19 دی: وزیر ورزش و جوانان گفت: قرارداد مارک ویلموتس‌ یک سونامی‌ در ورزش‌ بود که همه باید تلاش کنیم تا نظیر آن دیگر تکرار نشود.
حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان یکشنبه شب با حضور در یک برنامه تلویزیونی، پاسخگوی سوالات مختلف بود.
وزیر ورزش در آغاز این برنامه در خصوص طرح آزادسازی سواحل و تدبیر وزارت ورزش درباره این طرح گفت: فدراسیون نجات‌غریق یکی از فدراسیون‌های فعال ماست که در کنار وزارت کشور زحمات زیادی برای اجرایی شدن این طرح کشید.
سجادی افزود: سایت‌های مختلفی در اختیار مدیران ورزشی قرار داشت که با استقرار منجیان غریق به صورت سازمان یافته در اختیار مردم قرار گرفته است. بیش از هزار نفر هم به صورت برخط آماده به خدمت هستند تا در مواقع ضروری کمک کنند اما در هیئت‌های فعال ما در استان‌های گیلان و مازندران، طرح جدیدی برای تابستان امسال طراحی شد و این طرح تقدیم هیئت دولت شد. دوست ندارم از واژه روش سنتی استفاده کنم، طرح جدید با توجه به فن‌آوری روز از آی تی خوبی برخوردار است و قابلیت اجرا در هر سه استان شمالی و جنوبی و حتی در جزایر ما را دارد.
وزیر ورزش با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از این طرح، اظهار داشت: این طرح نیازمند حمایت مالی و هماهنگی با وزارت کشور بود که درنهایت تصویب شد. همچنین طرح نیازمند ۲۰۰ میلیارد تومان پول بود و رئیس جمهور تاکید داشت حق مردم این نیست که با خاطرات تلخ به خانه برگردند.
وی گفت: خوشبختانه طرح مورد تصویب وزارت کشور قرار گرفت و با همکاری فدراسیون و هیئت‌های مستقر در استان‌های شمالی کار خود را شروع کرده و نیازمند تجهیزات است. سامانه ای در اختیار گردشگران قرار می‌گیرد که در صورت هر حادثه اطلاع‌رسانی خواهد شد. انشاا... این طرح به زودی فراگیر می‌شود، طرحی که در منطقه بی‌نظیر است و  می‌تواند به گردشگری ما کمک کند.
وزیر ورزش در واکنش به پرونده ویلموتس گفت: در آستانه یک سالگی تحویل گرفتن وزارت ورزش هستیم و اگر بخواهم شرایط را توضیح بدهم، خروجی خوبی نخواهد داشت. یکی از این شرایط فدراسیون فوتبال بود. فدراسیونی که از سال ۲۰۱۶ سرخابی‌ها در آن در خطر تعلیق بودند. مغروض بود و آرزوی واگذاری این دوباشگاه وجود داشت که خدا را شکر محقق شد. تکالیف فراوانی برای استاندارسازی وجود داشت.
وی تصریح کرد: امروز با افتخار با همکاری کمیسیون فرهنگی کلیات نظام باشگاهداری تصویب شد. در این فوتبال یکسری تکالیف باید انجام می‌شد که روی زمین مانده بود.خوشبختانه سریع‌ترین صعود به جام جهانی رخ داد. در حال حاضر تیم بسیار خوبی داریم و به موفقیت آن امید داریم. بحث جرائم ظاهر کار است. من دیروز از سرپرست فدراسیون گزارش خواستم و ابعاد پرونده ویلمتوس را خواستار شدم که از نظر من این پرونده سونامی ویلموتس در ورزش کشور است. 
سجادی بیان کرد: امیدوارم در فوتبالمان دیگر پرونده ویلموس۲ نداشته باشیم چون اگر اهمال کنیم، احتمال آن وجود دارد. در دنیا یک فلرپلی مالی در قراردادها وجود دارد. معمولا باشگاه ها در سقف بودجه مذاکره می‌کنند ولی اینجا معرف و واسطه‌ها پول می‌گیرند و من امیدوارم روزی دست دلال‌ها کوتاه شود.
این مقام مسئول ادانه ادامه داد: در گزارشی که دیروز خواندم و متاسف شدم، تاکنون ۲ میلیون یورو پرداخت شده است. ۳۲ میلیارد تومان مالیات این قرارداد است و حال سوال این است که چه کسی می خواهد آن را بدهد؟ یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان آن تاکنون پرداخت شده. برای ضمانت از شرکت شصتا کمک می‌گیرند. من نمی خواهم سوبرداشت شود ولی به‌عنوان یک معلم ورزش برایم سوالات زیادی مطرح است. شش دانگ ساختمان فدراسیون فوتبال در ضمانت شصتاست. ساختمان فدراسیون به نام شصتا شده که ۱۲۰ میلیارد تومان می‌ارزد. در حال حاضر ساختمان فدراسیون رفت، مالیات رفت و هنوز منتظر جرایم دیگر هستیم و این از نظر من سونامی است. امیدوارم در قراردادهای خارجی آینده مراقبت کنیم. 
وی افزود: از حراست و دستگاه‌های امنیتی کمک می‌گیریم. اگر کمک نمی‌گرفتیم، اتفاقاتی در وار(کمک داور ویدیویی) می‌افتاد اما دستگاه‌های امنیتی به ما هشدار دادند و ما جلوی یک پیش‌بینی را گرفتیم. شاید اگر سهل‌انگاری می‌کردیم اتفاقاتی در راه بود.
