را قبول دارم اما میتوانیم به لطف خداوند و کمک خود مردم و مشارکت آنان این موضوع را پیش ببریم. چراکه نقش مردم بسیار مهم است و هر جا که آنان را به میدان آوردیم، موفق شدیم. در سیره امام و رهبری این است که هر جا به مردم میدان و به آنان مشارکت دادیم از جنگ گرفته تا بسیاری از حوزههای دیگر، کارها حل شده است.
رییسی خاطرنشان کرد: پیام هایی که به ما داده می شود از فرهیختگان، نخبگان جامعه و عموم مردم همه آمادگی دارند به این دولت به هر شکلی کمک کنند. وزیران با نگاه به مشارکت مردمی راهکارهایی در نظر بگیرند و از افکار مختلف و نخبگان کمک بگیرند.
وی افزود: ما یک وزیر داریم اما این وزیر میتواند در کنار خود چهرههای نخبگانی از دانشگاهها صاحبنظران و افراد مجرب در این میدان و افرادی که قبلاً در سمت وزارت، وکالت و استاد دانشگاه بودند، کمک بگیرد. مشارکت عقول دیگر می تواند فکر، عقل و حرکت جمعی را شکل دهد و برون رفت از شرایط فعلی را به همراه داشته باشد.
رییس دولت سیزدهم از وزیران خواست تا یک گزارش شناخت نسبت به وضع موجود وزارت خانه و شرایط فعلی ارائه کنند و گفت: در گزارش شناخت وضع موجود دستگاه با عدد، رقم و شرایط توصیفی کاملاً ترسیم شود. معلوم شود روزی که در وزارتخانه کار را آغاز کرده اید آن دستگاه چه شرایطی داشته و بعد به سمت اجرا حرکت کنید. این گزارش شناخت البته شناخت واقعی بدون افراط و تفریط، باشد.
رییسی با اشاره به جلسات متعدد خود از زمان کسب رای اعتماد مردم تا تشکیل هیات دولت و رای اعتماد مجلس به وزیران، گفت: با این که دولت هنوز شروع به کار نکرده بود تا امروز، هر روز صبح ساعت ۷ صبح جلسه ای با حضور جمعی از همکاران قدیم در دولت یا برخی که هنوز شروع به کار نکرده بودند، برگزار شد که به جلسه رسمی ستاد اقتصادی وصل می شود. معاون اول هماهنگکننده اقتصادی است. البته هر بخشی وظیفه خود را انجام می دهد.
وی اضافه کرد: شورای عالی هماهنگی اقتصادی را با دبیری آقای رضایی آغاز خواهیم کرد و این یکی از مواردی است که رهبر انقلاب ایجاد کردند تا دولت در بحث اقتصادی به بنبست نخورد. اگر از این جلسه درست بهرهبرداری شود و در مسیر خود حرکت کند، نتیجه خوب به همراه خواهد داشت. این جلسه هماهنگی بین قوای سه گانه است و میتواند در مسیر کارساز باشد که با دبیری دکتر رضایی این شورا بتواند موضوعات مهم در دستور کار جلسات و برون رفت از این وضعیت را انجام دهد.
وی تاکید کرد: باید مانند دوران اول پیروزی انقلاب اسلامی، روحیه جهادی و بسیجی داشته باشیم تا کارهایی که برخی فکر میکنند در زمان کوتاه امکان آن وجود ندارد شما در عمل اثبات کنید که در زمان کوتاه انجام می شود.
رییس جمهوری با اشاره به تجدید میثاق امروز هیات وزیران با آرمان های امام راحل گفت: حضرت آقا لطف کردند برای شنبه وقت دیدار با اعضای هیات دولت گذاشتند و از رهنمودهای ایشان هم بهره خواهیم برد. برای دولت بسیار مهم است که بتوانیم در مسیری که باید، کار را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: این امر نیازمند برنامه و همچنین نیازمند مردان و زنانی است که در این میدان نقش آفرینی و در زندگی مردم گشایش ایجاد کنند. بدون تردید خداوند هم به انسجام و یکپارچگی برکت خواهد داد و شرایط متفاوت خواهد شد.
رئیس دولت سیزدهم با تبریک به وزیرانی که توانستند رای اعتماد مجلس را کسب کنند و وارد دولت شدهاند و به آرای قابل توجهی از سوی مجلس به عنوان وزیر در دولت مشغول به کار شده اند، اظهار داشت: شکر این امانتی که ملت به من و شما برای اداره کشور سپرده این است که از آن در آنجا که رضای خدا است استفاده کنیم. نخست اینکه که نعمت را خوب بشناسیم و بعد بدانیم این نعمت از جانب خداست و بدانیم که کجا باید از این نعمت استفاده کنیم و همچنین برای اینکه هم نعمت را شناختیم و هم دانستیم از طرف خداوند متعال است و هم در جای خود استفاده کردیم، از سودای دل شاکر خدا باشیم. این مراحل سپاسگزاری از حضرت حق است.
