19 دی: معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان "در ماه‌های گذشته به‌طور میانگین تا ۱۳۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های گوشتی کشور انجام شده است"، گفت: پیامکهایی که به نمایندگان مجلس درباره کاهش جوجه‌ریزی و کمبود مرغ ارسال شده است، درست نیست.

محمدابراهیم حسن‌نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز، سه‌شنبه، در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه و همایش بین‌المللی خوراک دام و طیور و آبزیان، با بیان اینکه "برای تأمین مرغ موردنیاز کشور نیازمند ماهانه 130 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در کشور هستیم"، گفت: در گذشته و هنگامی که بنده این معاونت را تحویل گرفتم مشکلات زیادی در ارتباط با جوجه‌ریزی وجود داشت و در ماه‌های اندکی جوجه‌ریزی مرغ گوشتی به 130 میلیون قطعه رسید.

حسن‌نژاد خاطرنشان کرد: در بخش مرغ اجداد، گلّه‌های مادر و در نهایت میزان جوجه‌ریزی کمبودهایی وجود داشت که اکنون مرتفع شده است، به‌طوری که در ماه‌های شهریور، مهر و آبان میزان جوجه‌ریزی بین 127 تا 130 میلیون قطعه بوده است. 

تکذیب پیامک کمبود مرغ به نمایندگان مجلس 

وی با ابراز اینکه پیامکی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش جوجه‌ریزی و کمبود مرغ داده شده است ضمن رد این موضوع، گفت: هیچ کمبودی در زمینه تأمین مرغ نداریم و سالن‌ها پر از مرغ است و ارسال چنین پیامکهایی کار پسندیده‌ای نبوده است. 

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: 60 کارخانه خوراک دام در کشور وجود دارد که سرمایه‌گذاری خوبی برای کشورمان به حساب می‌آید و باید به‌نحوی رفتار کنیم که نهاده‌های موردنیاز مرغداران به‌صورت خوراک دام در این کارخانه‌ها تولید شود و از طرفی نیاز مصرف‌کنندگان به خوراک باکیفیت را نیز تأمین شود. 

امکان جایگزینی نهاده‌های دیگر با کنجاله لاکچری سویا وجود دارد 

حسن‌نژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود راجع به امکان جایگزینی کنجاله سویا و نهاده‌های دیگر گفت: پِرتی در مرغداری‌های کشور بالاست و هنوز در تأمین خوراک دام از نهاده‌های لاکچری مانند کنجاله سویا استفاده می‌شود اما باید توجه داشت که با توجه به شرایط امروز می‌توان نهاده‌های دیگری را جایگزین کنجاله سویا کرد. 

وی افزود: حتی در پرواربندی‌ها نیز تقاضا برای کنجاله سویا وجود دارد در حالی که می‌توان از نهاده‌های ارزان‌تری در این بخش استفاده کرد و پروتئین موردنیاز را تأمین نمود. 

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: در علم و تکنولوژی می‌توان خوراک دام را با هزینه کمتر اما بهره‌وری بالاتر تولید کرد که مورد رضایت تولیدکنندگان دام و طیور نیز باشد.

  • نویسنده :
  • منبع :