19 دی: دبیرخانه عمومی شورای وزیران عراق امروز (سه شنبه) آماری درباره تعداد زنانی که در انتخابات این کشور پیروز شدند، منتشر کرد.
به گزارش شفقنا به نقل از خبرگزاری الفرات، دایره توانمندسازی زنان عراق در دبیرخانه عمومی شورای وزیران این کشور در این باره ضمن تبریک به نامزدهای زنی که در انتخابات زودهنگام این کشور پیروز شدند، بیان کرد: موفقیت آنها در رسیدن به پارلمان، گامی ضروری برای مشارکت رسیاسی است علی الخصوص اینکه زنان پیروز در انتخابات، صدای رسای دغدغه ها و آرمان های زنان خواهند بود.

براساس این گزارش، خانم «یسری کریم محسن» مدیرکل این دایره با اشاره به این موضوع گفت: براساس تحلیل اولیه نتایج انتخابات، زنان عراقی توانستند ۹۷ کرسی را در پارلمان از آن خود کنند که ۱۴ کرسی نسبت به سهمیه ثابت اختصاص داده شده به آنها براساس قانون کوتا(سهمیه ثابت) بیشتر بوده است.

وی با اشاره به اینکه در بین زنان راه یافته به پارلمان، دو زن از اقلیت ها هستند، افزود: این نتایج همچنین پیروزی ۵۷ زن را با قدرت آرای رای دهندگان و بدون نیاز به کوتا(سهمیه ثابت) نشان می دهد.

محسن افزود: رسالت واقعی زنان در ورود به پارلمان متوقف نخواهد شد بلکه همه زنان باید به تلاش های خود برای شرکت در مراحل فرایند سیاسی و تصمیم گیری ها ادامه دهند.

کمیسیون انتخابات عراق روز دوشنبه نتایج اولیه انتخابات ۸۳ حوزه از ۱۸ استان را اعلام و میزان مشارکت را ۴۱ درصد اعلام کرد.

فرآیند رای گیری عمومی در انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق، روز یک شنبه در هشت هزار و ۲۷۳ حوزه رای گیری شامل ۵۵ هزار و ۴۱ شعبه اخذ رای در استان های مختلف این کشور برگزار شد جایی که سه هزار و ۲۴۹ نامزد مستقل و یا عضو ۱۰۹ حزب و ۲۱ ائتلاف نیز در ۸۳ حوزه انتخابیه بر سر ۳۲۹ کرسی مجلس نمایندگان به رقابت پرداختند.

براساس این گزارش، در مجموع ۲۴ میلیون و ۲۹ هزار و ۹۲۷ فرد واجد شرایط رای دادن در انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق بودند، کمیسیون عالی مستقل انتخابات این کشور تاکید کرده که هزار و ۲۴۹ ناظر بین المللی به همراه ۱۴۷ هزار و ۱۵۲ ناظر محلی در این انتخابات حضور داشتند و ۵۱۰ خبرنگار خارجی نیز آن را پوشش دادند.

فرآیند رای گیری ویژه گروهای خاص در انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق نیز جمعه گذشته در ۶۸۷ حوزه رای گیری شامل دو هزار و ۸۹۹ شعبه اخذ رای در استان های مختلف این کشور برگزار شد جایی که بنا بر اعلام کمیسیون عالی مستقل انتخابات، از مجموع یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۲۴ فرد واجد شرایط رای دادن شامل یک میلیون و ۷۵ هزار و ۷۲۷ نیروی نظامی و امنیتی، ۱۲۰ هزار و ۱۲۶ آواره و مهاجر و ۶۷۱ زندانی، ۸۲۱ هزار و ۸۰۰ نفر آرای خود را به صندوق انداختند تا میزان مشارکت نزدیک به ۶۹ درصد باشد.

  • نویسنده :
  • منبع :