وی با اشاره به برگزاری نمایشگاهها تا هفته گذشته در همین مکان، تصریح کرد: اگر قرار است اجازه برگزاری نمایشگاه داده نشود، چرا اجازه میدهند غرفه داران هزینه و تبلیغات کنند و بعد در روز اجرا، جلوی برگزاری نمایشگاه را میگیرند.
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک از حدود ساعت ١٣ امروز اجازه ورود ماشین به نمایشگاه بینالمللی داده نشد و پلیس راهور درهای نمایشگاه را بست. افراد فقط میتوانند پیاده از در بالا وارد نمایشگاه شوند، بنابراین باید ماشین خود را در خیابان ولنجک پارک کرده و پیاده وارد نمایشگاه شوند.
وی با بیان اینکه با این شرایط نمایشگاه به شدت خلوت است و استقبالی نشده، تصریح کرد: پلیس راهور باید این مشکل را با شرکت نمایشگاهها حل کند. همین امروز ۲۵ درصد هزینهای که بخش خصوصی در نمایشگاه صرف کرده از بین رفته است.
این در حالی است که صبح امروز نمایشگاه بین المللی متالوژی؛ ماشین آلات کشاورزی و سیستمهای نوین آبیاری؛ ماشین آلات، مواد اولیه، منسوجات خانگی، ماشینهای گلدوزی و محصولات نساجی، پوشاک در محل نمایشگاه بینالمللی تهران افتتاح شد.
اقدام پلیس راهور در نمایشگاه بینالمللی قانونی بود؟
در این رابطه مدیرعامل شرکت نمایشگاه بینالمللی ایران میگوید اقدام پلیس راهور در مسدود کردن مسیر حرکت خودروها به سمت محل نمایشگاههای بین المللی غیرقانونی و نسنجیده بوده است.
حسن زمانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه امروز پلیس راهور بدون هیچ هماهنگی و اخطار قبلی از ورود خودروهایی که قصد بازدید از نمایشگاههای تخصصی را داشتند ممانعت کرد و این موضوع برای غرفهداران و بازدیدکنندگان مشکلاتی را به وجود آورد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه فعال هستند، گفت: امروز نمایشگاه در حدود هشت ساعت، حدود ۳۰۰۰ بازدید کننده داشت و با توجه به برگزاری نمایشگاههای تخصصی، افراد مرتبط با این حوزهها در محل نمایشگاه حاضر میشوند. نمایشگاه بینالمللی ظرفیت ۶۰۰۰ پارکینگ خودرو دارد و قطعا مشکلی در مدیریت آنها و کنترل ترافیکشان وجود نداشت.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه بینالمللی با اشاره به تبعات منفی چنین تصمیمهایی بیان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری، حمایت از تولید و فراهم کردن بستری برای تولیدکنندگان که محصولاتشان را عرضه کنند یکی از اولویتهای کشور است و شرکت نمایشگاهها نیز در همین بستر تلاش کرده مقدمات حضور شرکتهای داخلی و خارجی را فراهم کند.
زمانی ادامه داد: اینکه ما ناگهان و بدون هماهنگی از ورود خودروها ممانعت کنیم باعث ایجاد مشکل برای تولیدکنندگان و غرفه داران میشود و ما نگران این هستیم که میان آنها و ماموران پلیس مشکلی به وجود بیاید. جدای از آن، این شرکتها امکان قانونی شکایت و درخواست غرامت و جریمه را نیز خواهند داشت که در صورت عملیاتی شدن آن، چه از نظر ریالی و چه برای شرکتهای خارجی به شکل ارزی، امکان درخواست غرامت وجود خواهد داشت که برای کشور هزینه به وجود میآورد. این تصمیمات در اعتماد شرکتهای خارجی که قصد حضور در نمایشگاههای ایران را دارند نیز مشکل آفرین خواهد بود.
به گفته وی، تاکنون پلیس راهور هیچ توضیحی درباره این اقدام نداده و نمایشگاه از فردا طبق برنامه قبلی به کار خود ادامه خواهد داد تا مشخص شود علت تصمیم امروز چه بود و با چه تفکری انجام شده است.
