یادداشت پایگاه خبری ۱۹ دی آنلاین با عنوان «دولت؛ از ویلا سازی تا آپارتمان ۲۵ متری» به قلم رضا صدرایی بدین شرح است:

به این خبر توجه کنید: مصوبات چهارمین جلسه شورای عالی مسکن با امضای رئیس‌جمهور با اولویت ساختن خانه‌های ویلایی ابلاغ شد.
بر اساس این مصوبه، اولویت دولت در ساخت واحدهای مسکونی ساخت خانه یک طبقه تعیین و مقرر شد، تراکم نفر در هکتار نهضت ملی مسکن به ۶۰ نفر در هکتار کاهش پیدا کند. با فرض بعد خانوار معادل ۳ نفر، ساخت ۲۰ واحد مسکونی در هر هکتار در دستور کار دولت قرار گرفته است.
در این خبر همچنین تصریح شده بود: بر اساس نظر کارشناسان حوزه مسکن، حرکت دولت به سوی ویلایی‌سازی می‌تواند علاوه بر کاهش هزینه ساخت مسکن، زمینه احیای معماری اسلامی ایرانی را مهیا کرده و مفهوم شهرسازی در ایران را متحول کند. ساخت خانه‌های حیاط دار یا اصطلاحاً ویلایی، سازگاری بیشتری با فرهنگ ایرانی اسلامی نسبت به آپارتمان دارد.
اما هفته پیش با خبر دیگری روبرو شدیم درست در نقطه مقابل آن، خبر این بود: نشستی بین رئیس بخش مسکن وزارت راه و شهرسازی و صالح شکوهی عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت، در برنامه تلویزیون اینترنتی اصل ۳۱ برگزار شد.
رئیس بخش مسکن وزارت راه و شهرسازی با توجه به مقررات، یک خانه ۲۵ متری را برای حداقل‌های زندگی کافی دانست. همچنین از نظر او، پاسخ دولت به مسئله مسکن طیف متنوعی را در بر می‌گیرد که قسمتی از این پاسخ خصوصاً برای سه دهک پایین جامعه را خانه‌های ۲۵ متری تشکیل می‌دهد.
خانه‌هایی با متراژ زیر ۵۰ متر معمولاً به‌عنوان میکرو آپارتمان شناخته می‌شوند و پیشتر نیز در کشور ساخته شده‌اند. با این حال اینکه ساخت میکرو آپارتمان برای تأمین مسکن مردم در حوزه سیاست‌های کلان دولت در بخش مسکن قرار گیرد، بحث‌برانگیز است. پیش‌تر دولت وعده داده بود که سالانه یک میلیون واحد مسکونی در اختیار متقاضیان قرار خواهد داد، اما نه‌تنها به وعده خود عمل نکرده بلکه هر روز این وعده‌ها آب می‌روند و حالا کار به جایی رسیده که بحث ساخت قوطی کبریت‌های ۲۵ متری از سوی مسئولان دولتی مطرح می‌شود!
راهب در حالی نسخه خانه ۲۵ متری برای زندگی حداقلی کافی دانسته و یکی از پاسخ‌های دولت به تأمین مسکن می‌داند که سرپرست دفتر اقتصاد مسکن میانگین مساحت واحد‌های نهضت ملی مسکن به عنوان پکیج دولت برای پاسخگویی به نیاز مسکن مردم را ۸۰ متر مربع اعلام کرده است.
شکوهی هم در این جلسه گفت: من با این نگاه طبقاتی موافق نیستم. مگر دهک‌های پایین انسان نیستند که بگوییم در قوطی کبریت ۲۵ متری زندگی کنند؟ خود مسئولان حاضرند در این قوطی کبریت‌ها زندگی کنند؟


  • نویسنده :
  • منبع :