19 دی: رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: یکی از بازارهای هدف دانشگاه تهران از گذشته تا به حال، کشور عراق بوده است. متاسفانه در گذشته دانشگاه تهران خیلی در بحث جذب دانشجوی عراقی ورود نکرده است، هر چند که در جذب دانشجوی افغانستانی توفیقات نسبتا زیادی داشتهایم.
«سیدمحمد مقیمی» رئیس دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد جزئیات پذیرش دانشجو از گروه حشدالشعبی عراق، توضیح داد: مسلم است که ما برنامهریزی وسیعی برای جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه تهران داریم. ارتقای نسبت دانشجوی خارجی به دانشجوی بومی یکی از مولفههای موفقیت و بینالمللی شدن دانشگاهها در تمام دنیا محسوب میشود. هر چه این نسبت ارتقا پیدا کند، جایگاه بینالمللی دانشگاه نیز ارتقا مییابد.
رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: تعاملاتی را با دانشگاهها، نهادهای علمی و پژوهشی و همچنین نهادهای کشوری و لشکری عراق در دو سال گذشته برقرار کردهایم. براداران عراقی در دوره پساجنگ و پساداعش برای بازسازی و توسعه عراق، ارتقای سطح علمی و تخصصی منابع انسانی خود را در دستور کار قرار دادهاند. یکی از نهادهای رسمی و بسیار تاثیرگذار در آینده عراق، سازمان بسیج مردمی یا حشد الشعبی عراق است که دولت عراق بودجه ارزی مناسبی را برای ادامه تحصیل خانواده بزرگ حشدالشعبی مشتمل بر ایثارگران، خانواده شهدا و مجاهدان حشدالشعبی تعیین کرده است. در حال حاضر متقاضیان ادامه تحصیل از این گروه در دانشگاههای ممتاز آمریکا، انگلیس و سایر کشورهای مختلف اروپایی مشغول تحصیل هستند و حتی افراد زیادی از این گروه در دانشگاههای ترکیه به صورت بورس دولت عراق تحصیل میکنند. از آنجا که دانشگاه تهران از سرآمدان دانشگاههای معتبر دنیاست، برادران و خواهران عراقی بویژه حشد الشعبی، به دلایل علمی و فرهنگی دانشگاه تهران را به دانشگاههای معتبر ترکیه و آمریکا و انگلیس ترجیح میدهند.
وی افزود: دانشگاه تهران با افتخار پذیرای این متقاضیان از کشور عراق خواهد بود که این امر هم باعث ارتقای تعاملات فرهنگی خواهد شد و هم درآمد ارزی مناسبی را نصیب کشورمان میکند. طبیعی است که از این رویداد مبارک، آمریکا و اروپا ناخرسند هستند و پادوهای جیرهخوار آنها در شبکههای فارسی زبان شروع به ضجه و ناله میکنند. ما برای تسریع در فرآیند جذب این متقاضیان با رعایت استانداردهای سختگیرانه دانشگاه تهران، کمیتهای متشکل از مدیران و کارشناسان دو معاونت بینالملل و آموزش دانشگاه به همراه اساتید متخصص رشتههای مربوطه شکل دادهایم که ضمن مصاحبه و ارزیابی پرونده متقاضیان در دانشگاه تهران و همچنین واحدهای در اختیار در کشور عراق انجام میدهند. هفته گذشته ۳۰ متقاضی از میان خیل متقاضیان، مصاحبه و برگزیده شدند.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: یکی از بازارهای هدف دانشگاه تهران از گذشته تا به حال، کشور عراق بوده است. متاسفانه در گذشته دانشگاه تهران خیلی در بحث جذب دانشجوی عراقی ورود نکرده است، هر چند که در جذب دانشجوی افغانستانی توفیقات نسبتا زیادی داشتهایم.
