19 دی: عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه سرفه، عطسه، بدن درد، تب و غیره از علائم اُمیکرون است، گفت: قدرت انتقال و سرایت‌پذیری اُمیکرون نسبت به سویه‌های قبلی بیشتر است.

دکتر علیرضا بیگلری عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور در برنامه "گفتگوی ۱۸:۳۰" شبکه خبر گفت: آخرین تعداد نمونه‌های مثبت تأیید شده اُمیکرون در کشور ۳۴ نفر است که با در نظر گرفتن خانواده فرد مبتلا، تعداد افراد مبتلا بالاتر از تعداد ذکر شده است.

وی بیان کرد: سرایت‌پذیری و انتقال اُمیکرون نسبت به واریانت‌های پیشین خیلی بیشتر است و اصلا با سویه‌های قبلی قابل مقایسه نیست.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: علائمی مانند سرفه، عطسه، بدن درد، تب و غیره می‌تواند علامت اُمیکرون باشد و وقتی فردی این علائم را دارد فرض کند اُمیکرون است و خود را قرنطینه کند. 

دکتر بیگلری بیان کرد: سویه غالب در کشور فعلا دلتا است، افراد مبتلا به کرونا به سویه آن حساس نشوند، زیرا درمان آنها یکسان است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تجربه کشورهای دیگر نشان می‌دهد بعد از مدتی که از واکسیناسیون می‌گذرد، ایمنی بدن کاهش می‌یابد. 

وی افزود: با توجه به آنکه مدتها از تزریق دو دُز واکسن کرونا در کشور گذشته است، تأکید می‌شود افرادی که سه ماه از تزریق دُز دوم واکسن کرونای آنها گذشته است برای دریافت دُز سوم اقدام کنند.

حمید سوری، اپیدمیولوژیست نیز گفت: آتشفشان ابتلا به سویه جدید در بسیاری از کشور‌ها رخ داده است و رنگ بندی و یا تعداد مرگ و میر‌ها نمی‌تواند نشان دهنده بزرگی مسئله باشد. 

وی تصریح کرد: طول درمان اُمیکرون نسبت به دلتا کمتر است. 

سوری بیان کرد: تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که تا حدودی اُمیکرون پی سی آر گریز است و آن را فریب می‌دهد و آزمایش پی سی آر افراد مبتلا به اُمیکرون منفی است به همین دلیل هر گونه علامتی مانند سردرد و آبریزش بینی اُمیکرون تصور کنید.

اپیدمیولوژیست گفت: فعلا هیچ نشانه‌ای از پایان اپیدمی در جهان دیده نمی‌شود.

  • نویسنده :
  • منبع :