وی اضافه کرد: شکرگزاری به این است که همکاران شب و روز نشناسند و با همه وجود همه تلاشهای ارزشمند کارآمد را به کار بگیرند و برخی از عقب ماندگیها در حوزههای مختلف را جبران کنند چون در برخی حوزهها عقبماندگی جدی داریم که باید جبران شود. مردم باید در امور پیشرفت و اجرای عدالت را احساس کنند. عدالت در سخن نیست چرا که در سخنرانی، شعر عدالت بسیار گفته میشود اما در اجرا، این امر توسعه چندانی ندارد و باید نشان دهیم به نام نظام مقدس جمهوری اسلامی و به نام دولت اسلامی مصمم هستیم عدالت را اجرا کنیم.
رئیس دولت سیزدهم در تعریف عدالت گفت: عدالت یعنی هر چیز جای خود؛ اول آن هر چیز باید خوب شناخته شود و بعد جای خود شناخته شود و بعد با اراده و تصمیم هر چیز، هر کس و هر اقدام را در جای خود گذاشت.
رییسی تاکید کرد: در رابطه با عدالت بحثهای نظری و حوزوی نمیتوانیم داشته باشیم و باید سر چارچوبی با هم توافق کنیم. بهترین ملاک برای اجرای عدالت اجرای قانون است. قانون مداری باید مورد تاکید اعضا قرار داده شود و برای اجرای قانون تلاش شود.
وی ادامه داد: اگر جایی از قانون ضعیف است و نیاز به اجمال یا ابهام دارد، برای اصلاح آن باید تلاش شود. در هر حال باید قانون اجرا شود و شاید بپرسید که آیا قانونمداری با انقلابیگری باهم میسازد؟ بله. امام فرمودند که نیروهای انقلابی ما قانونمندار هستند و قانونمداری را با روحیه انقلابی اجرا میکنند. با توجه به شرایط خاص کشور باید قوانین خاصی داشته باشیم که ساز و کارهای آن در دولت است.
رییسجمهوری با تاکید بر نبود بن بست در نظام ولایت فقیه، تصریح کرد: امروز مقام معظم رهبری نسبت به همه امور کشور آشنا و مسلط هستند و ساز و کارهایی در این مدت ایجاد شده است تا بن بست نداشته باشیم. حتی آنجا که نیازمند است میانبر عمل کنیم هم قانون وجود دارد طوری که بتوانیم کارها را با سرعت انجام دهیم. گرفتار دیوانسالاری و نوعی پیچیدگیهای اداری نشویم و نیازمند انضباط اداری هستیم.
وی ادامه داد: مساله مهمی که امروز انتظار مردم است مساله مبارزه جدی با فساد است. وزیران در حوزه های مختلف و به خصوصا در حوزه های اقتصادی و جایی که دولت بخواهد امتیازی به بخش خصوصی دهد و در جاهایی که مجوزها صادر شود، منافذ فساد خیز را بشناسند و تلاش کنند که بسترهای فسادخیز را اصلاح کنند تا هر روز شاهد بروز یک موضوع و ساختن یک پرونده و مساله جدیدی در کشور نباشیم.
رییس جمهوربا تاکید بر این که مساله مبارزه با فساد و فسادستیزی به این است که بسترهای فساد زا را بشناسیم گفت: رهبر معظم انقلاب در سال ۸۰ پیام ۸ ماده ای دادند که همواره آن پیام زنده است که گویا دیروز این پیام صادر شده است. وظایف قوا، دستگاههای نظارتی تعیین شده است. در این پیام وقتی به دولت رسیدند فرمودند که اصلاح سازوکارهای فساد ساز که باید آنها را شناسایی و اصلاح کرد که شاهد بروز فساد و تولید پرونده نباشیم.
آیت الله رییسی افزود: ما نسبت به مساله بسیار مهمی که من به مردم قول دادم که حتما در روز آغاز دولت آن را به دولتمردان و مسئولان تاکید خواهم کرد مساله مبارزه با فساد و رانت است. آنجاهایی که رانت خواری وجود دارد شناسایی کنند. دستورالعملی هم صادر کردیم که تقدیم وزیران می شود و حتما تلاش کنند که مساله بسترها و زمینههای فساد اصلاح شود.
