هرگز نباید بی‌عملی یا انفعال یا ضعف تیم دیپلماسی دولت را در آفرینش این وضعیت از نظر دور داشت. به نظر می‌رسد در کنار اصلاح روش‌های حکمرانی کنونی که زمینه‌ساز اجماع جهانی است، لازم است دولت محترم هرچه سریعتر به ترمیم تیم دیپلماسی کشور و وزارت خارجه بپردازد
سرمقاله ۱۹ دی شماره ۳۶۰۰ مورخه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ با عنوان «روابط بین‌الملل را جدی بگیریم» به قلم رضا صدرایی بدین شرح است:

وضعیت ما در روابط با دنیا به گونه‌ای است که هر روز که می‌گذرد منزوی‌تر می‌شویم. کشوری که منزوی می‌شود، شدت فشار بین‌المللی هر روز به آن افزایش پیدا کرده و با کوچکترین بهانه‌ای برایش تصمیم می‌گیرند. مقابله با این تصمیمات هم بسیار سخت و پرهزینه است. تقریباً تمام کشورهایی که به نوعی در معرض تهاجم هم حتی قرار گرفتند، کارشان از اینجا شروع شد. عراق یک زمانی متهم شد که سلاح‌ها و وسیله‌های شیمایی و بمب هسته‌ای دارد که این مقدمه‌ای برای اقدامی که علیهش انجام دادند، شد. در مورد لیبی هم همین کار را انجام دادند؛ بنابراین، شروع این است که وجهه ایران در دنیا را کاملاً تخریب و افکار عمومی نسبت به ایران بدبین کنند. به باور من این مقدماتی است برای انجام اقدامات بعدی علیه ایران که ممکن است تبعات سنگینی داشته باشد. به خصوص اینکه در حوزه‌های دیگر هم با دنیا وارد چالش شده‌ایم
«پرونده هسته‌ای عملاً به بن‌بست خورده و تقریباً دارند همه گناه‌ها را به گردن ایران می‌اندازند و ما را مقصر بن‌بست می‌دانند. مسئله هسته‌ای یک مسئله بین‌المللی است که بسیار حساس و تأثیرگذار است. از آن طرف هم، تمام دنیا علیه روس‌ها موضع‌گیری کرده‌اند ولی ما متهم به همکاری با روس‌ها و دادن پهپادهایی به آن‌ها شده‌ایم که مراکز اجتماعات انسانی، مراکز صنعتی و مراکز درمانی اوکراین را دارد هدف قرار می‌گیرد. این را اوکراینی‌ها گفته‌اند و کشورهای دیگر هم تأیید کرده‌اند.»
در این رابطه روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در چند هفته اخیر برخی کارشناسان مستقل که دل در گروی انقلاب دارند نیز هشدار داده‌اند مبادا شرایط کشور به سمتی برود که کشورهایی نظیر عراق یا لیبی در گذشته داشتند و موضوعات حقوق بشری در پیوند با اجماع سنگین جهانی، افکار عمومی جهان را آماده دخالت نظامی غرب کرد و فاجعه‌ای در آن ممالک آفرید که هنوز هم آثار ویرانگر آن مشهود است.
اگرچه این حجم از فشار و جنگ روانی جهانی علیه کشورمان یک پا در بی‌تدبیری‌های داخلی و بازتاب جهانی آن دارد و یک پا در ابررسانه‌های ایران ستیز، اما هرگز نباید بی‌عملی یا انفعال یا ضعف تیم دیپلماسی دولت را در آفرینش این وضعیت از نظر دور داشت. به نظر می‌رسد در کنار اصلاح روش‌های حکمرانی کنونی که زمینه‌ساز اجماع جهانی است، لازم است دولت محترم هرچه سریعتر به ترمیم تیم دیپلماسی کشور و وزارت خارجه بپردازد.

  • نویسنده :
  • منبع :