سجادی با اشاره به حضور ۱۶ ماهه‌اش به عنوان مدیرعامل باشگاه سایپا گفت: در آن زمان با لیت بارسکی مربی آلمانی قرارداد بستیم اما او ما را ول کرد و رفت. قرارداد او در زمره به ندرت قراردادهایی بود که یک باشگاه ایرانی بتواند پولش را پس بگیرد ولی ما در سایپا پول را پس گرفتیم. این اتفاق در پرونده ویلموتس هم افتاده. ما باید پیگیری قضایی انجام بدهیم و باید ببینیم منابع پرداختی این پرونده از کجاست. از معاون حقوقی وزارت به خاطر کارهایی که انجام شد، تشکر می‌کنم. ما وظایف نظارتی خود را انجام خواهیم داد. اما ضرر و زیانی به فدراسیون وارد شده و ما در مرجع تصمیم‌گیری نیستیم. حتی گفته شد سه دانگ ساختمان باشگاه پرسپولیس هم به نام شصتا است.
وی گفت: نمی‌خواهم موج منفی برای شصتا باشد. اما واقعیت عمیق است ولی ما به کارحقوقی خود ادامه می‌دهیم. این قول را می‌دهم که در کنار فدراسیون هستیم. دستورات ویژه‌ای در راستای حمایت از تیم ملی فوتبال در جام جهانی توسط رئیس جمهوری و معاون اول صادر شده و از طرفی فدراسیون هم تصمیم به ابقای اسکوچیج گرفت. به‌عنوان دستگاه ناظر و دوست در کنار فدراسیون هستیم و بدون دخالت حمایت می‌کنیم تا تیم شایسته‌ای به جام جهانی برود. سه بازی خوب داریم و هر سه بازی برایمان مهم است و امیدواریم فوتبال با کیفیتی به نمایش بگذاریم.
سجادی درخصوص وار(کمک داور ویدیویی) گفت: دیروز جلسه‌ای با سرپرست فدراسیون داشتیم. مباحثی درخصوص حضور بانوان در استادیوم‌ها، زیرساخت‌ها و... انجام شد تا در هیچ مقطع زمانی غافلگیری نشویم. هرجا لازم باشد با اخذ مجوزها و هماهنگی کامل با دستگاه‌ها استانداردها را رعایت کنیم. درخصوص وار یکی دو شرکت خوب که می‌توانند این تکنولوژی را پیاده کنند، معرفی شد و درحال بررسی هستیم که راه را اشتباه نرویم. قرار شد تا آخر هفته هماهنگی‌ها را انجام دهیم و اگر از همه فیلترها بگذریم و شرکت مورد تایید قرار گیرد، از نیمه دوم فصل جدید لیگ برتر، کمک داور ویدئویی را خواهیم داشت.
وزیر ورزش درخصوص پروژه‌های نیمه کاره هم گفت: مجموعه آزادی و استادیوم معروف فوتبالش دو منظوره بود و حالا فقط استادیوم فوتبال است. تنها دریاچه ورزشی ما در این استادیوم قرار دارد. مشکل سقف استادیوم ۱۲ هزارنفری و استخر را درنهایت با ۴۰۰ میلیون تومان هزینه حل کردیم این درحالی است که رقم ۷۰ میلیارد تومان برای آن اعلام شده بود. از سکوهای آزادی هم عکس‌های مختلفی منتشر شد. سه زون استادیوم آزادی قرار به اصلاح بود. شرکت توسعه بررسی کرد و قرارداد ۱۵ زون بسته شد. حدود ۵۰ سال است که کابل کشی و برق‌کشی آزادی انجام شده است. همیشه این مجموعه با مشکل قطعی برق مواجه بود که قرارداد رفع این مشکل هم بسته شد. سایر بخش‌ها هم در دست انجام است. امیدوارم کارهای زمین مانده در دولت آقای رئیسی به سرانجام برسد. من هم وظیفه خود می‌دانم که خود را وقف کارم کنم.
وزیر ورزش در پایان این گفت‌وگو درباره فدراسیون‌هایی که با وجود به پایان رسیدن دوران ریاست‌شان همچنان با سرپرست اداره می‌شوند، گفت: با صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک یک سفر کوتاه به سوئیس داشتیم و در این سفر با چند فدراسیون جهانی جلسه برگزار کردیم. یکی از جلسات ما با روسای فدراسیون‌های جهانی دوچرخه سواری و ژیمناستیک بود. دو فدراسیونی که زمان برگزاری انتخابات آنها طولانی شده و جامعه ورزش انتظار دارد تا انتخابات این دو فدراسیون هر چه سریعتر برگزار شود.
سجادی افزود: با توجه به صحبت‌هایی که با روسای فدراسیون جهانی این دو رشته داشتیم، مشکل برگزاری انتخابات برطرف شده و در حال انجام مقدمات برگزاری انتخابات فدراسیون های ژیمناستیک و دوچرخه سواری هستیم.
وزیر ورزش تصریح کرد: درباره سایر فدراسیون‌ها هم تلاش می‌کنیم که یا کار به دوره سرپرستی نرسد یا هم اگر سرپرست انتخاب می‌شود، در کمترین زمان انتخابات برگزار گردد.

  • نویسنده :
  • منبع :