19 دی آنلاین: امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، اسطوره خوشرفتاری، مردمداری، پارسایی، ساده زیستی، شجاعت و مدیریت که چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ دیده از جهان بست تا عالمی داغدار و در حسرت حضورش باشند؛ امامی که مرام و مسیرش همچنان ادامه دارد.
این عالمِ آگاه و رسول باصفا چون رعدِ رحمانی و عشق آسمانی با سلاح صبر و صاعقه صِلابت بر کرکَسِ کدورت و جُغدِ جانیان جهانخوار تازید و رژیم روسیاه روزگار را به وادی تباهی فرستاد و نام نورانی و مفهوم مبارک خویش را بر فراز آسمان ابدیت به ثبت رسانید.
او یک هدیه آسمانی و بهشت زمینی بود که گستره جهان در کرانه نگاهش بسان قطره ای از اقیانوس عظیم الهی جلوه می کرد.
امام خمینی، رهبر انقلاب اسلامی ایران، یک شخصیت بزرگ و تأثیرگذار در تاریخ ایران و جهان است. او با ایجاد انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، نه تنها به تغییرات چشمگیری در ساختار سیاسی و اجتماعی ایران منجر شد، بلکه تأثیرات آن به سطح جهانی هم رسید.امام خمینی با تأکید بر اصول اسلامی، عدالت اجتماعی، مبارزه با استبداد و فساد، و حمایت از مظلومان، پیامهای قدرتمندی را به جوامع انسانی منتقل کرد. او نمادی از استقامت و ایمان برای ملتهای مظلوم در سراسر جهان بود.
امام خمینی با تأکید بر مبارزه با استکبار جهانی و حفظ استقلال و جامعه اسلامی، نمونهای برای نبرد با ظلم و ستم بود. آثارش در تاریخ ایران و جهان به عنوان یک نور برای آینده و یک الگوی انقلابی برای جوامع مستضعف، همچنان زنده و تأثیرگذار است.
۳۵ سال پیش ساعت هفت صبح هر روز اخبار متنوعی پخش میشد، اما ساعت هفت صبح چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ خورشید حس و حال غریبی داشت، اخبار پخش نشد، علاقهمندان خبر پای تلویزیون نشسته و متحیر در تاخیر پخش خبر در حال خیالبافی و پرسشگری در ذهن خود بودند که آهنگ غمناکی از جعبه تلویزیون پخش و مجریِ خبر با صدایی سوزناک و بغضآلود، خبر ملکوتی شدن بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران را اعلام کرد.
پیر و جوان، زن و مرد از قشرها و نقاط مختلف کشور از جمله استان سمنان با شنیدن خبر جانسوز آسمانی شدن امام خمینی(ره) در سوگ و ماتم فرورفتند؛ همه مردم یک حرف مشترک داشتند، حرفهایی از جنس تنهایی، از جنس احساس یتیمی و بیکسی در آن روزهایی که تازه کشور داشت رنگ آرامش میگرفت و هشت سال جنگ تحمیلی به پایان رسیده بود و کمتر از یک سال از پایان نبرد و سربلندی فرزندان پیر جماران در جبههها میگذشت.
جنگ بین ایران و عراق ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ آغاز شد و تا ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ به طول انجامید و درست کمتر از یکسال بعد از آن، حضرت امام خمینی(ره) الگوی عالِم عامِل، مدیریت و شجاعت، ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه شب سیزدهم خرداد ۱۳۶۸ به علت عارضه قلبی در سن ۸۷ سالگی چشم از جهان فروبست.
خبر جانسوز ارتحال صبح چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ اعلام شد و آیین تشییع پیکر امام راحل با حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر (نزدیک به یک ششم جمعیت آن زمان کشور) نیز به عنوان بزرگترین تشییع تاریخ، در کتاب رکوردها به ثبت رسید.
سالها از روز واقعه گذشته، اما با هیچ زبانی نمیتوان اوج حادثه را بیان کرد، هیچ بیانی نمیتواند اقیانوس احساس مردمی که امام آسمانیشان را به بستر زمین سپردند، توصیف کند.
امام خمینی(ره) مرشد و مراد بسیاری از پاکدلان و آزادیخواهان در نقاط مختلف کشور بود و با توجه به تاثیر تاریخی بزرگ ایشان، خبر جانسوز ارتحالش برای بسیاری از دوستداران انقلاب غیرقابل باور و سخت بود.
در این بین، هر که پیوند دلی و عمیقتری با آرمانهای امام راحل داشت، داغ بزرگتری بر دل احساس میکرد و همواره دلتنگی فقدان این رهبر فرزانه وجود دارد.
۱۴ و ۱۵ خرداد هر سال یادآور بزرگ مردی الهی و مبارزی خستگیناپذیر است که انقلاب شکوهمند اسلامی ایران را به عنوان تحول عظیم و رویداد قرن به مدد الهی با تکیه بر اسلام ناب محمدی(ص) و پشتیبانی ملت همیشه در صحنه ایران و بر پایه استقلال و آزادی بنا نهاد و طومار استبداد شاهنشاهی را در هم پیچید.
- نویسنده :
- منبع :
https://19dey.com/news/75984