به گزارش ایسنا، این مبلغ درحالی پیشنهاد شده که هتلداران مدعی اند به تنهایی محتمل ۳ هزار میلیارد تومان خسارت از محل شیوع ویروس کرونا در دو ماه اسفند و فروردین شده اند.
علی اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در جلسه ای با حضور معاون اول رییس جمهور و رییس کل بانک مرکزی، گفت که شیوع ویروس کرونا باعث آسیبهایی به صنعت گردشگری شده است و اگر دولت کمک نکند شاهد ورشکستگی در این حوزه خواهیم بود. در حال حاضر ۸۰ هزار نفر بهصورت مستقیم در صنعت گردشگری فعال هستند که حمایت و برنامهریزی نکردن از این صنعت میتواند باعث بیکاری ۸۰ هزار نفر در کشور شود.
وی خطاب به معاون اول رییس جمهور بیان کرد: از شما چند تقاضا دارم، نخست اینکه پیشتر درخواست تخصیص رقم ۳۸هزارمیلیارد ریال برای جبران خسارتهای ناشی از کرونا به شاغلان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی داشتیم که ۳۰ درصد آن بهصورت بلاعوض و ۷۰ درصد آن بهصورت تسهیلات است، حال پیشنهاد من این است که این رقم با نظارت مستقیم دستگاههای متولی و نظارتی، در اختیار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار گیرد.
او به تسهیلاتی که دولت برای بخش های زیان ده درنظر گرفته است، اظهار کرد: در خصوص امهال تسهیلات اعطایی به فعالان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با توجه به شرایط پیشآمده، این افراد قادر به بازپرداخت این تسهیلات نیستند، لذا از شما درخواست داریم تا این امهال یکساله شود. همچنین زمان پرداخت بیمه حق کارفرما نیز تا پایان شهریورماه تمدید شود.
مونسان همچنین درخواست و پیشنهاد کرد دولت برای جبران زیانهای وارد شده به بخش گردشگری و با هدف ایجاد نشاط اجتماعی، بعد از مهار ویروس کرونا، با چند روز تعطیلی عمومی، موافقت کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: در شرایط فعلی که بسیاری از فعالان حوزه گردشگری دچار مشکل شدهاند به نظر میرسد مهمترین موضوعی که میتواند به آنها کمک کند این است که بعد از مهار کرونا با ایجاد محرکهایی برای سفر، بخشی از زیانهای واردشده به این قشر جبران شود که به همین منظور برگزاری سفرهای اقساطی برای کارمندان دولت و نیز تعیین چند روز تعطیلی عمومی در یک فرصت مناسب (بهعنوانمثال مانند عید فطر) میتواند باعث رونق مجدد سفر و گردشگری در کشور شود.
- نویسنده :
- منبع : ایسنا