19 دی: رئیس سازمان حج و زیارت گفت: سفر زمینی به عتبات به احتمال زیاد از نیمه بهمن‌ آغاز می شود و در شیوه جدید قرار است زائران پس از تایید و موافقت سفارت عراق به صورت گروهی و فهرستی از مرزهای زمینی خارج شوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حج و زیارت؛ علیرضا رشیدیان با اشاره به تلاش برای برقراری سفر زمینی به عتبات اظهار داشت: هم‌اکنون با توجه به لغو روادید عراق برای سفرهای هوایی، فقط سفر هوایی به عتبات در حال انجام است اما با مذاکرات صورت گرفته و تلاش سفیر کشورمان در عراق، طرف عراقی قول‌های مساعدی برای بازشدن مسیر زمینی به عتبات داده‌ است.
وی از احتمال برقراری سفر زمینی به عتبات از ابتدای ماه رجب خبر داد و گفت: رجب و شعبان ماه‌های زیارت اهل بیت علیهم السلام است. بر همین اساس، در نظر داریم که سفر زمینی به عتبات را با شیوه جدیدی به صورت محدود از اوایل ماه رجب همزمان با نیمه دوم بهمن‌ از سر بگیریم.
رشیدیان با بیان اینکه هنوز طرف عراقی روادید زیارتی برای زائران صادر نمی‌کند، خاطرنشان کرد: در شیوه جدید قرار است زائران به صورت مانیفستی و لیستی پس از موافقت سفارت عراق و تأیید اسامی از سوی طرف عراقی، از مرزهای زمینی خارج شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین درباره هزینه سفر به عتبات به صورت زمینی تصریح کرد: هزینه این سفر حدود چهار میلیون تومان کمتر از سفر دو طرف هوایی به عتبات خواهد بود؛ به طوری که پیش‌بینی می‌کنیم این سفر با مبلغ کمتر از پنج میلیون تومان آغاز شود.
سفر زمینی به عتبات از سال ۹۸ با ناآرامی‌های عراق با فراز و نشیب‌هایی همراه بود تا اینکه در اسفند ۹۸ به دلیل شیوع کرونا همه سفرهای زیارتی به عراق بسته شد. از اوایل آذر سالجاری نیز پس از حدود 2 سال تعطیلی سفر عتبات، سفر به کربلا به صورت هوایی از سرگرفته شد اما سفر زمینی به عتبات هنوز امکان‌پذیر نیست و زائران بسیاری در انتظار بازگشایی مرزها و سفر به کربلا هستند.
 اعزام‌ زائر به سوریه فقط به صورت هوایی است
رئیس سازمان حج و زیارت با تأکید بر اینکه اعزام زائران به سوریه در شرایط فعلی با توجه به محدودیت‌های امنیتی فقط به صورت هوایی انجام می‌شود.
آقای علی رضا رشیدیان در جریان بازدید از واحد‌های مختلف حج و زیارت خراسان رضوی گفت: اعزام زائران به سوریه در شرایط فعلی با توجه به محدودیت‌های امنیتی فقط به صورت هوایی انجام می‌شود.
وی همچنین در موضوع حج و عمره هم عنوان کرد: با توجه به تصمیمات وزیر حج و عمره عربستان؛ اقدامات آن‌ها در رفع موانع زیارت و جهت گیری برای موضوع راه‌اندازی سفر‌های حج و عمره مشهود است، لیکن نمی‌توان به صورت قطعی در این موضوع اظهار نظر کرد.
رشیدیان افزود: سازمان حج و زیارت آمادگی کامل اعزام زائران به حج و عمره را با توجه به در نظر گرفتن احتمالات مختلف و چگونگی توافق با کشور عربستان دارد.
وی با بیان اینکه زیارت یک مسأله فردی و اجتماعی است که باعث ارتقاء اخلاق فردی و توسعه وحدت بین مسلمانان است، افزود: سازمان حج و زیارت مجموعه‌ای خدماتی است که ظرفیت‌هایی مختلفی برای تسهیل در زیارت ایجاد می‌کند و ارزش‌های دینی و اخلاقی به عنوان یک اصل در رویکرد سازمانی لحاظ می‌شود.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: به منظور بهبود عملکرد‌ها در این حوزه فرآیند‌های اجرایی سازمان با کار گسترده کارگروه‌های تخصصی حج و زیارت بازنگری شده تا سازمان به هدف اصلی خود که اصلاح فرآیند‌های اجرایی، برنامه ریزی دقیق تر، هماهنگی، هدایت، نظارت و کنترل دقیق‌تر عملیات اجرایی است، بپردازد.
رشیدیان با اشاره به طرح نوین عتبات افزود: رویکرد سازمان حج و زیارت در طرح نوین عتبات ایجاد ظرفیت و زمینه فعالیت همه دفاتر زیارتی دارای مجوز به صورت مستقل در موضوع خدمت به زائرین عتبات عالیات و خروج از شرایط مربوط به اختصاص سهمیه‌ها بود.
وی تأکید کرد: خادمان زائران در سازمان حج و زیارت در این طرح بنا دارند به تمام نیازمندی‌ها و درخواست زائر امام حسین (ع) توجه نموده و ظرفیت خدمت رسانی خود را افزایش داده و وظیفه ما آن است که برای تمامی زوار از طبقات مختلف اقتصادی بسته زیارتی مناسب ارائه دهیم و محدودیت‌های قبلی حوزه خدمات حذف گردد که در طرح نوین عتبات این مهم به خوبی دیده شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: در طرح نوین عتبات با توجه به فرایند‌های اصلاح شده، فعالیت بدون رقابت منفی و تسهیل بیشتر سفر و ایجاد تنوع در بسته‌های سفر در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در این طرح، نیاز به بروزرسانی آموزش‌های کارگزاران زیارتی و اطلاع از شرایط جدید اعزام زائران در طرح نوین عتبات باید مورد اهتمام باشد و اطلاع رسانی مناسب به زائران در این زمینه انجام شود.

  • نویسنده :
  • منبع :