کیانوش جهانپور روز پنجشنبه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره اصرار شهرداری تهران در مورد اجرای مجدد طرح ترافیک افزود: نمیدانیم منطق برقراری مجدد طرح ترافیک چیست؟ کشور در وضعیت عادی نیست و تهران وضعیت فراز و نشیب در هفتههای اخیر داشته و نمیتوانیم بگوییم حتی وضعیت سفید دارد. اولویت ما رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی است و آلودگی هوا نیست.
وی ادامه داد: سوق دادن مردم به سمت ناوگان حمل و نقل عمومی میتواند مشکلاتی در شهر تهران ایجاد کند. بنابراین نظر وزارت بهداشت در مورد اجرای مجدد طرح ترافیک مشخص و صریح است و با آن مخالفیم.
تعداد مشخص شده شهدای سلامت تاکنون ۱۰۷ نفر است
جهانپور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره تعداد شهدای سلامت گفت: کمیته ویژهای موضوع شهدای سلامت را بررسی میکند و معیارهایی در این زمینه وجود دارد. صرف پزشک یا پرستار بودن ممکن است با همه معیارها منطبق نباشد. اینکه افراد درگیر کرونا باشند و در بسیج ملی حضور داشته باشند یکی از ملاکهاست. برخی از همکاران که بر اساس این بیماری فوت کردند ممکن است درگیر امر درمان نبودند. آنچه رییس سازمان نظام پزشکی از شهدای سلامت مشخص کرده تاکنون ۱۰۷ نفر شامل کلیه پزشکان و پرستاران و بهورزان و داروسازان و بهیاران و کارکنان و خدمه بیمارستانها هستند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان نظام پزشکی موارد مبتلا هم حدود ۷۹۰ نفر هستند که در همه ردهها و مشاغل هستند.
ادامه فعالیت سامانه ۴۰۳۰
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار سلامت ایرنا درباره ادامه فعالیت سامانه ۴۰۳۰ بیان کرد: فعلا سامانه ۴۰۳۰ در مرحله دوم غربالگری کرونا به کار خود ادامه میدهد. البته تلاش ما این است که مردم را به سمت ثبت نام و خوداظهاری مجدد در سامانه salamat.gov.ir ببریم. سامانه ۱۶۶۶ بیمه سلامت هم همچنان به کار خود ادامه میدهد. تا زمانی که بار تماسها به حدی کاهش پیدا کند که بتوانیم به سامانه ۱۹۰ برگردیم و تعداد افراد نیازمند به مشاوره به حد عادی قبل از اسفند ماه برسد. در مورد ادامه همکاری ۴۰۳۰ هم میتواند بعدتر صحبت کرد. تا زمانی که تعداد تماسها بیش از وضعیت عادی است، ۴۰۳۰ به کار خود ادامه میدهد.
موارد بستری ناشی از کرونا کاهش یافته است
جهانپور گفت: حدود دو ماه پیش اگر میخواستیم آمار بستری و سرپایی را به تفکیک اعلام کنیم، روزهای اول اسفند موارد ارجاعی صد در صد از بیمارستانها بود و بعد ۹۵ درصد. در حال حاضر ۱۵ درصد موارد ارجاعی از بیمارستانهاست و کمترین درصد و عدد بستری را در دو ماه گذشته شاهد هستیم. در موارد سرپایی نکتهای که در هفتههای اخیر در استانهای مختلف پیگری میشود، رهگیری موارد تماس نزدیک و مجاوران با افراد مبتلاست و هر روز بهتر از گذشته این اقدام انجام میشود. ممکن است موارد مثبت در ظاهر بالاتر از روزهای گذشته باشد، اما در عمل موارد بستری به شدت در حال کاهش است و امیدواریم با همین شیب در روزهای آتی ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: موارد فوت هم نسبت به روزهای پیک، تقریبا یک سوم شده است. افرادی که فوت میکنند اغلب کسانی هستند که بین ۳ تا ۵ هفته در آی سی یو تحت مراقبت بودند.
- نویسنده :
- منبع : ایرنا