وی ادامه داد: از دیگر مواردی که وعده دادیم که در روز اول دولت با حساسیت دنبال کند مسئله ساخت یک میلیون مسکن در هر سال است که وزیر راه و شهرسازی با حساسیت و جدیت دنبال خواهند کرد که این وعدهای که داده شده در میدان عمل تحقق پیدا کنند.
رییس جمهور گفت: ما باید دولت صادق الوعدی باشیم. در نگاه مردم باید اینگونه باشد که این دولت هر حرفی زد قرار است اجرا کند نه این که جنبه رسانه ای و تبلیغاتی داشته باشد. بنای ما آن است که آنچه گفتیم و می گوییم با صداقت در عمل دیده شود.
آیت الله رییسی افزود: امیدواریم خداوند متعال کمک و مدد کند که در این دولت بتوانیم با تجربیاتی که از دولتهای پیشین وجود دارد کار خود را جلو ببریم. دولتهای پیشین اقداماتی کردند و تجربیاتی دارند،عبرت هایی برای دولت فعلی است که بسیار مهم است که از آن درس بگیریم.
وی ادامه داد: موارد مختلفی امروز مردم نسبت به آن گله مند و ناراحتند و در هر کوی و برزنی می گویند که در حوزه اقتصادی و سیاسی، سیاست خارجی و سیاست داخلی چرا این طور و آن طور شد بنابراین به عنوان دولتی جدیدی که کار خود را آغاز کرده باید این عبرت ها به نحوی باشد که مشکلاتی که در پیش بود و تجربیاتی که پیشینیان داشتند را تکرار نکنیم.
رییس جمهور با بیان این که انسان از یک سوراخ نباید دوبار گزیده شود گفت: باید ببینیم که چه چیزهایی باعث ناکامی شده که سراغ آن نرویم و آنچه که کشور، مملکت و دولتها را کامیاب کرده و توانسته به اهداف نزدیک کند با همه وجود دنبال کنیم که اتفاق جدی بیفتد.
آیت الله رییسی با تاکید بر این که با دو مسئله مهم روبرو هستیم گفت: مسئله اول موضوع کرونا است که همه دستگاه باید کمک کنند. محور وزارت بهداشت و درمان است اما همه دستگاهها باید کمک کنند. امروز نیروهای مسلح در این زمینه کمک میکنند و بخشهای مختلفی از کشور دست به دست هم دادند اما معتقدم آنچه انجام شده لازم بوده اما کافی نیست.
وی افزود: ما باید موفق شویم که ظرف مدت کوتاه مسئله هم واکسیناسیون را هم مسئله سلامت را در کشور تضمین کنیم و این نیاز به کار مضاعف است. البته آنچه تا الان انجام شده خوب بوده اما کافی نبوده و یک گام هایی باید برداشته شود و به صورت فعال ظاهر شویم.
رییس جمهور ادامه داد: ما در رابطه با ویروس نباید به صورت منفعل عمل کنیم نگاهمان باید از حالت منفعل به حالت فعال تبدیل شود. پیشگیری ها و پیشبینیهایی صورت بگیرد که منجر شود به اینکه ما بر شرایط و وضعیت غالب شویم و شرایط و وضعیت را متفاوت کنیم لذا در این جهت لازم است که همه دستگاهها کمک کنند.
وی گفت: من بعد از زیارت مرقد امام و شهدای دولت به خاطر روز کارمند به کارکنان بهشت زهرا هم سر زدم. آنها کسانی هستند که کمتر به آنها سر زده می شود. آنها هر روز با تعداد زیادی از خانوادههای مصیبت دیده که شرایط خاصی دارند مواجه هستند.
وی با بیان این که مساله کرونا مردم را ناراحت کرده و از آن رنج دیده اند گفت: شرایط ویژهای است که می طلبد کار شبانه روزی جدی صورت بگیرد. من از وزارت بهداشت درمان و از همه می خواهم که کار متفاوت صورت بگیرد.
ریس جمهوری با تشکر از کادر درمان در کشور، تاکید کرد: باید کار تحولی و متفاوت در کشور انجام شود. معاون اول موضوع ورود واکسن و افزایش تولید واکسن را پیگیری کردند و مبالغ آن نیز تأمین شد و باز هم تأمین خواهد شد.
وی ادامه داد: همه باید مساله کرونا را به طور جدی دنبال کنیم. همچنین وزارت خارجه باید با رایزنی کار واردات واکسن را با جدیت دنبال کند.