مقیمی اضافه کرد: بعد از اینکه مذاکراتی با مقامات عالی وزارت علوم عراق و حتی نخست وزیر اسبق این کشور انجام دادیم، مشاهده کردیم که مسئولان عراقی علاقهمند به نقشآفرینی بیشتر ما در تبادلات علمی و دانشگاهی هستند. اگر دانشگاه تهران در جذب دانشجویان عراقی ورود پیدا کند، طبیعتا دانشجویان عراقی نیز ترجیح میدهند برای تحصیل به دانشگاه تهران بیایند تا اینکه بخواهند در دانشگاههای انگلیسی و آمریکایی مشغول تحصیل شوند.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه اظهار کرد: بررسیهای ما نشان میدهد که در چند سال اخیر نیروهای خانواده حشدالشعبی با بورس دولت عراق در دانشگاههای معتبر انگلیس، آمریکا و ترکیه مشغول به تحصیل هستند و از این بابت که زمینه تحصیل آنها در دانشگاه تهران که در تراز جهانی است، فراهم نشده است، گلایهمند هستند. در افکار عمومی عدهای به اظهار نظر در خصوص جذب دانشجو از بین نیروهای حشدالشعبی میپردازند که اصلا نمیدانند معنای حشد الشعبی چیست و اعضای این گروه را چه کسانی شامل میشوند!
مقیمی افزد: حشدالشعبی بسیج مردمی عراق و متشکل از تودهای از مردم عراق است؛ کسانی که در مقابل حملات داعش از دبیرستانها، دانشگاهها و صنوف مختلف در آن گروه بسیج شدند تا در مقابل داعش که قصدش تخریب حرم مطهر امامان معصوم علیهمالسلام بود، بایستند. در آن زمان داعش تا ۲۰ کیلومتری مرز ایران هم رسیده بود که این جوانان فداکار با غیرت دینی مثالزدنی خود تحت فرماندهی سرداران بزرگ اسلام همچون شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس فتنه آنها را در نطفه خفه کردند. اعضای حشدالشعبی افراد ناب و خالصی هستند که حاضر شدند جان خود را در راه ارزشهای اسلامی فدا کنند.مردم عراق و مقامات آنها به این نتیجه رسیدهاند که اگر قرار است در دوره پساداعش، توسعه و پیشرفت واقعی در عراق حاصل شود، باید به این نیروها اتکا کنند و متناسب با زمینههای تحصیلی و علایق آنها، بورسیه تحصیلی دولت عراق به آنها اعطا میشود تا در رشتههای تخصصی مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، علوم اجتماعی و انسانی، هنر و حکمرانی، در دانشگاههای معتبر دنیا ادامه تحصیل دهند.
مقیمی بیان کرد: امروز عراق به مهندسانی برای بازسازی و مدیرانی متخصص برای برنامهریزی و اداره امور کشور نیاز دارد و در حوزه علوم انسانی و اجتماعی نیز به کارشناسانی احتیاج دارد تا بتوانند با کیفیت بالا، متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی عراق و مقرون به صرفه از نظر اقتصادی و رفت و آمد، پرورش پیدا کنند و بدون شک دانشگاه تهران نسبت به بسیاری از دانشگاههای دنیا برای آنها دارای مزیت مطلق است.
رئیس دانشگاه تهران گفت: امروز فضاسازی خاصی انجام میشود و پیادهنظام استکبار در پوشش شبکههای فارسی زبان خارج از کشور دنبال این هستند که بازار جذب دانشجو را از ما بگیرند و اجازه ندهند بازاری که تا به حال نصیب ترکیه و انگلیس و آمریکا شده است، از حالا به بعد هم به ما برسد و همانطور که در زمینههای اقتصادی و سیاسی مایل به توسعه روابط دو کشور نیستند، در حوزه تبادلات علمی و فرهنگی نیز تلاش میکنند مانع تحقق این روابط دوستانه شوند.
این استاد دانشگاه افزود: کسانی که در دانشگاههای ایران درس میخوانند، در آینده مناصب اصلی و مهم کشور عراق را به دست میآورند و این پیوندهای فرهنگی و اجتماعی دو کشور را که در اصل امت واحدی هستند را ناگسستنی خواهد ساخت. علاوه بر آن، اگر ما فرصت تحصیل برای برادران و خواهران عراقی خود فراهم نسازیم، دشمنان دو ملت این خلا را پر خواهند کرد و سرنوشت روابط آینده دو کشور را رقم خواهند زد. علاوه بر مزایای فرهنگی و اجتماعی، درآمدزایی ارزی ناشی از این تبادل علمی که سرانه شهریه دانشجویی آن در هر ترم بیش از ۱۰ برابر دانشجوی شهریهپرداز ایرانی است و بصورت ارزی خواهد بود، نصیب دانشگاه تهران خواهد ساخت تا آن را در زمینه زیرساختهای دانشگاه و ارتقای خدمات دانشجویی همچون تغدیه، خوابگاه و ... هزینه نماییم.
