حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا درخصوص چرایی ایجاد این کارگروه، با اشاره به شرایط خاص پیش آمده در جهان به تبع شیوع بیماری کرونا گفت: براساس مصوبات بیست و نهمین و سی امین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا، تکلیفی برای کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ذیل این ستاد، مبنی بر تدوین دستورالعمل ضوابط برگزاری مراسم سوگواری محرم امسال تعیین شد که با تشکیک مساعی همه دستگاههای مسئول در این حوزه دستورالعمل تدوین و در جلسه سیام ستاد تصویب شد.
قاسمی ضمن اشاره به مصوبات سی امین جلسه ستاد ملی کرونا یاد آور شد: براساس مصوبات این جلسه دستور العمل تهیه شده در کمیته های امنیتی، انتظامی و کمیته بهداشتی از طریق وزارت کشور برای اجرا ابلاغ میشود و همچنین به این دو کمیته اجازه داده شده تا در صورت نیاز دستورالعمل ویژه را اصلاح کنند.
دبیر کمیته امنیتی و انتظامی با اشاره به اینکه دستورالعمل تدوین شده دارای دو بخش قبل و حین ماه محرم است، گفت: بخش اول مربوط به قبل از فرارسیدن ماه محرم بوده که سه رکن اصلی هماهنگی، اقناع و اطلاع رسانی دارد و تمام اقداماتی که در این کارگروه برنامه ریزی و تصمیم گیری میشود، حول این سه محور خواهد بود.
قاسمی درخصوص بخش دوم دستورالعمل برگزاری مراسم عزاداری محرم نیز گفت: یک سری ضوابط پیش بینی شده است که براساس این ضوابط مراسم باید برگزار شود.
وی در همین راستا در مقام تشریح ضوابط اجرایی مورد تاکید دستورالعمل به مواردی همچون؛ برنامه ریزی مراسم با اولویت برگزاری در فضاهای باز، برگزاری مراسم در فضای سربسته دارای شرایط مناسب بهداشتی و مدیریتی صرفاً با تایید ستاد استانی، کاهش ساعات برگزاری مراسم و اعمال محدودیت در روزهای برگزاری مراسم در مقایسه با سنوات گذشته، برگزاری تجمعات به صورت حداقلی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مراسم و لزوم استفاده از ماسک، تشدید نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص در شهرهای نارنجی و قرمز و اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی مرتبط با نذورات اشاره کرد.
قاسمی اضافه کرد: پیش بینی شیوه های جایگزین برای مناطق و شهرهایی که امکان برگزاری حضوری مراسم در آن وجود ندارد، مورد تصریح دستور العمل است.
مدیر کل امور مرزی و پدافند غیر عامل وزارت کشور در ادامه با اشاره به اینکه ۵ تبصره در ذیل بندهای فوق دیده شده است، تصریح کرد: این ۵ مورد عبارت است از مراسم دسته روی بدون نقل مکان از هیاتها و عدم تمرکز در اماکن خاص باشد، ورود دستهجات به حرم های مطهر ممنوع است، استفاده از طبل و سنج و وسایل مشترک در دسته جات ممنوع است و همچنین مراسم خاصی که در برخی شهرها و استانها برگزار میشود به دلیل نوع مراسمات و تجمع افراد امکان برگزاری ندارند.
همچنین در ادامه سایر نمایندگان دستگاههای عضو کارگروه، به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود در خصوص نحوه برگزاری مراسم ماه های محرم و صفر، اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم و همچنین آماده سازی تکایا و هیاتهای مذهبی در جهت رعایت هرچه بیشتر پروتکلهای بهداشتی پرداختند.
در پایان اولین جلسه کارگروه مراسم عزاداری محرم و صفر مقرر شد، به دلیل محدودیت زمانی و نیاز به تصمیم گیری و برنامه ریزی برای روزهای عزاداری ماه محرم، جلسات این کارگروه به صورت هفتگی برگزار شود.
- نویسنده :
- منبع : انتخاب