به گزارش یورونیوز؛ امانوئل ماکرون در آغاز این نشست که به همت او و با حمایت سازمان ملل متحد برگزار شد، گفت: «هدف کنفرانس امروز اتحاد ما برای تامین منابع مورد نیاز مردم بیروت و لبنان طی روزها و هفتههای آتی است.»
رئیس جمهوری فرانسه با تاکید بر این که طی سفر اخیر خود به بیروت با رهبران لبنان در مورد لزوم انجام اصلاحات در این کشور و مقابله با فساد صحبت کرده، تصریح کرد که این کشور با فاجعه بزرگی پس از ماهها بحران سیاسی و اقتصادی رو به رو شده است.
آقای ماکرون ضمن دعوت از جامعه جهانی برای کمک به لبنان، بر لزوم تحقق خواستۀ به حق مردم لبنان در مورد انجام تحقیقات مستقل بینالمللی برای شناسایی علل و عوامل رخداد انفجار در بندر بیروت تاکید کرد.
در جریان این نشست، اتحادیه اروپا متعهد شد تا ۳۰ میلیون یورو کمک اضطراری به لبنان اختصاص دهد. کمیسیون اروپا تاکید کرد که این کمک مالی با نظارتی شدید از طریق سازمان ملل متحد و سازمانهای غیردولتی فعال در امور بشردوستانه توزیع خواهد شد و در اختیار دولت این کشور قرار نمیگیرد.
مطابق اعلام سازمان جهانی شفافیت، سطح فساد در بخش عمومی لبنان از سال ۲۰۱۵ تاکنون ثابت مانده و این کشور هم رتبه با ایران، ۱۳۸امین ساختار دولتی فاسد در میان ۱۸۰ کشور مورد ارزیابی به شمار میرود.
آلمان نیز طی نشست کمک مالی به لبنان اعلام کرد که افزون بر ۱.۵ میلیون یورو کالای ضروری که پیشتر برای ارسال به این کشور در نظر گرفته است ۱۰ میلیون یورو نیز کمک مالی به رفع صدمات ناشی از انفجار عصر سهشنبه در بندر بیروت تخصیص میدهد.
برندگان اصلی انهدام بندر بیروت کدام کشورها هستند؟
بریتانیا نیز علاوه بر ۵ میلیون پوندی که قبلا به بازسازی بیروت اختصاص داده بود، از در نظرگرفتن ۲۰ میلیون پوند (۲۲ میلیون یورو) برای تامین مواد غذایی و کمک به اقشار آسیبپذیر لبنان خبر داد.
سوئیس اعلام کرد ۴ میلیون فرانک (۳.۵ میلیون یورو) کمک مالی در اختیار لبنان قرار خواهد داد. این کشور پیشتر ۵۰۰ هزار فرانک به صلیب سرخ لبنان کمک کرده بود.
اسپانیا از ارسال کمکهای دارویی و بیمارستانهای سیار و سرپناه اضطراری به لبنان خبر داد که روز سهشنبه همراه با محموله بزرگی از گندم روانه این کشور خواهد شد.
در جریان این نشست، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز ضمن اعلام همراهی ایالات متحده با اتحادیه اروپا برای کمک به بازسازی لبنان از آمادگی کشورش برای افزایش سطح حمایتهای مالی از این کشور سخن گفت.
مطابق اعلام بانک جهانی میزان بدهیهای دولت لبنان به بیش از ۱۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور (۶۰ میلیارد دلار) در سال ۲۰۱۹ رسیده و این نسبت در سال جاری میلادی نیز از ۱۶۱ درصد فراتر خواهد رفت.
انفجار ۴ اوت در بندر بیروت افزون بر تخریب نیمی از شهر و گرفتن جان حدود ۱۶۰ نفر، اقتصاد لبنان و زندگی حدود ۶ میلیون نفر را در آستانه رکودی بیسابقه قرار داد.
- نویسنده :
- منبع : فرارو