19 دی: شهرداری تهران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای فراهم‌کردن زمینه مشارکت در تأمین مالی، طراحی، ساخت و بهره‌برداری خطوط تراموای تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
در این مراسم که با حضور امیر سرتیپ محمد رضا آشتیانی وزیر دفاع و علیرضا زاکانی شهردار تهران در ستاد وزارت دفاع برگزار شد، تفاهم‌نامه‌ای با موضوع فراهم کردن زمینه مشارکت در تامین مالی، مطالعات مهندسی، احداث خط، تامین تجهیزات و ناوگان مربوط به احداث خط ۱ تراموای تهران حد فاصل میدان آزادی- چهارراه تهرانپارس با به کارگیری ظرفیت‌های موجود در شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه به عنوان کار فرمای طرح و شرکت صنایع الکترونیک ایران وابسته به وزارت دفاع به عنوان پیمانکار و مجری طرح منعقد شد.
تراموا می‌تواند مزیت‌های زیادی برای مردم تهران داشته باشد
امیر سرتیپ آشتیانی، وزیر دفاع در آیین امضای تفاهم نامه همکاری با شهرداری طی سخنانی با اشاره به راهبردهای کلان دولت سیزدهم در همکاری علمی با دستگاه‌های مختلف گفت: وزارت دفاع در راستای اجرایی شدن سیاست‌های دولت به دنبال انتقال دانش و تجربیات خود به بخش‌های دیگر در کشور است و در این مسیر بیش از هر نهاد دیگری بهره‌مند از ظرفیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه هستیم. 
وزیر دفاع افزود: مطابق مفاد تفاهم‌نامه‌ای که امروز به امضا می‌رسد، بناست دو دستگاه در زمینه‌های مختلفی چون فنی مهندسی و ترابری همکاری مشترک داشته‌باشند.
وی ادامه داد: ساخت تراموا می تواند مزیت های زیادی برای مردم تهران از جمله افزایش سرعت نقل و انتقال، کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و ... را به همراه داشته باشد و قطعا این مسیر را استمرار خواهیم داد و کارهای دیگری را نیز در راستای خدمت به مردم با شهرداری تهران پیش خواهیم برد.

۵۶ میلیون مسافر در سال با راه اندازی تراموا جابجا می‌شوند

امیر دریادار رستگاری رئیس شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع نیز در حاشیه آئین امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین شهرداری تهران و وزارت دفاع در ارتباط با فراهم نمودن زمینه مشارکت در تأمین مالی، طراحی، ساخت و بهره برداری خطوط تراموای تهران که صبح امروز در ستاد وزارت برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: بر اساس این تفاهم نامه خط یک تراموای تهران حد فاصل میدان آزادی تا سه راه تهرانپارس با همکاری سازمان صنایع الکترونیک ایران و شهرداری تهران انجام خواهد شد. 

وی ادامه داد: طول این خط حدود ۳۴ کیلومتر است که با ۲۸ رام قطار که در این خط تردد خواهند داشت ظرفیتی حدود ۵۵ تا ۵۶ میلیون مسافر در سال را می‌تواند جابجا کند. 

وی افزود: از مزیت‌های این خط می‌توان به این اشاره کرد که این خط برقی است و در جهت کاهش آلایندگی‌های سوخت‌های فسیلی و کاهش آلودگی‌های تهران بسیار مؤثر خواهد بود. همچنین در ظرفیت حمل و نقل خودرویی تهران نیز با توجه به عرض کم ترامواها و افزایش پهنای خیابان برای عبور و مرور در خیابان آزادی، انقلاب و دماوند سهل تر خواهد شد. 

امیردریادار رستگاری با اشاره به ویژگی‌های تراموا گفت: عمر قطارهای تراموا حدود ۳۰ سال است در حالی که عمر اتوبوس‌های بی آر تی حدود ۱۰ سال است از این لحاظ نیز راندمان افزایش یافته و این پروژه ظرف مدت دو سال با سرمایه‌ای حدود ۲۰ میلیون یورو انجام خواهد شد و کار عملیاتی و اجرایی آن از امروز آغاز می‌شود. 

وی ادامه داد: شرکت صنایع الکترونیک ایران علاوه بر توافقی که امروز مابین وزیر محترم دفاع و شهردار تهران امضا شد بحث تسهیل در ترافیک و حمل و نقل تهران را با نصب دوربین‌های هوشمند دنبال خواهد کرد که در این پروژه حدود ۴ هزار دوربین هوشمند ترافیکی در سطح تهران نصب خواهد شد که در فاز اول آن حدود ۲ هزار دوربین نصب می‌شود. حسن این دوربین‌ها این است که از هوش مصنوعی برخوردارند و با توجه به حجم ترافیک در خیابان چراغ‌های سبز و قرمز را مدیریت کنند تا شاهد روان تر شدن ترافیک در سطح تهران باشیم. این پروژه نیز در ظرف دو سال اجرا خواهد شد.

  • نویسنده :
  • منبع :