مقیمی ضمن اشاره به اینکه آمریکاییها و دشمنان ایران تلاش میکنند ما نتوانیم از صدور گاز و محصولاتمان، درآمد ارزی کسب کنیم، در مورد جذب دانشجو در ایران نیز همین نگاه را دارند؛ خاطرنشان کرد: بحثهای انحرافی فقط برای از بین بردن فرصتهاست. وقتی نتوانستند با تحریمهای به قول خودشان فلجکننده، رشد علمی ما را متوقف کنند، رقابتپذیری دانشگاه تهران را در رتبهبندیهای جهانی از بین ببرند، حالا میخواهند به کمک وطنفروشان و اجیرشدگان معاند، با تحلیلهای احمقانه و و پروپاگاندایی خودشان، به اصطلاح خودشان وجهه و مرجعیت دانشگاه تهران را به چالش بکشند. البته هر انسان عاقلی که فهم تحلیلی اندکی داشته باشد، اهمیت این اقدام بنیادین و پایهای دانشگاه تهران که همراستا با رسالت انقلاب اسلامی و مکتب شهید سلیمانی است را بخوبی فهم میکند و عصبانیت وطنفروشان را درک میکند. هدف دشمنان از این هجمه تبلیغاتی این است که هر که بخواهد از مکتب شهید سلیمانی و راه و رسم آن شهید بزرگوار سخن بگوید، احساس خجلت کند و به مرور از آن فاصله بگیرد، در حالی که دانشگاه تهران در دوره جدید مدیریت با افتخار اعلام کرده است که سبک مدیریت جهادی مبتنی بر مکتب شهید سلیمانی، سبک غالب مدیریت دانشگاه خواهد بود و تسلیم این هوچیگریهای رسانهای نخواهد شد و با قدرت به این مسیر ادامه خواهد داد.
رئیس دانشگاه تهران در واکنش به حاشیهسازیهای صورت گرفته مبنی بر پذیرش نیروی نظامی به عنوان دانشجو، گفت: اگر قرار بود حشدالشعبی با جذب در دانشگاهی ایرانی، رتبه نظامی خود را ارتقا دهد، چرا دانشگاه تهران باید به این حوزه ورود پیدا کند؟ دانشگاه تهران که رشته نظامی ندارد که بخواهد حشدالشعبی را ارتقای نظامی بدهد. همین نکته ثابت میکند حواشی ایجاد شده در خصوص جذب دانشجو از بین نیروهای حشدالشعبی، دلیلتراشی از نوع تنگ آمدن قافیه و غرضورزانه است و کسانی که بخواهند این دروغپراکنیها را باور کنند، سادگی و سطحی بودن تفکرات خود را به نمایش گذاشتهاند.
او در واکنش به آنچه که از سوی برخی کاربران شبکههای اجتماعی مبنی بر بهرهبرداری نظامی و امنیتی در محیط دانشگاه برای "سرکوب" مطرح شده است، نیز بیان کرد: واقعا این حواشی خیلی بچگانه است؛ این حواشی حتی ارزش این را ندارد که به آن پرداخته شود. در زمان التهابات سال قبل، کدام دانشجوی دانشگاه تهران در دانشگاه سرکوب شد؟! واقعا طرح چنین مباحثی، انحرافی و سادهانگارانه است. تعجب میکنم که برخی از افراد چقدر عمق فهم و تحلیل ضعیفی دارند و چنین مواردی را مطرح میکنند! آنها با بحثهای انحرافی میخواهند جلوی رشد علمی و همکاریهای دانشگاهی ما با دوستانمان را بگیرند.
