19 دی: پژوهشگران گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه حکیم سبزواری موفق به کشف و ثبت یک گونه جدید حشره در دنیای علم حشره شناسی شدند.
عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری گفت: نام گونه جدید معرفی شده Electogena sartorii است که برای نخستین مرتبه در دنیا توسط پژوهشگران ایرانی توصیف و به ثبت رسید.
دکتر علیرضا کیخسروی با اشاره به اینکه گونه جدید معرفی شده بومی مناطق شمالی ایران است، اظهار کرد: لارو تعداد قابل توجهی از حشرات، آبزی است و دوره لاروی خود را در آب می‌گذرانند که به این گروه کف‌زیان می‌گویند. این لاروها در ارزیابی کیفیت آب بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر حضور این لاروها برای ایجاد یک اکوسیستم پایدار آب شیرین بسیار حیاتی است و در چرخه‌های غذایی رودخانه‌ها یا همان آب شیرین از عناصر کلیدی به شمار می‌آید.
کیخسروی با اشاره به اینکه پژوهش مذکور حاصل فعالیت‌های هشت ساله‌اش در دانشگاه حکیم سبزواری است، گفت: این پژوهش با همکاری دکتر رستگار و همچنین دانشجوی ارشد بنده، مینا موذن، انجام شده و نتایج آن در مجله Zootaxa که از مجلات کلاسیک و خوب حوزه جانورشناسی است، به چاپ رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری اظهار کرد: با توجه به آنکه تخصص من تکامل سخت پوستان به خصوص در حوزه آب شیرین بود، از ابتدای ورود به دانشگاه اندکی مسیر تحقیقاتی خودم را تغییر داده و مطالعه روی گروهی از این کف‌زبان ها که نیم روزه نام دارند، شروع کردم.


  • نویسنده :
  • منبع :