19 دی: وزیر امور خارجه گفت: اسنپ‌بک آمریکا غیرقانونی و غیرقابل پذیرش است و آمریکایی‌ها می‌دانند که از آن نمی‌توانند استفاده کنند.

محمدجواد ظریف روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش‌های واشنگتن برای جلوگیری از لغو تحریم تسلیحاتی ایران براساس برجام گفت: آمریکا از حدود ۷۰۰ روز پیش، روزشماری را به کار انداخت و کارزار بین‌المللی را برای ممانعت از پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران شروع کرد.

وی تصریح کرد: آمریکا در ماه ژوئن قطعنامه‌ای ۳۵ بندی ارائه کرد اما چون می‌دانست که یک رای بیشتر در شورای امنیت نخواهد آورد آنرا به یک قطعنامه چهاربندی تبدیل کرد تا بتواند یک رای آبرومندانه در شورای امنیت کسب کند.

وزیر خارجه به استعفای برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اشاره کرد و افزود: مسئول میز ایران را به اسم استعفا برکنار کردند تا بتوانند گناه شکست را به گردن او بیندازند.

ظریف، استفاده از اسنپ بک را گام بعدی آمریکا عنوان و خاطرنشان کرد: ایالات متحده هیچ حق قانونی برای استفاده از اسنپ بک ندارد و اسنپ بک یک اقدام کاملا غیرقانونی است، گفت: اگر اسنپ بک اینقدر سهل و ساده بود چرا دو سال پیش یا دیروز آنرا محقق نکرد یا چرا پیش از به بار نشستن فضاحت شکست در شورای امنیت را عملی نکرد.

وزیر خارجه گفت: آمریکا شاید می‌توانست روی قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت رای بگیرد اما اسنپ بک آنچنان غیرقانونی است که به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. آمریکایی‌ها می‌دانند نمی‌توانند اسنپ بک را عملیاتی کنند و خیال نکنید اگر حرفی را بلند زدند و تکرار کردند، حق دارند.

ظریف یادآور شد: روز هشتم می ۲۰۱۸ آقای بولتون در اوج سرخوشی از اینکه برجام را نابود کرد و ظرف ۳ ماه ایران را هم نابود می‌کند، در مصاحبه مطبوعاتی در کاخ سفید اعلام کرد که «ما دیگر عضو برجام نیستیم که از اسنپ‌بک استفاده کنیم» هنوز صورتجلسه آن در سایت کاخ سفید وجود دارد مگر اینکه بروند آن جمله را بردارند.

وی با بیان اینکه باید به اصل دفاع از جمهوری اسلامی در سطح بین‌المللی ایمان داشته باشیم، گفت: وزارت خارجه موظف است اگر وقتی تعارضی پیدا شد بین دفاع از سیاست‌های خودش در داخل و دفاع از منافع کشور در سطح بین المللی، خود را فدای کشور و منافع صنفی، دستگاهی و فردی خود را فدای منافع ملی کند و اجازه بدهد اگر در داخل مورد هجمه قرار گیرد، ‌حرفی را مطرح نکند و توجیهی را برای سیاست‌ها و اقناع افکار عمومی مطرح نکند که به هزینه پیشبرد منافع ملی در سطح بین‌المللی تمام شود.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش گفت: همانطور که امام (ره) فرمودند همه چیز ما و اقتدار ما از مردم است و مردم باید نسبت به سیاست خارجی توجیه شوند و حامی آن باشند. اگر ما اقتدار بین المللی می‌خواهیم همزمان وظیفه ما دفاع از منافع ملی است. دریافت حمایت عمومی برای سیاست خارجی بزرگترین عامل اقتدار در این عرصه است.

وی با انتقاد از کسانی در داخل کشور که برجام را مرده اعلام می‌کردند، تصریح کرد: سوالی که برای مردم پیش آمده این است که چطور برجامی که در داخل کشور چندین بار تشییع و دفن شد، توانست آمریکا را ۱۳ به ۲ شکست دهد؟ چون ما نخواستیم از خودمان دفاع کنیم بنابراین نگفتیم اخبار مرگ زودرس برجام با حقیقت فاصله زیادی دارد.

  • نویسنده :
  • منبع :