ساعاتی قبل اما سردار محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، گفته بود که پلیس با برپایی نمایشگاه های تخصصی مشکلی ندارد؛ اما با برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در محلهایی مانند محل دائمی نمایشگاه بین تهران و دیگر نقاط شهر تهران مخالف است و این مساله قطعا با اعمال محدودیت و ممنوعیتهای پلیس همراه خواهد شد.
مخالفت پلیس با برگزاری نمایشگاه پر مخاطب در نمایشگاه بینالمللی تهران
بر اساس این گزارش، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ صبح امروز از مخالفت پلیس با برگزاری هرگونه نمایشگاه پرمخاطب در محل نمایشگاه بین المللی تهران در بزرگراه شهید چمران خبر داد.
سردار محمد حسین حمیدی در گفتوگو با ایسنا، درباره تاثیر برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب بر ترافیک شهر تهران اظهارکرد: پلیس با برپایی نمایشگاه های تخصصی مشکلی ندارد؛ اما با برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در محلهایی مانند محل دائمی نمایشگاه بین تهران و دیگر نقاط شهر تهران مخالف است.
وی ادامه داد: در همین راستا نیز از برگزاری این دست نمایشگاهها که می تواند بر روی وضعیت ترافیکی منطقه تاثیر بگذارد جلوگیری خواهد شد چرا که معتقد هستیم در این تصمیم باید نظر تخصصی پلیس و شهرداری نیز به دلیل مدیریت ترافیک اعمال شود.
حمیدی با اشاره به ممنوعیت برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در محل نمایشگاههای بین المللی تهران تصریح کرد: با اینکه مسئولیت ساماندهی ترافیک شهر به عهده پلیس راهور و شهرداری تهران است، اما عجیب است که تصمیم گیری در مورد برگزاری نمایشگاههای پر مخاطب در سطح شهر بدون اطلاع این دو دستگاه انجام می شود و بدیهی است که سرفصل هایی چون ترافیک سنگین و آلودگی هوا که محصول این تصمیم در معابر و مناطق اطراف نمایشگاه است در این تصمیم لحاظ نشده است.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ درباره مجتمع نمایشگاهی شهر آفتاب نیز گفت: اگر این نمایشگاه دارای نقص است باید برای نواقص آن رفع و نمایشگاه های پرمخاطب در آن برگزار شود. ضمن اینکه این مجموعه دارای امکانات مناسبی نظیر ایستگاه مترو و پارکینگ و ... است ومحل قرارگیری آن نیز اخلالی در ترافیک شهری ایجاد نمیکند.
به گفته حمیدی، برگزاری نمایشگاههای پرمخاطب در مناطق داخلی شهر نه توجیه ترافیکی و نه زیست محیطی دارد و با هیچ منطقی نیز قابل توجیه نیست. تجربه پلیس نیز در عرصه مدیریت شهری و ترافیک نشان داده که برگزاری چند نمایشگاه پربازدید که قطعاً مخاطبان خودش را خواهد داشت طبیعتاً بر روی ترافیک محدوده بزرگراه چمران، خیابان سئول، چهارراه پارک وی، خیابان ولیعصر و البته معابر منتهی به آن تاثیر گذار خواهد بود.
وی ادامه داد: خواسته و مطالبه مردم این است که پلیس برای این مسئله چاره ای بیاندیشد ضمن اینکه این نمایشگاهها با توجه به حجم مخاطب و بازدید کننده میتواند روی روند ترافیک پایتخت در دیگر شریان های شهری نیز تاثیر گذاشته و حتی تا ساعتها خیابان های مرکز شهر را نیز تحت الشعاع قرار دهد، چراکه پیش بینی حمل و نقل عمومی از جمله ایستگاه مترو برای این موضوع نشده و مخاطبین اکثرا از خودروی شخصی استفاده می کنند و این مساله قطعا با اعمال محدودیت و ممنوعیت های پلیس همراه خواهد شد.
- نویسنده :
- منبع :