مقیمی اظهار کرد: بازار جذب دانشجوی ما کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، لبنان و... است و هیچ بحث و حاشیهای نمیتواند در کار ما خللی ایجاد کند. متقاضی خارجی برای تحصیل در دانشگاه تهران زیاد است، اما بر اساس شاخصهایی مانند سابقه تحصیلی افراد، محل و کیفیت تحصیلات قبلی و قبولی در مصاحبه تخصصی و... اقدام به پذیرش دانشجوی خارجی با توجه به ظرفیتی که داریم، خواهیم کرد و تا جایی که ظرفیت داشته باشیم، این کار را با قدرت پیش میبریم.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، در پاسخ به این سوال که جذب دانشجو از بین نیروهای حشدالشعبی در ظرفیت پذیرش بومی و داخلی دانشگاه تهران تغییری ایجاد خواهد کرد؟ گفت: خیر، تغییری در ظرفیت پذیرش بومی و داخلی دانشگاه تهران ایجاد نخواهد شد. ما به ظرفیتها و حفظ کیفیت توجه داریم. دانشجویان خارجی شهریهپرداز هستند و پذیرش آنها به ظرفیت پذیرش دانشجوی ایرانی خللی وارد نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه با پذیرش دانشجوی خارجی به توسعه دیپلماسی علمی و تبادل فرهنگی بین ملل فکر میکنیم، شهریه این دانشجویان منبع درآمدی قابل اعتنایی برای دانشگاه خواهد بود. منابع حاصل از شهریه دانشجویان خارجی صرف ارتقای کیفیت دانشگاه میشود. به عنوان مثال، منابع مورد نیاز برای پرداخت به برخی از پایگاههای اطلاعات علمی بینالمللی و پرداخت بدهیهای آنها که از سالهای گذشته و مدیران قبلی بر جای مانده است، میتواند از محل همین درآمدهای ارزی تامین شود. دانشگاهیان فهیم ما متوجه همه جنبههای ارزشمند افزایش پذیرش دانشجوی خارجی هستند و بخوبی واقف هستند که یکی از معیارهای مهم رتبهبندی جهانی، سرانه دانشجوی خارجی جذبشده است.
وی گفت: احتمالا برخی از کسانی که مخالف جذب حشدالشعبی هستند، میتوانند از جنس مجاهدین خلق باشند و نگران هستند که چرا رفقای بعثی آنها را در دانشگاه پرورش نمیدهیم. ما حتما در انتخاب افرادی که به عنوان دانشجو جذب دانشگاه تهران میشوند حساسیت و ملاحظاتی داریم تا کسانی جذب شوند که نه تنها برای کشور خودشان، که برای آینده جهان اسلام مفید باشند. اگر دشمنان آرزو دارند تا با پروپاگاندای خود، جرات و شهامت را از ما بگیرند و در این مسیر مقدس که پا نهادهایم ما را دچار تردید کنند، سخت در اشتباه هستند و این آرزو را به گور خواهند برد.
رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: تعاملاتی را با دانشگاهها، نهادهای علمی و پژوهشی و همچنین نهادهای کشوری و لشکری عراق در دو سال گذشته برقرار کردهایم. براداران عراقی در دوره پساجنگ و پساداعش برای بازسازی و توسعه عراق، ارتقای سطح علمی و تخصصی منابع انسانی خود را در دستور کار قرار دادهاند. یکی از نهادهای رسمی و بسیار تاثیرگذار در آینده عراق، سازمان بسیج مردمی یا حشد الشعبی عراق است که دولت عراق بودجه ارزی مناسبی را برای ادامه تحصیل خانواده بزرگ حشدالشعبی مشتمل بر ایثارگران، خانواده شهدا و مجاهدان حشدالشعبی تعیین کرده است. در حال حاضر متقاضیان ادامه تحصیل از این گروه در دانشگاههای ممتاز آمریکا، انگلیس و سایر کشورهای مختلف اروپایی مشغول تحصیل هستند و حتی افراد زیادی از این گروه در دانشگاههای ترکیه به صورت بورس دولت عراق تحصیل میکنند. از آنجا که دانشگاه تهران از سرآمدان دانشگاههای معتبر دنیاست، برادران و خواهران عراقی بویژه حشد الشعبی، به دلایل علمی و فرهنگی دانشگاه تهران را به دانشگاههای معتبر ترکیه و آمریکا و انگلیس ترجیح میدهند.
