کمال حیدری، در نشست مدیران غیرواگیر دانشگاههای علوم پزشکی کشور در هتل قلب تهران، افزود: به خاطر کرونا دو سه سالی در اجرای برنامههای غیرواگیر رخوت ناخواسته ای به وجود آمده است که باید با توانمند کردن همکاران و نظارت بیشتر، برنامهها را با قدرت بیشتری اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد بار بیماریها مربوط به بیماریهای غیرواگیر است، بیان کرد: بیماریهای غیرواگیر و مزمن موجب مرگ و میرهای زودرس میشود. ما با بیماران مزمن همیشه سر و کار داریم، بنابراین آموزش و توانمندسازی دائمی آنها برای سبک زندگی سالم بسیار مهم است.
حیدری گفت: دولت بر اجرای برنامه پزشک خانواده تاکید دارد و به احتمال زیاد از نیمه دوم امسال باید این برنامه را به صورت سراسری اجرا کنیم. حدود ۱۰ سال است که این برنامه در دو استان فارس و مازندران اجرا شده ولی اجرای سراسری آن با موانعی روبرو بوده است.
وی یادآور شد: اجرای پزشک خانواده برای حوزه بیماریهای غیرواگیر یک فرصت طلایی است زیرا در تشخیص زودهنگام بیماریها و برنامههای غربالگری به مدیریت بیماریهای غیرواگیر کمک زیادی میکند.
حیدری اضافه کرد: در مدیریت بیماریهای غیرواگیر ارتباط بین بخشی بسیار مهم است. به عنوان مثال ریشه بیماریهای عضلانی و اسکلتی از مدارس شکل میگیرد که ارتباط بیشتر ما با این حوزه و آموزشهای لازم به مهار بیماری کمک میکند.
وی، خواستار بهره برداری بیشتر از توان بخش خصوصی شد و گفت: در بخش آزمایشگاهی شاهد نتایج خوب ارتباط با بخش خصوصی در جریان اپیدمی کرونا بودیم که میتوان از این تجربه موفق برای سایر حوزهها بهره برد.
- نویسنده :
- منبع :