19 دی: رییس ستاد مدیریت و ساماندهی زائران اربعین حسینی در قصرشیرین گفت: با توجه به تحولات سیاسی داخلی عراق و ناآرامی های این کشور و بر اساس تصمیم و اعلام مقامات عراقی، مرز خسروی تا اطلاع ثانوی بسته شده و با متوقف شدن تردد در این مرز، از زائران می خواهیم به این گذرگاه رسمی مراجعه نکنند.
محمد حیدری دوشنبه شب در گفت وگو با ایرنا افزود: در صورت از سر گیری تردد در مرز خسروی، از طریق مبادی رسمی به زائران اطلاع رسانی خواهد شد و تا آن زمان از زائران می خواهیم از مراجعه به مرز خسروی خودداری کنند.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: زائرانی که هم اکنون در عراق هستند می توانند از مرز خسروی به کشور وارد شوند و شرایط برای ورود و بازگشت زائران از این گذرگاه رسمی به داخل کشور فراهم است.
حیدری ادامه داد: در مرز رسمی خسروی تمهیدات و امکانات لازم برای پذیرش زائران فراهم شده و آماده سازی زیرساخت ها و تقویت شرایط موجود نیز کماکان ادامه دارد و به محض اعلام عراقی ها مبنی بر پذیرش زائران ایرانی، عزیمت زائران از مرز خسروی انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: تمامی اعضای ستاد اربعین و همچنین ستادهای مردمی آمادگی کامل را برای خدمت رسانی به زائران در قصرشیرین و مرز رسمی خسروی دارند و هیچ مشکلی در زمینه خدمات رسانی به زائران وجود ندارد.

خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
  • نویسنده :
  • منبع :