19 دی آنلاین: مدرس دانشگاه فرهنگیان مشهد گفت: هزاران مقاله جعلی وجود دارد که توسط هوش مصنوعی تولید شده است اما همان گونه که با هوش مصنوعی امکان تهیه مقاله وجود دارد نرم افزارهای مختلفی هم برای شناسایی این مقالات وجود دارد.
لیلا داوودی ثانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به فرهنگ سازی پژوهشگران و دانشجویان برای استفاده از هوش مصنوعی در تولید مقاله ها افزود: استادان دانشگاه باید این موضوع را به دانشجویان خود اطلاع دهند و استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی برای تولید مقالات را به آنان یادآور شوند.
وی ادامه داد:موضوع حق مولف و کپی رایت در تهیه مقالات علمی از گذشته تاکنون بسیار مورد توجه بوده است و اکنون نیز با استفاده از هوش مصنوعی، بر این موضوع با دقت، قدرت و هوشمندی بیشتری توجه می شود به گونه ای که تمام منابع مورد استناد برای مقالات قابل راستی آزمایی است.
این مدرس کامپیوتر اظهار کرد:همچنین افراد متخصص در حوزه های تخصصی با دقت در چینش و استفاده از نوع کلمات در محتوای تولید شده می توانند آن را ارزیابی کنند و برای آنان استفاده از هوش مصنوعی در تهیه مقالات به راحتی قابل تشخیص است.
داوودی افزود:باید از هوش مصنوعی برای ایده یابی و به دست آوردن زوایای متفاوت نسبت به موضوع و به عنوان یک دستیار تخصصی کمک و راهنمایی گرفت و پیشنهادات دریافت شده را بررسی نهایی کرد تا در نهایت نیز با تحقیق و تفکر، نتایج به دست آمده مورد استفاده قرار گیرد.
وی اضافه کرد: هوش مصنوعی می تواند در تهیه ایده های خلاقانه، یاری رسان باشد و با توجه به این که هوش مصنوعی بر پایه وب معنا و مفهومی همراه با درک و استنتاج نسبت به مطالب عمل می‌کند می‌تواند موثر و اثربخش باشد.
این مدرس دانشگاه گفت: برخی از افراد در مقابل تغییرات مقاومت نشان می‌دهند ولی خوشبختانه در محیط های علمی استادان و دانشجویان نسبت به استفاده از هوش مصنوعی و کاربردهای تخصصی آن، در حال فعالیت و تهیه مقالات و پایان نامه های علمی هستند.
داوودی افزود: از سوی دیگر اگر با روش های سنتی بخواهیم در مسیر علمی قدم برداریم، نمی توانیم دانش هوش مصنوعی را رونق دهیم و این در حالی است که تا چند سال آینده هوش مصنوعی بسیاری از حوزه ها و به خصوص آموزش در مدارس و دانشگاه های کشورمان را تحت تاثیر و تحول قرار خواهد داد.
  • نویسنده :
  • منبع :