وی افزود: دانشگاه تهران با افتخار پذیرای این متقاضیان از کشور عراق خواهد بود که این امر هم باعث ارتقای تعاملات فرهنگی خواهد شد و هم درآمد ارزی مناسبی را نصیب کشورمان میکند. طبیعی است که از این رویداد مبارک، آمریکا و اروپا ناخرسند هستند و پادوهای جیرهخوار آنها در شبکههای فارسی زبان شروع به ضجه و ناله میکنند. ما برای تسریع در فرآیند جذب این متقاضیان با رعایت استانداردهای سختگیرانه دانشگاه تهران، کمیتهای متشکل از مدیران و کارشناسان دو معاونت بینالملل و آموزش دانشگاه به همراه اساتید متخصص رشتههای مربوطه شکل دادهایم که ضمن مصاحبه و ارزیابی پرونده متقاضیان در دانشگاه تهران و همچنین واحدهای در اختیار در کشور عراق انجام میدهند. هفته گذشته ۳۰ متقاضی از میان خیل متقاضیان، مصاحبه و برگزیده شدند.
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: یکی از بازارهای هدف دانشگاه تهران از گذشته تا به حال، کشور عراق بوده است. متاسفانه در گذشته دانشگاه تهران خیلی در بحث جذب دانشجوی عراقی ورود نکرده است، هر چند که در جذب دانشجوی افغانستانی توفیقات نسبتا زیادی داشتهایم.
مقیمی اضافه کرد: بعد از اینکه مذاکراتی با مقامات عالی وزارت علوم عراق و حتی نخست وزیر اسبق این کشور انجام دادیم، مشاهده کردیم که مسئولان عراقی علاقهمند به نقشآفرینی بیشتر ما در تبادلات علمی و دانشگاهی هستند. اگر دانشگاه تهران در جذب دانشجویان عراقی ورود پیدا کند، طبیعتا دانشجویان عراقی نیز ترجیح میدهند برای تحصیل به دانشگاه تهران بیایند تا اینکه بخواهند در دانشگاههای انگلیسی و آمریکایی مشغول تحصیل شوند.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه اظهار کرد: بررسیهای ما نشان میدهد که در چند سال اخیر نیروهای خانواده حشدالشعبی با بورس دولت عراق در دانشگاههای معتبر انگلیس، آمریکا و ترکیه مشغول به تحصیل هستند و از این بابت که زمینه تحصیل آنها در دانشگاه تهران که در تراز جهانی است، فراهم نشده است، گلایهمند هستند. در افکار عمومی عدهای به اظهار نظر در خصوص جذب دانشجو از بین نیروهای حشدالشعبی میپردازند که اصلا نمیدانند معنای حشد الشعبی چیست و اعضای این گروه را چه کسانی شامل میشوند!
مقیمی افزد: حشدالشعبی بسیج مردمی عراق و متشکل از تودهای از مردم عراق است؛ کسانی که در مقابل حملات داعش از دبیرستانها، دانشگاهها و صنوف مختلف در آن گروه بسیج شدند تا در مقابل داعش که قصدش تخریب حرم مطهر امامان معصوم علیهمالسلام بود، بایستند. در آن زمان داعش تا ۲۰ کیلومتری مرز ایران هم رسیده بود که این جوانان فداکار با غیرت دینی مثالزدنی خود تحت فرماندهی سرداران بزرگ اسلام همچون شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس فتنه آنها را در نطفه خفه کردند. اعضای حشدالشعبی افراد ناب و خالصی هستند که حاضر شدند جان خود را در راه ارزشهای اسلامی فدا کنند.مردم عراق و مقامات آنها به این نتیجه رسیدهاند که اگر قرار است در دوره پساداعش، توسعه و پیشرفت واقعی در عراق حاصل شود، باید به این نیروها اتکا کنند و متناسب با زمینههای تحصیلی و علایق آنها، بورسیه تحصیلی دولت عراق به آنها اعطا میشود تا در رشتههای تخصصی مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، علوم اجتماعی و انسانی، هنر و حکمرانی، در دانشگاههای معتبر دنیا ادامه تحصیل دهند.
مقیمی بیان کرد: امروز عراق به مهندسانی برای بازسازی و مدیرانی متخصص برای برنامهریزی و اداره امور کشور نیاز دارد و در حوزه علوم انسانی و اجتماعی نیز به کارشناسانی احتیاج دارد تا بتوانند با کیفیت بالا، متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی عراق و مقرون به صرفه از نظر اقتصادی و رفت و آمد، پرورش پیدا کنند و بدون شک دانشگاه تهران نسبت به بسیاری از دانشگاههای دنیا برای آنها دارای مزیت مطلق است.
