در ژانویه ٢٠٢٠ (٢۴ دی ٩٨)، مکانیزم ماشه به درخواست سه کشور اروپایی فعال شده بود اما بعدا تعلیق شد.
ایران میگوید فرانسه، آلمان و بریتانیا به تعهدات خود در چهارچوب برجام وفادار نبودهاند و به همین دلیل خواستار به راه افتادن مکانیزم حل اختلاف شده است تا به شکایتش رسیدگی شود. به این ترتیب، طرفین ۳۰ روز مهلت خواهند داشت تا اختلافات خود را حل کنند.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه عصر جمعه گفته بود که محمد جواد ظریف در نامه ای به "جوزپ بورل"، یک بار دیگر موارد عدم پایبندی کشورهای اروپایی را طبق بند ۳۶ برجام به کمیسیون مشترک جهت حل و فصل ارجاع داد.
بورل درباره نامه ظریف گفت: همانگونه که پیشتر گفتهام، مکانیسم حل اختلاف نیازمند تلاش شدید همه [طرفها] با حسن نیست است. به عنوان هماهنگکننده کمیسیون مشترک، از همه مشارکتکنندگان برجام انتظار دارم که به این روند با این روحیه و در چارچوب برجام نزدیک شوند.
وی گفت: کمیسیون مشترک که مسوول نظارت بر اجرای توافق تحت مفاد برجام است، از سال ۲۰۱۶ تاکنون برای بحث پیرامون اجرای برجام و رسیدگی به مسایل مرتبط که توسط هر یک از مشارکتکنندگان به استحضار هماهنگکننده رسیده، تشکیل شده است.
بورل ادامه داد: همچنانکه به پنجمین سالگرد برجام نزدیک میشویم، مایلم از این فرصت استفاده کرده و اهمیت این توافق را یادآوری کنم. برجام دستاوردی تاریخی برای منع اشاعه هستهای در جهان است که بر امنیت منطقهای و جهانی تاثیرگذار است. من همچنان مصمم هستم که به همکاری با مشارکتکنندگان برجام و جامعه جهانی برای حفظ آن ادامه دهم.
- نویسنده :
- منبع : انتخاب