به گزارش یورو نیوز، در این مطالعه ۱۰ مرد بالای ۳۵ سال مبتلا به ۴ نوع ویروس فصلی کرونا مورد بررسی قرار گرفتند تا میزان پادتن تولید شده در بدن آنها مشخص شود. آزمایش روی این مردان در سنین ۲۷ تا ۴۰ سالگی و در فواصل سه یا شش ماه انجام شده است.
محققان با این مطالعه دریافتند که مدت ایمنی بدن افراد در برابر ویروس کرونا به شکل نگرانکنندهای کاهش مییابد و مشاهده کردند که موارد ابتلا تا ۱۲ ماه بعد از ابتلای اولیه، شایع است و از ماه ششم به بعد سطح پادتن موجود در بدن بیمار به طرز چشمگیری کم میشود.
آنها با تأکید بر این که چهار نمونه ویروس کرونای انسانی آزمایش شده از نظر بیولوژیکی با هم متفاوتند و به غیر از ایجاد سرماخوردگی، هیچ چیز مشترکی ندارند، گفتهاند: «با وجود این، به نظر میرسد در هر چهار نمونه، عمر ایمنی بدن نیز با از دست رفتن سریع پادتنها کوتاه میشود.»
دانشمندان هلندی همچنین میگویند اگر کووید ۱۹ مانند دیگر نمونههای بیماری ناشی از ویروس کرونا به صورت فصلی عمل کند، احتمال دارد همان وضعیت از نظر کاهش پادتن و ایمنی بدن در مورد این بیماری نیز به وجود آید.
در مورد کووید ۱۹، کاهش ایمنی بدن و احتمال ابتلای مجدد همان مشکلی است که تا کنون مانع از کشف واکسن این بیماری شده است.
برخی کشورها قصد دارند برای پرهیز از آسیبهای اقتصادی کرونا به افرادی که از کووید ۱۹ مصونیت یافتهاند، «گذرنامه مصونیت» بدهند تا آنها بتوانند آزادانه سفر کنند، اما نتیجه این پژوهش جدید دانشمندان احتمالا باعث ایجاد تردید و بازنگری در این تصمیم دولتها خواهد شد.
برخی بر این باورند که با ابتلای طبیعی مردم به کرونا و فراگیر شدن کووید ۱۹، نهایتا گونهای مصونیت جمعی یا «گلهای» در برابر این بیماری ایجاد میشود، اما دانشمندان با مطالعه جدید خود به نتیجه دیگری رسیدهاند. آنها میگویند: «از آنجا که ایمنی محافظتی بدن در برابر ویروس کرونا ۶ ماه پس از ابتلا به این ویروس از بین میرود، احتمال دستیابی به مصونیت جمعی در براب ابتلای طبیعی بسیار بعید به نظر میرسد.»
بنا بر گزارشهای علمی دانشگاه جان هاپکینز، در حال حاضر هیچ گونه درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد. سازمان جهانی بهداشت میگوید در حال حاضر ۱۰ نمونه واکسن پیشنهادی کرونا در مرحله آزمایش بالینی و ۱۱۴ مورد دیگر در مرحله ارزیابی پیشابالینی قرار دارند.
- نویسنده :
- منبع : فرارو