رئیس دانشگاه تهران گفت: امروز فضاسازی خاصی انجام میشود و پیادهنظام استکبار در پوشش شبکههای فارسی زبان خارج از کشور دنبال این هستند که بازار جذب دانشجو را از ما بگیرند و اجازه ندهند بازاری که تا به حال نصیب ترکیه و انگلیس و آمریکا شده است، از حالا به بعد هم به ما برسد و همانطور که در زمینههای اقتصادی و سیاسی مایل به توسعه روابط دو کشور نیستند، در حوزه تبادلات علمی و فرهنگی نیز تلاش میکنند مانع تحقق این روابط دوستانه شوند.
این استاد دانشگاه افزود: کسانی که در دانشگاههای ایران درس میخوانند، در آینده مناصب اصلی و مهم کشور عراق را به دست میآورند و این پیوندهای فرهنگی و اجتماعی دو کشور را که در اصل امت واحدی هستند را ناگسستنی خواهد ساخت. علاوه بر آن، اگر ما فرصت تحصیل برای برادران و خواهران عراقی خود فراهم نسازیم، دشمنان دو ملت این خلا را پر خواهند کرد و سرنوشت روابط آینده دو کشور را رقم خواهند زد. علاوه بر مزایای فرهنگی و اجتماعی، درآمدزایی ارزی ناشی از این تبادل علمی که سرانه شهریه دانشجویی آن در هر ترم بیش از ۱۰ برابر دانشجوی شهریهپرداز ایرانی است و بصورت ارزی خواهد بود، نصیب دانشگاه تهران خواهد ساخت تا آن را در زمینه زیرساختهای دانشگاه و ارتقای خدمات دانشجویی همچون تغدیه، خوابگاه و ... هزینه نماییم.
مقیمی ضمن اشاره به اینکه آمریکاییها و دشمنان ایران تلاش میکنند ما نتوانیم از صدور گاز و محصولاتمان، درآمد ارزی کسب کنیم، در مورد جذب دانشجو در ایران نیز همین نگاه را دارند؛ خاطرنشان کرد: بحثهای انحرافی فقط برای از بین بردن فرصتهاست. وقتی نتوانستند با تحریمهای به قول خودشان فلجکننده، رشد علمی ما را متوقف کنند، رقابتپذیری دانشگاه تهران را در رتبهبندیهای جهانی از بین ببرند، حالا میخواهند به کمک وطنفروشان و اجیرشدگان معاند، با تحلیلهای احمقانه و و پروپاگاندایی خودشان، به اصطلاح خودشان وجهه و مرجعیت دانشگاه تهران را به چالش بکشند. البته هر انسان عاقلی که فهم تحلیلی اندکی داشته باشد، اهمیت این اقدام بنیادین و پایهای دانشگاه تهران که همراستا با رسالت انقلاب اسلامی و مکتب شهید سلیمانی است را بخوبی فهم میکند و عصبانیت وطنفروشان را درک میکند. هدف دشمنان از این هجمه تبلیغاتی این است که هر که بخواهد از مکتب شهید سلیمانی و راه و رسم آن شهید بزرگوار سخن بگوید، احساس خجلت کند و به مرور از آن فاصله بگیرد، در حالی که دانشگاه تهران در دوره جدید مدیریت با افتخار اعلام کرده است که سبک مدیریت جهادی مبتنی بر مکتب شهید سلیمانی، سبک غالب مدیریت دانشگاه خواهد بود و تسلیم این هوچیگریهای رسانهای نخواهد شد و با قدرت به این مسیر ادامه خواهد داد.
رئیس دانشگاه تهران در واکنش به حاشیهسازیهای صورت گرفته مبنی بر پذیرش نیروی نظامی به عنوان دانشجو، گفت: اگر قرار بود حشدالشعبی با جذب در دانشگاهی ایرانی، رتبه نظامی خود را ارتقا دهد، چرا دانشگاه تهران باید به این حوزه ورود پیدا کند؟ دانشگاه تهران که رشته نظامی ندارد که بخواهد حشدالشعبی را ارتقای نظامی بدهد. همین نکته ثابت میکند حواشی ایجاد شده در خصوص جذب دانشجو از بین نیروهای حشدالشعبی، دلیلتراشی از نوع تنگ آمدن قافیه و غرضورزانه است و کسانی که بخواهند این دروغپراکنیها را باور کنند، سادگی و سطحی بودن تفکرات خود را به نمایش گذاشتهاند.
