به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام محسنیاژهای امروز طی سخنانی در نشست شورایعالی قوه قضائیه، ضمن تبریک و تهنیت اعیاد ماه ذیالحجه و در پیش بودن عیدالله الاکبر غدیرخم، به دیدار اخیر مسئولان قضائی با مقام معظم رهبری اشاره و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب با رهنمودها و ارشاداتی که داشتند انرژی مضاعفی را به مسئولان و دستاندرکاران قوه قضائیه تزریق کردند و ما امیدواریم بتوانیم با مجاهدت و تلاش بیشتر در راستای عملیاتی کردن منویات و دستورات صادره از ناحیه معظمله گام برداریم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن عملیاتیسازی فرمایشات و فرامین اخیر مقام معظم رهبری در بخشهای مختلف قوه قضائیه بیان کرد: پس از دیدار با مقام معظم رهبری و استماع فرمایشات و دستورات ایشان، برنامهریزیها و اقدامات لازم جهت جامه عمل پوشاندن به فرامین معظمله در بخشهای مختلف قوه قضائیه بلافاصله در دستور کار قرار گرفت؛ لذا در جریان جلسه امروز شورایعالی قوه قضائیه، هماهنگی و جمعبندی اقدامات صورتگرفته در راستای پیادهسازی منسجم فرمایشات و دستورات مقام معظم رهبری انجام خواهد گرفت.
رئیس عدلیه در ادامه از تمامی کارکنان و مسئولان دستگاه قضائی که در طول یک سال گذشته در راستای عمل به وظایف قانونی خود کوشا بودند تقدیر بهعمل آورد و تأکید کرد: قاطبه مسئولان و همکاران قضائی ما مقید و ملتزم به اجرای قوانین و مقررات کشور هستند و ما در سال گذشته شاهد بودیم که مسئولان و همکاران قضائی نسبت به اجرای دقیق مصوبات مراجع و نهادهای قانونگذار اعم از مجلس شورای اسلامی، ستاد ملی مقابله با کرونا و غیره عنایت و اهتمام داشتند.
وی همچنین از رئیس و اعضای ستاد بزرگداشت هفته قوه قضائیه و بخشهای مختلفی که به برگزاری هرچه مطلوبتر مراسم هفته قوه قضائیه یاری رساندند، قدردانی کرد.
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به در پیش بودن روز 21 تیر، روز عفاف و حجاب، با تأکید بر اینکه هر انسان پاکسرشتی اعم از مسلمان یا غیرمسلمان از حیا و عفت استقبال میکند و از بیحیایی و بیعفتی گریزان است، اظهار کرد: در مقوله حجاب و عفاف، همه بخشها و مسئولان ذیربط اعم از دادستان، قاضی و ضابطین باید در چارچوب قانون گام بردارند؛ باید توجه داشت که در این زمینه نمیخواهیم کار هیجانی و زودگذر انجام دهیم بلکه اقدامات ما باید متقن، مدبرانه، قانونی و توأم با آرامش باشد.
وی افزود: نه صرفاً در مقوله حجاب و عفاف بلکه در هر زمینه و موردی، هر بخش و نهادی اعم از نهاد دولتی، نهاد مقننه، قوه قضائیه یا سایر افراد و بخشها، چنانچه اشتباه کرد نباید بر این اشتباه اصرار ورزد و از اصلاح اشتباه اِبا داشته باشد؛ نباید بر کار اشتباه پافشاری و یا احیاناً آن را توجیه کرد؛ اگر کار اشتباهی در جایی صورت گرفت باید در راستای اصلاح گام برداریم و احیاناً موضوع را اعلام کنیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه مردم متدین ایران اسلامی از دیرباز خود را به رعایت عفاف و حجاب مقید و ملتزم میدانستند، به سیر تاریخی این موضوع و اقدامات و توطئههای دشمنان در این راستا اشاره کرد و گفت: در مقطعی از تاریخ ما، رضاخان قلدر با هدایت بیگانگان تلاش داشت نهتنها عفاف و حجاب را از جامعه اسلامی ما بردارد بلکه بیعفتی و بیحیایی را در جامعه ترویج کند؛ حال آنکه این اعتقاد و التزام میان مردم ما در همه مقاطع تاریخی وجود داشته است که عفاف و حجاب و حیا فینفسه ارزشمند است و بهمثابه عامل بازدارنده، نسبت به پلیدیها و جسارتها برای انسان و جامعه است.
