19 دی: رئیس انستیتو پاستور ایران علت کمبود واکسن پاستوکووک پلاس را اعلام کرد.
دکتر علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با تسنیم؛ با بیان "ما مسئول تولید واکسن پاستوکووک پلاس برای واکسن پاستوکووک هستیم"؛ اظهار کرد: واکسن کرونای تولیدشده در انستیتو پاستور ایران سه‌دوزه است.
وی افزود: واکسن پاستور تنها واکسن تولیدشده در ایران است که قابلیت تزریق به کودکان را نیز دارد؛ تفاوت تزریق واکسن پاستور به کودکان و بزرگسالان این است که کودکان دو دوز واکسن پاستوکووک و بزرگسالان سه دوز واکسن (دو دوز پاستوکووک و یک دوز پاستوکووک پلاس) را باید دریافت کنند بنابراین برنامه تولید ما این بوده است که به‌ازای هر دو دوز واکسن پاستوکووک، یک دوز واکسن پاستوکووک پلاس نیز تولید شود.
دانش‌آموزان در اولویت تولید واکسن پاستوکووک
وی ادامه داد: بنا بر سیاستی که ستاد ملی مقابله با کرونا برای بازگشایی‌ها اتخاذ کرد، ما چند ماه پیش برنامه برای بیشترین میزان تولید را مبتنی بر تولید پاستوکووک گذاشته بودیم تا برای بازگشایی مدارس و تزریق واکسن کرونا به کودکان کمبودی ایجاد نشود.
تولید 15میلیون دوز واکسن پاستور در ایران
وی با اعلام "از تیرماه تا دی‌ماه امسال 15 میلیون دوز واکسن پاستور تولید شده است"، تصریح کرد: حدود 10 میلیون دوز از این تعداد، پاستوکووک بوده که قابل تزریق به 5 میلیون نفر در بازه سنی 12 تا 18 سال بوده است و از آنجا که واردات واکسن سینوفارم در ماه‌های گذشته افزایش یافت و بیشتر بزرگسالان در زمان تولید واکسن پاستور، واکسینه شده بودند؛ 5 میلیون دوز برای تزریق به بزرگسالان تولید کردیم که 3.5 میلیون دوز آن پاستوکووک و 1.5 میلیون دوز پاستوکووک پلاس بوده است.
علت پایین‌تربودن میزان تولید واکسن پلاس
وی ادامه داد: علت پایین‌تر بودن میزان تولید واکسن پلاس این بوده که ما بخش عمده این واکسن‌ها را در شهریورماه تولید کرده بودیم و در آن زمان هنوز خبری از تزریق دوز سوم واکسن کرونا نبود. وقتی وزارت بهداشت تصمیم گرفت که دوز سوم واکسن کرونا را به افرادی که قبلاً دو دوز واکسن دریافت کرده بودند تزریق کند؛ از واکسن پاستوکووک پلاس نیز استفاده شد که این واکسن به‌دلیل پلت‌فرمی که دارد برای دوز سوم همه واکسن‌های تزریق‌شده در کشور قابل استفاده است.
رئیس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: از آنجا که در آن زمان اکثر مردم به‌تازگی با سایر واکسن‌ها واکسینه شده بودند هنوز تصمیمی مبنی بر تزریق دوز سوم واکسن کرونا در کشور وجود نداشت بنابراین در برنامه‌ریزی تولید ما، دستوری مبنی بر لزوم تولید واکسن پاستور برای دوز سوم سایر واکسن‌های کرونا، صادر نشده بود.
بیگلری ادامه داد: بسیاری از افرادی که دو دوز واکسن سینوفارم زده بودند تمایل به تزریق واکسن پاستوکووک پلاس دارند و وزارت بهداشت نیز پاستوکووک پلاس را به‌عنوان دوز سوم سینوفارمی‌ها تزریق کرد و علت کمبود ناگهانی پاستوکووک پلاس نیز همین مسئله است؛ بدیهی است که نمی‌توان از یک مؤسسه واکسن‌ساز انتظار داشت که ظرف مدت یک ماه به تولید بیشتر واکسن دوز سوم اقدام کند زیرا از زمان برنامه‌ریزی برای تولید واکسن تا زمانی که واکسن به مرحله مصرف برسد؛ به سه ماه زمان نیاز است، چرا که باید مواد اولیه تأمین و واکسن تولید شود و مرحله کنترل کیفی واکسن‌ها نیز به یک ماه زمان احتیاج دارد.
وی تأکید کرد: البته جای تقدیر و تشکر از مردم دارد که تا این حد از واکسن پاستور استقبال کرده‌اند.
نیاز به زمان 3ماهه برای تولید واکسن کرونا
بیگلری توضیح داد: از زمانی که وزارت بهداشت درخواست تولید واکسن را صادر کند تا زمانی که واکسن به مرحله مصرف برسد حداقل سه ماه زمان نیاز داریم بنابراین تا پایان سال نمی‌توان برای کل جمعیتی که سینوفارم زده‌اند واکسن پاستور تولید کرد زیرا بیشتر افراد جامعه واکسن سینوفارم تزریق کرده‌اند.


  • نویسنده :
  • منبع :