دکتر فاطمی در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: متاسفانه به دنبال حادثه انفجاری که در نطنز رخ داد، در فضای مجازی مطالبی غیرواقع در خصوص منتشر شدن مواد رادیواکتیو منتشر شده که موجب مراجعه غیرضروری و غیرعلمی مردم به داروخانه های اصفهان شده است.
وی گفت: به هیچ عنوان داروی ضد اشعه ای وجود ندارد و اگر دارویی بنا به توصیه پزشکی خاصیت ضدرادیواکتیوی دارد تنها از خانواده داروی پتاسیم یدایت به میزان 130 میلی گرم است.
فاطمی با اشاره به اینکه این دارو نیز تنها در موارد خاص به منظور پیشگیری از تهاجم سرطان تیروئید به سایر بافت های بدن استفاده می شود ، گفت: این دارو نیز به علت مصرف خاص در بیماران سرطانی در اختیار همه داروخانه ها قرار ندارد.
وی افزود: ید طبیعی موجود در داروی پتاسیم یدایت مانع از اثر سرطان بر سایر بافت ها و جذب رادیواکتیو می شود.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران با بیان این که در حادثه نطنز بر اساس آنجه مراجع رسمی اعلام کردند هیچ انفجاری در قسمت مواد هسته ای رخ نداده است ، افزود: برخی از مردم با نگرانی به داروخانه ها در استان اصفهان مراجعه می کنند در حالی که فرآورده های ید و مکمل غذایی ید (یدوفولیک) ید پایینی دارند که اثر حفاظتی در برابر رادیواکتیو ندارند.
وی گفت: بعضی به دنبال سوء استفاده از شرایط پیش آمده مردم را به تهیه ید و مکمل های ید تشویق می کنند که هیچ تاثیری در جلوگیری از جذب مواد رادیواکتیو در بدن ندارد.
فاطمی با اشاره به این که مردم به داروخانه ها مراجعه غیرضروری نکنند، ادامه داد: در سایت نطنز در قسمت مونتاژ سانتیریفیوژ انفجاری رخ داده اما هیچ اشعه ای منتشر نشده است.
وی گفت: حتی داروی پتاسیم یدایت عوارض گوارشی شدید به همراه عوارض پوستی و دارویی دارد و مردم اصلا به دنبال مصرف خودسرانه ید نباشند زیرا ید غیراز غده تیروئید از هیچ قسمت بدن در برابر پرتو محافظت نمی کند.
- نویسنده :
- منبع :