او در واکنش به آنچه که از سوی برخی کاربران شبکههای اجتماعی مبنی بر بهرهبرداری نظامی و امنیتی در محیط دانشگاه برای "سرکوب" مطرح شده است، نیز بیان کرد: واقعا این حواشی خیلی بچگانه است؛ این حواشی حتی ارزش این را ندارد که به آن پرداخته شود. در زمان التهابات سال قبل، کدام دانشجوی دانشگاه تهران در دانشگاه سرکوب شد؟! واقعا طرح چنین مباحثی، انحرافی و سادهانگارانه است. تعجب میکنم که برخی از افراد چقدر عمق فهم و تحلیل ضعیفی دارند و چنین مواردی را مطرح میکنند! آنها با بحثهای انحرافی میخواهند جلوی رشد علمی و همکاریهای دانشگاهی ما با دوستانمان را بگیرند.
مقیمی اظهار کرد: بازار جذب دانشجوی ما کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، لبنان و... است و هیچ بحث و حاشیهای نمیتواند در کار ما خللی ایجاد کند. متقاضی خارجی برای تحصیل در دانشگاه تهران زیاد است، اما بر اساس شاخصهایی مانند سابقه تحصیلی افراد، محل و کیفیت تحصیلات قبلی و قبولی در مصاحبه تخصصی و... اقدام به پذیرش دانشجوی خارجی با توجه به ظرفیتی که داریم، خواهیم کرد و تا جایی که ظرفیت داشته باشیم، این کار را با قدرت پیش میبریم.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، در پاسخ به این سوال که جذب دانشجو از بین نیروهای حشدالشعبی در ظرفیت پذیرش بومی و داخلی دانشگاه تهران تغییری ایجاد خواهد کرد؟ گفت: خیر، تغییری در ظرفیت پذیرش بومی و داخلی دانشگاه تهران ایجاد نخواهد شد. ما به ظرفیتها و حفظ کیفیت توجه داریم. دانشجویان خارجی شهریهپرداز هستند و پذیرش آنها به ظرفیت پذیرش دانشجوی ایرانی خللی وارد نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه با پذیرش دانشجوی خارجی به توسعه دیپلماسی علمی و تبادل فرهنگی بین ملل فکر میکنیم، شهریه این دانشجویان منبع درآمدی قابل اعتنایی برای دانشگاه خواهد بود. منابع حاصل از شهریه دانشجویان خارجی صرف ارتقای کیفیت دانشگاه میشود. به عنوان مثال، منابع مورد نیاز برای پرداخت به برخی از پایگاههای اطلاعات علمی بینالمللی و پرداخت بدهیهای آنها که از سالهای گذشته و مدیران قبلی بر جای مانده است، میتواند از محل همین درآمدهای ارزی تامین شود. دانشگاهیان فهیم ما متوجه همه جنبههای ارزشمند افزایش پذیرش دانشجوی خارجی هستند و بخوبی واقف هستند که یکی از معیارهای مهم رتبهبندی جهانی، سرانه دانشجوی خارجی جذبشده است.
وی گفت: احتمالا برخی از کسانی که مخالف جذب حشدالشعبی هستند، میتوانند از جنس مجاهدین خلق باشند و نگران هستند که چرا رفقای بعثی آنها را در دانشگاه پرورش نمیدهیم. ما حتما در انتخاب افرادی که به عنوان دانشجو جذب دانشگاه تهران میشوند حساسیت و ملاحظاتی داریم تا کسانی جذب شوند که نه تنها برای کشور خودشان، که برای آینده جهان اسلام مفید باشند. اگر دشمنان آرزو دارند تا با پروپاگاندای خود، جرات و شهامت را از ما بگیرند و در این مسیر مقدس که پا نهادهایم ما را دچار تردید کنند، سخت در اشتباه هستند و این آرزو را به گور خواهند برد.
- نویسنده :
- منبع :
https://19dey.com/news/62073