19 دی: یک مقام وزارت خارجه آمریکا همزمان با از سرگیری دور جدید مذاکرات وین میان ایران و گروه ۱+۴ و فشار جمهوریخواهان برای اعمال نظراتشان در هرگونه توافق احتمالی اعلام کرد جو بایدن معتقد به رویکرد دو حزبی در قبال ایران است.
"جالینا پورتر"معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این مطلب را در گفت‌وگویی تلفنی با خبرنگاران بیان کرد که معمولا درغیاب "ند پرایس" سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورش، هدایت نشست‌های خبری روزانه را برعهده دارد.
خبرنگاری در نشست خبری عصر سه شنبه به وقت محلی به معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که مطرح شده معافیت های تحریمی برنامه هسته ای ایران که اخیرا آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور امضا کرده، به مفاد قانون "اینارا" (INARA) نیازی ندارد یا مستلزم رعایت مفاد این قانون نیست زیرا یک توافق قبلی یا بخشی از یک توافق نیست.
این خبرنگار همچنین با اشاره به درخواست جمهوریخواهان برای سوالاتی از رابرت مالی نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران درباره مذاکرات وین، نظر این مقام وزارت خارجه آمریکا را پرسید و گفت که احتمالا نامه ۳۳ سناتور جمهوریخواه را دیده اید که می‌گوید در واقع این معافیت‌ها به این قانون( INARA) مربوط می شوند و همچنین، آنها با هر نوع توافق با ایران که ابتدا به کنگره ارائه نشود، مخالفت خواهند کرد.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ گفت که رابرت مالی نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران که برای گفت‌وگوهای غیرمستقیم تهران - واشنگتن در وین به سر می‌برد، حتی از راه دور به ارائه گزارش‌های خود به اعضای کنگره ادامه می‌دهد.
پورتر تصریح کرد که دولت بایدن با دقت واقعیت‌ها و همچنین شرایط هرگونه بازگشت آمریکا به برجام را مدنظر خواهد داشت تا ابعاد و پیامدهای قانونی آن را که شامل اینارا می شود، بررسی کرده و بسنجد.
 معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه دولت متعهد به رعایت آن قانون است، ادامه داد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا معتقد است که رویکرد دو حزبی ( رویکردی که مورد قبول دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا باشد) در قبال ایران قوی ترین راه برای تامین منافع آمریکا در دراز مدت است. 
وی اضافه کرد که مقامات دولت آمریکا در تمام سطوح با اعضای کنگره در تماس بوده تا درباره رویکرد ما در قبال ایران بحث و گفت‌وگو کنند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود که رابرت مالی عمیقا متعهد به ادامه تعامل نزدیک با کنگره و هر دو حزب است.
۳۳ سناتور جمهوریخواه در نامه‌ای به رئیس جمهوری آمریکا خواهان لحاظ شدن نظرهای آنان در توافق احتمالی بازگشت این کشور به برجام و به رای گذاشتن مفاد آن شدند.
این سیاستمداران راست گرا تهدید کرده اند که در غیر اینصورت تلاش خواهند کرد تا در راه اجرای توافق احتمالی بازگشت آمریکا به برجام سنگ اندازی کنند.
پیش‌نویس این نامه را تد کروز سناتور ایالت تگزاس تهیه کرده و تاکنون ۳۳ سناتور جمهوریخواه آن را امضا کرده‌اند.
به اعتقاد این سناتورها، هرگونه توافق هسته‌ای با ایران آن چنان برای امنیت ملی آمریکا اهمیت دارد که یک معاهده به شمار رفته و مستلزم مشورت و موافقت سنا است.
براساس گزارش رویترز، در این نامه تهدید شده که در صورت پیروزی نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، توافقی که به تصویب سنا نرسیده باشد "در نخستین روزهای ریاست جمهوری پاره خواهد شد. "
به گفته سناتورهای مذکور، بر اساس یکی از مصوبات کنگره که پیش از امضای برجام به تصویب رسیده، هر توافق هسته ای مستلزم ارائه به کنگره برای ۶۰ روز بررسی و سپس رای‌گیری است.
کنگره آمریکا، قانون بررسی توافق هسته ای با ایران یا «INARA» را در اواسط می ۲۰۱۵ تصویب و دولت را ملزم به ارائه هر توافقی با ایران به کنگره برای بررسی کرد.
به نوشته تارنمای راستگرای واشنگتن فری بیکن، رابرت مالی سرپرست تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات وین قرار است  به اعضای کنگره آمریکا پشت درهای بسته گزارش دهد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه گزارش داد آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه روز جمعه به وقت محلی چندین معافیت از تحریم ها را در ارتباط با فعالیت های هسته ای ایران امضا کرد و تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق این کشور را برای لغو آنها تغییر داد.

  • نویسنده :
  • منبع :