وی با اشاره به سخنان وزیر خارجه ارمنستان گفت: همانطور که وزیر اشاره کردند از دیگر برنامه های ما تاکید بر تسهیل همکاری های کنسولی و تقویت مسیر شمال و جنوب و از طریق ارمنستان است که مورد حمایت جدی ایران و منطقه قرار دارد.
امیر عبداللهیان با اشاره به اینکه گشایش کنسولگری ایران در قاپان فردا در دستور کار من و همکارم قرار دارد، اضافه کرد: ایران معتقد است که حضور نیروهای بیگانه و مداخلات خارجی در هر بخشی از منطقه به نفع مردم منطقه نخواهد بود. امیدواریم مسایل منطقه از طریق فرمت های پیش بینی شده یعنی ۳+۳ حل و فصل شود.
وی بار دیگر تاکید کرد: ایران هر گونه تغییر ژئوپولتیک در منطقه را تحمل نمیکند و آن را خط قرمز خود میدانیم و برای جلوگیری از آن تلاش خواهیم کرد.
امیر عبداللهیان در پاسخ به خبرنگار ارمنی هم درباره مذاکرات صلح برای پایان دادن به جنگ میان ارمنستان و آذربایجان گفت: امشب در مورد این موضوع صبحت کردیم و یکی از موضوعات اصلی و دستور کار ما است و اتفاق نظر داریم باتوجه به اهمیتی که هند دارد که فرمت سه جانبه بین ارمنستان هند و ایران طراحی شود.
امیر عبداللهیان در پاسخ به سوال خبرنگار ارمنی در مورد مذاکرات هستهای هم گفت: ما در روزهای گذشته تبادل و گفت وگوهایی داشتیم و در ساعات قبل هم با آقای جوزف بورل گفتوگوی تلفنی داشتم. میتوانم بگویم که همه چیز در مسیر خود قرار دارد. توافق کردیم که همکاری بین ایران و آژانس شکل بگیرد اما اتهامی بی اساس توسط آژانس در حال شکل گیری است که توافق کردیم به سوالات آژانس پاسخ بدهیم.
وی افزود: توافقی برای مبادله زندانیان ایرانی و آمریکایی انجام شد و از طریق کشوری ثالث و در اقدامی انسان دوستانه زندانی آمریکایی را تحویل عمان دادیم.
وزیر خارجه درباره حمایت آمریکا و اروپا از اغتشاشات در ایران هم بیان کرد: در اغتشاشات و آشوب های ایران، اروپایی ها و آمریکایی ها شتابزده عمل کردند. ما افراد تروریست را از اعتراضات مسالمت آمیز جدا کردیم و احدی به خاطر اعتراض مسالمتآمیز در ایران دستگیر نشده است. به طرف آمریکایی و اروپایی هشدار دادیم که در این موضوع مداخله نکنند.
تاکید ارمنستان بر همکاری با ایران
«آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان نیز در نشست خبری مشترک با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در ایروان، گفت: امروز درباره بازگرداندن اسرای جنگی ارمنی، تعیین سرنوشت مفقودین و کشته شدگان صحبت و بر آن تاکید کردیم.
میرزویان افزود: مشکلات منطقه باید از طریق کشورهای همسایه و از طریق گفت و گو حل شود. ما در مورد مذاکرات چندجانبه و دو جانبه گفتوگو کردیم.
وزیر خارجه ارمنستان افزود: برای تقویت روابط با ایران برای زیرساخت های جاده ای اهمیت زیادی قائل هستیم.
وی تاکید کرد: خوشحالم که سفر وزیر خارجه ایران با موضوع دیگری یعنی افتتاح کنسولگری ایران است و گام مهمی است برای همکاری میان ایران و ارمنستان است.
وزیر خارجه ارمنستان در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما هم گفت: در خصوص معاهده صلح گفت و گوهایی زیادی برگزار شده است و همواره سعی کردیم سازنده باشیم و راهکارهای سازنده ای را برقرار کنیم و توانستیم در هر طرف به توافقاتی برسیم و به راهکارهای مورد تایید بتوانیم دست پیدا کنیم و امیدواریم موانع برطرف شود.
وزیر خارجه ارمنستان درباره کریدور دریای سیاه - خلیج فارس گفت: ارمنستان علاقهمند به این کریدور است. ما و ایران و بلغارستان توافق خود را امضا کردیم و مذاکرات با دیگر کشورها در حال انجام است و حتی کشورهایی که از ابتدا در این برنامه مشارکت نداشتند. فکر میکنم این کریدور برای کشورهای دیگر از جمله هند هم مورد توجه است.
وزیر خارجه ارمنستان درباره مذاکرات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در حاشیه نشست جامعه سیاسی اروپا در پراگ، نیز گفت: این ملاقاتی که در پراگ انجام شده است مثل ملاقاتهایی است که تاکنون برگزار شده است. در خصوص معاهده صلح و مناقشات بین ارمنستان و آذربایجان درباره قره باغ گفتوگوهای زیادی برگزار شده و همواره سعی کردیم سازنده باشیم و راهکارهای سازنده و مورد قبولی را پیدا کنیم و امیدوارم به نتیجه مثبت برسیم.
امیرعبداللهیان: مخالف حضور بیگانگان در ارمنستان و آذربایجان هستیم
همچنین «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز در بدو ورود به ارمنستان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه به دعوت وزیر امور خارجه ارمنستان در ایروان است، گفت: از فرصت حضور برای مرور موضوعات و مناسبات دوجانبه که در دستور کار دو کشور است استفاده خواهیم کرد.
وی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان را دارای موضوعات فراوان برای همکاری و نیز نگرانیهای مشترکی در منطقه توصیف و تصریح کرد: برای یافتن راهحلها تلاش میکنیم و در این سفر به دنبال ترسیم مسیر همکاریهای بلندمدت بین دو کشور هستیم و پیش از این با همتای ارمنستانی خود در این رابطه به توافق رسیدیم.
وزیر امورخارجه کشورمان از ترسیم نقشه و سند همکاریهای بلندمدت در جریان این سفر خبر داد و گفت: ما مخالف حضور بیگانگان در این منطقه هستیم، چه در آذربایجان چه در ارمنستان و این سفر فرصتی است که موضوعات راهبردی، همکاریهای مشترک منطقهای در جریان این سفر با مقامات عالی رتبه ارمنستان و با همتای خودم مورد بحث و بررسی قرار بدهم.
وی افزود: بسیار خرسندم که در یک سال گذشته در راستای تقویت سیاست همسایه محور بودن دولت جدید جمهوری اسلامی ایران حجم تبادل تجاری تهران و ایروان به بیش از ۴۳ و نیم درصد در مقایسه با سال قبل افزایش داشته است که با توجه به ظرفیتهای موجود این حجم، هنوز نقطه نظر ما را تامین نکرده و امیدوار هستیم که بتوانیم سطح بالاتری از تبادلات دو کشور را شاهد باشیم.
- نویسنده :
- منبع :