رییسی همچنین بخش های رسانهای و اقناع ساز را برای اطلاع رسانی کارهای نو برای اقناع افکار عمومی را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: به ویژه اینکه در آستانه بازگشایی مدارس هستیم و این کار ویژه و اقدامات مقدماتی و تمهیداتی را می طلبد که باید انجام شود.
رئیس دولت مردمی از دیگر نکات بسیار مهم و اولویت دولت سیزدهم را مهار گرانی و تورم در کشور عنوان کرد و خطاب به وزیر آن ادامه داد: معیشت مردم و مهار گرانی و تورم از مسائل بسیار مهم و با اولویت دولت است و مردم انتظار دارند نسبت به این موضوع به هیچ وجه آرام نشینیم.
وی افزود: شرایط تحریم و فشار را قبول دارم اما میتوانیم به لطف خداوند و کمک خود مردم و مشارکت آنان این موضوع را پیش ببریم. چراکه نقش مردم بسیار مهم است و هر جا که آنان را به میدان آوردیم، موفق شدیم. در سیره امام و رهبری این است که هر جا به مردم میدان و به آنان مشارکت دادیم از جنگ گرفته تا بسیاری از حوزههای دیگر، کارها حل شده است.
رییسی خاطرنشان کرد: پیام هایی که به ما داده می شود از فرهیختگان، نخبگان جامعه و عموم مردم همه آمادگی دارند به این دولت به هر شکلی کمک کنند. وزیران با نگاه به مشارکت مردمی راهکارهایی در نظر بگیرند و از افکار مختلف و نخبگان کمک بگیرند.
وی افزود: ما یک وزیر داریم اما این وزیر میتواند در کنار خود چهرههای نخبگانی از دانشگاهها صاحبنظران و افراد مجرب در این میدان و افرادی که قبلاً در سمت وزارت، وکالت و استاد دانشگاه بودند، کمک بگیرد. مشارکت عقول دیگر می تواند فکر، عقل و حرکت جمعی را شکل دهد و برون رفت از شرایط فعلی را به همراه داشته باشد.
رییس دولت سیزدهم از وزیران خواست تا یک گزارش شناخت نسبت به وضع موجود وزارت خانه و شرایط فعلی ارائه کنند و گفت: در گزارش شناخت وضع موجود دستگاه با عدد، رقم و شرایط توصیفی کاملاً ترسیم شود. معلوم شود روزی که در وزارتخانه کار را آغاز کرده اید آن دستگاه چه شرایطی داشته و بعد به سمت اجرا حرکت کنید. این گزارش شناخت البته شناخت واقعی بدون افراط و تفریط، باشد.
رییسی با اشاره به جلسات متعدد خود از زمان کسب رای اعتماد مردم تا تشکیل هیات دولت و رای اعتماد مجلس به وزیران، گفت: با این که دولت هنوز شروع به کار نکرده بود تا امروز، هر روز صبح ساعت ۷ صبح جلسه ای با حضور جمعی از همکاران قدیم در دولت یا برخی که هنوز شروع به کار نکرده بودند، برگزار شد که به جلسه رسمی ستاد اقتصادی وصل می شود. معاون اول هماهنگکننده اقتصادی است. البته هر بخشی وظیفه خود را انجام می دهد.
وی اضافه کرد: شورای عالی هماهنگی اقتصادی را با دبیری آقای رضایی آغاز خواهیم کرد و این یکی از مواردی است که رهبر انقلاب ایجاد کردند تا دولت در بحث اقتصادی به بنبست نخورد. اگر از این جلسه درست بهرهبرداری شود و در مسیر خود حرکت کند، نتیجه خوب به همراه خواهد داشت. این جلسه هماهنگی بین قوای سه گانه است و میتواند در مسیر کارساز باشد که با دبیری دکتر رضایی این شورا بتواند موضوعات مهم در دستور کار جلسات و برون رفت از این وضعیت را انجام دهد.
وی تاکید کرد: باید مانند دوران اول پیروزی انقلاب اسلامی، روحیه جهادی و بسیجی داشته باشیم تا کارهایی که برخی فکر میکنند در زمان کوتاه امکان آن وجود ندارد شما در عمل اثبات کنید که در زمان کوتاه انجام می شود.
رییس جمهوری با اشاره به تجدید میثاق امروز هیات وزیران با آرمان های امام راحل گفت: حضرت آقا لطف کردند برای شنبه وقت دیدار با اعضای هیات دولت گذاشتند و از رهنمودهای ایشان هم بهره خواهیم برد. برای دولت بسیار مهم است که بتوانیم در مسیری که باید، کار را دنبال کنیم.
- نویسنده :
- منبع :
https://19dey.com/news/25022