سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور، در گفتگویی با تأکید بر اهمیت برنامهریزی برای سالمندی جمعیت، اظهار کرد: در حال حاضر بیش ۹ میلیون نفر سالمند داریم که بر اساس پیشبینیهای جمعیتی تا سال 1430 بیش از 30 تا 33 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد.
وی بیشترین تعداد سالمند در کشور را مربوط به استانهای گیلان و مازندران دانست و ادامه داد: این تغییرات میتواند بحرانهای آشکار و پنهان به همراه داشته باشد چون اگر جمعیت بالا 28 درصد سالمند شود سالخوردگی شدید اتفاق میافتد که ایران در سال 1430 به یکی از سالخوردهترین کشورهای جهان تبدیل خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامههای سازمان بهزیستی برای مدیریت این تغییرات، گفت: سازمان دبیرخانه سالمندان را راهاندازی کرده و برنامههای متنوعی برای آموزش و توانمندسازی سالمندان و خانوادههای آنها در دست اقدام دارد. بهزودی با امضای تفاهمنامهای با وزارت آموزشوپرورش، از ظرفیت خالی مدارس در شیفتهای عصر برای آموزش سالمندان استفاده خواهد شد. این آموزشها شامل ورزش سالمندی، سیستم ارجاع، تغذیه سالم و روشهای پیشگیری از بیماریهایی نظیر آلزایمر است.
وی همچنین به پروژههای شهرهای دوستدار سالمند اشاره کرد و گفت: ۱۲ شهر کشور بهعنوان پایلوت شهرهای دوستدار سالمند انتخاب شدهاند تا مناسبسازی محیطی و برنامههای نشاط سالمندی در آنها اجرا شود.
تحول در خدمات بهزیستی با فناوری هوش مصنوعی
رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر اهمیت هوشمندسازی در ارائه خدمات بهزیستی گفت: جهان به سمت دنیای دیجیتال و هوش مصنوعی در حرکت است و اگر سیستم اداری ما با این تحولات همگام نشود، در ارائه خدمات به جامعه ناکام خواهد ماند.
وی با اشاره به وجود بیش از ۵۰ سامانه در سازمان بهزیستی افزود: برای رفع نگرانیهای موجود و افزایش کارآمدی، در حال همکاری با یک هلدینگ هوش مصنوعی وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد هستیم. هدف ما ایجاد و استقرار داشبورد مدیریتی هوش مصنوعی در سراسر کشور است تا بتوانیم دادهپردازیها و خدمات سازمان را با بهرهگیری از این فناوری بهبود دهیم.
حسینی همچنین به اهمیت آموزش کارکنان اشاره کرد و گفت: آموزش تخصصی ۱۷ تا ۱۸ هزار نیروی همکار سازمان از دو هفته آینده تحت عنوان میز آموزش هوش مصنوعی آغاز خواهد شد. این اقدام به ما کمک میکند تا خود را با تحولات فناورانه تطبیق داده و خدمات مؤثرتری به جامعه هدف ارائه دهیم.
- نویسنده :
- منبع :