19 دی: وزیر کشور ایران و معاون اقتصادی رییس‌الوزرای حکومت طالبان درباره امنیت مرزها، مبارزه با تروریسم، برقراری شرایط برای بازگشت پناهجویان افغانستان به کشورشان و توسعه روابط تجاری گفت‌وگو کردند.
نشست مشترک هیات اقتصادی افغانستان و وزارت کشور روز دوشنبه با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، معاونان وزیر، استانداران هم‌مرز افغانستان، فرماندهی مرزبانی ایران و نمایندگان لشکری و کشوری مرتبط با موضوع و معاون اقتصادی رییس‌الوزرای حکومت طالبان برگزار شد.
در این نشست دو طرف به بررسی آخرین تحولات و زمینه های همکاری دو کشور پرداختند.
وزیر کشور در ابتدای سخنان خود با محکوم کردن جنایات رژیم اشغالگر قدس، برای پیروزی مقاومت دعا کرد.
وحیدی با تاکید بر اینکه ایران آمادگی امضای تفاهم نامه با طرف افغانستانی در زمینه‌های مورد علاقه دارد، اظهار کرد: مساله آب بر برنامه میان مدت و بلندمدت دو کشور سایه افکنده و باید تلاش شود که این مشکل را برطرف سازیم.
موضوع امنیت مرزها، مبارزه با تروریسم، برقراری شرایط برای بازگشت پناهجویان افغانستان به کشورشان و توسعه روابط تجاری از دیگر مواردی بود که وحیدی به آنها پرداخت.
ملا عبدالغنی برادر نیز در این دیدار به اراده افغانستان برای افزایش روابط تجاری با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و از کمک‌های مردم و دولت ایران به زلزله زدگان آن کشور هم قدردانی کرد.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به کشتار مردم بی دفاع فلسطین به دست رژیم غاصب صهیونیستی گفت: مساله فلسطین زمینه ای برای اتحاد و جوامع کشورهای اسلامی است.
هدف از سفر هیات افغانستانی، دیدار و رایزنی با مسئولان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به منظور ارتقای سطح همکاری‌های تجاری و اقتصادی، توسعه روابط دوجانبه و بررسی زمینه‌ همکاری‌های بیشتر در حوزه تجارت، ترانزیت، سرمایه‌گذاری، همکاری‌های گمرکی و داد و ستد مالی است.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس‌الوزرای حکومت طالبان که از ۱۳ آبان ماه در رأس یک هیات عالیرتبه دولتی وارد تهران شده است در بدو ورود به تهران؛ مورد استقبال «حسن کاظمی قمی» سفیر و نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان قرار گرفت.
این هیات که متشکل از ۳۰ مقام طالبان است علاوه بر تهران به برخی استان‌های دیگر کشور سفر خواهد کرد و در جریان پروژه‌های کلان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران قرار می گیرد.
این سفر در حالی صورت می‌گیرد که براساس تازه‌ترین آمار، سهم ایران از بازار افغانستان به ۳۵ درصد می‌رسد و سرمایه‌گذاران افغانستانی نیز بخشی قابل توجه از سرمایه‌گذاران خارجی در ایران را به خود اختصاص می‌دهند.

  • نویسنده :
  • منبع :