19 دی: وزیر جهاد کشاورزی از راه اندازی پنج دهکده نوآوری کشاورزی در کشور خبر داد و گفت: ایجاد مزرعه های نوآوری در دستور کار است تا یک مجموعه به هم پیوسته را برای رونق بخش کشاورزی ایجاد کنیم.
سید جواد ساداتی نژاد جمعه شب در اختتامیه دهمین نمایشگاه نوآوری ربع رشیدی در تبریز، با بیان اینکه در حوزه های مختلف در بخش کشاورزی نیاز به حضور شرکت های دانش بنیان داریم، افزود: یکی از مهم‌ترین آنها نهاده های فناورانه است.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در بخش‌های بذرهای هیبریدی، کود، سم، تجهیزات آبیاری، تولید نهال سالم و گواهی شده، واکسن، گلخانه و تغذیه دام و طیور نیازمند حضور شرکت های دانش بنیان هستیم.
وی با بیان اینکه برخی مواقع شرکت های دانش بنیان در فروش محصولات به مشکل می‌خورند، اعلام کرد: برای این منظور ابتدا نیازها را در همه بخش ها شناسایی می‌کنیم و تاکنون ۳۰۰ نیاز فناورانه کشاورزی از معاونت ها و موسسه ها جمع آوری شده است.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: نیاز به شرکت های دانش بنیان عرضه می شود و هر شرکتی بتواند آن را عرضه کند با انعقاد قرارداد دیگر دغدعه فروش محصول خود را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: ثروت در دنیای امروز مدیون علم و فناوری است و مدل ثروت در دنیا تغییر کرده و شرکت هایی که در حوزه دانش و فناوری در صدر ثروت آفرینی هستند.
وی با بیان اینکه وظیفه ما در کشور تولید ثروت برای نسل آینده است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نیز تولید ثروت را عبادت عنوان کردند؛ لذا کار بسیار فعالانه و درست و رو به رشدی در حوزه های دانشگاهی و تحقیقاتی در حال وقوع است که هر روز رو به رشد و شکوفایی است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کارهای بسیار قوی در حوزه فناوری و دانش بنیان در نمایشگاه نوآوری ربع رشیدی تبریز آینده روشنی را در حوزه کشاورزی و آب نوید می‌دهد.
ساداتی‌نژاد  ادامه داد: نیاز حوزه کشاورزی در بخش فناوری و نوآوری نسبت به سایر بخش ها بیشتر است.
وی با اشاره به عقب ماندگی نسبت به سایر بخش ها در شرکت های دانش بنیان، تاکید کرد: باید با سرعت بیشتری این مهم را جبران کنیم.
ساداتی‌نژاد با اشاره به‌ شعار سال، گفت: وزارت جهاد کشاورزی اولین وزارتخانه ای بوده که در راستای این مهم آبین نامه شعار سال را در  دولت تصویب کرد تا بتوانیم در بخش شرکت های دانش بنیان و حمایت از آنان کار مجدانه ای را آغاز کنیم و این شرکت ها بتوانند رشد کنند.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی، تاکنون دو پارک علم و فناوری کشاورزی در کشور راه اندازی شده است.
وی گفت: استان آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی دارای اهمیت است و سالانه پنج میلیون تن محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود که یکی از قطب‌های امنیت غذایی کشور است به شدت در این استان به نفوذ دانش و فناوری در حوزه کشاورزی نیاز داریم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه کشاورزی ایران به تحول نیاز دارد، افزود: اگر کشاورزی اقتصادی نباشد از بین می رود و برای اینکه اقتصادی شود نیاز به ورود دانش و فناوری به بخش کشاورزی داریم.

  • نویسنده :
  • منبع :