رئیس دستگاه قضا افزود: امروز نیز برخی از دشمنان قسمخورده نظام جمهوری اسلامی و مردم متدیّن ما، بهدنبال ترویج ابتذال و بیعفتی و بیحیایی در جامعه هستند؛ پیگیری این موضوع نیاز به کار اطلاعاتی دارد، لذا دستگاههای مسئول و ذیربط باید مواظبت و عنایت بیشتری به این مقوله داشته باشند و نسبت به کشف عوامل و دستهای پشتپرده و جریانات سازمانیافته ترویج بیحیایی و بیعفتی در جامعه اهتمام داشته باشند.
وی تأکید کرد: اینکه چهکسی بهعنوان یک فرد، حجاب دارد یا ندارد؛ حجابش کمرنگ است یا پررنگ؛ یک بحث است و توجه به آن در جای خود ضروری است؛ اما شناسایی و کشف عوامل و دستهای پشتپرده ترویج بیعفتی و بیحیایی در جامعه، مقوله مهمی است که نیاز به کار اطلاعاتی دارد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: انسان بهوضوح مشاهده میکند و قرائن و شواهد نیز حاکی از آن است که دستهایی گرهخورده با دستهای اجنبی و با اهدافی خاص، برخی موضوعات را در راستای بیعفتی در جامعه ما دنبال میکنند.
محسنیاژهای تأکید کرد: دادستانها، ضابطین و سیستم اطلاعاتی با همراهی قاطبه مردم متدین و عفیف ما، در برابر افراد متجاهر به گناه و جرم در انظار عمومی اقدامات قانونی لازم را ترتیب دهند و همچنین نسبت به امر مهم کشف جریانات سازمانیافته که از جانب سرویسهای بیگانه در جهت ترویج بیعفتی در جامعه ما هدایت میشوند، کوشا باشند و مجّدانه عمل کنند.
اقدامات لازم برای تقویت سازوکار اجرای سند تحول قضائی انجام دهند
بخش دوم جلسه امروز شورایعالی قوه قضائیه به ارائه دیدگاهها، نقطهنظرات و راهکارهای پیشنهادی اعضای این شورا در راستای اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مسئولان و کارکنان دستگاه قضا اختصاص داشت. البته اجرای فرامین رهبر انقلاب بلافاصله بعد از بیانات مقام معظم رهبری در قوه قضائیه آغاز شده است اما در جریان جلسه امروز شورایعالی قوه قضائیه، هماهنگی و جمعبندی اقدامات صورتگرفته در راستای پیادهسازی منسجم فرمایشات و دستورات مقام معظم رهبری صورت گرفت.
حجتالاسلام محسنیاژهای در همین زمینه به معاون اول و معاون راهبردی قوه قضائیه دستور داد که طی روزهای آینده و پس از دریافت راهکارهای پیشنهادی مسئولان عالی قضائی سراسر کشور در راستای اجرا و عملیاتیسازی رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری خطاب به دستگاه قضا، پیشنویس دستورالعمل اجرای این رهنمودها را بهصورت محور به محور آماده کنند تا پس از بررسی دستورالعمل لازم در این خصوص ابلاغ شود.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه محور فعالیتهای دستگاه قضا باید منویات رهبر معظم انقلاب، سند تحول قضائی و اسناد بالادستی باشد، اظهار کرد: برای اجرای سند تحول قضائی سازوکارهای لازم در خود سند در نظر گرفته شده و نیازی به ایجاد تشکیلات جدید در این زمینه وجود ندارد و صرفاً لازم است که سازوکارهای موجود برای اجرای این سند تقویت شوند.
رئیس عدلیه افزود: همانگونه که در سند تحول قضائی ذکر شده است، این سند نیازمند اصلاح و ارتقا است و از سوی دیگر ضرورت دارد که معاونت اول و معاونت راهبردی قوه قضائیه اقدامات لازم را جهت تقویت سازوکار اجرای سند تحول قضائی انجام دهند.
رئیس دستگاه قضا همچنین تحقق و گسترش عدالت، اتقان آرا و مبارزه با فساد داخل قوه قضائیه در عین خدشهدار نشدن جایگاه قاضی و دستگاه قضائی را از وظایف و مأموریتهای اصلی دستگاه قضائی دانست.
- نویسنده :
- منبع :