19 دی آنلاین: دبیر کمیته مشترک گردشگری طب ایرانی وزارت بهداشت با بیان اینکه زالوی درمانی برای مصرف داخلی کمیاب است، گفت: در دنیا سه مدل زالو برای درمان وجود دارد که دو گونه آن متعلق به ایران است.
محمد پناهی در رویداد توسعه گردشگری استان مرکزی که شامگاه پنج شنبه با حضور مدیران و فعالان گردشگری استان‌های قم، سمنان، اصفهان و مرکزی در فرمانداری شهرستان محلات برگزار شد، با اشاره به ضرورت برداشت درست از حوزه گردشگری سلامت به منظور بهره‌گری از پتانسیل‌های آن، اظهار کرد: گردشگری پزشکی، گردشگری تندرستی، طبیعت درمانی و طب ایرانی چهار شاخه‌ گردشگری سلامت هستند.
وی با اشاره به ظرفیت مطلوب محلات در سه حوزه از گردشگری سلامت، ادامه داد: محلات در زمینه گردشگری تندرستی از موقعیت ویژه‌ای برخوردار است، علاوه بر فروش و صادرات گل می‌توان بازدید از واحدهای تولید گل محلات را به عنوان یکی از شاخصه‌های گردشگری سلامت مطرح کرد.
دبیر کمیته مشترک گردشگری طب ایرانی وزارت بهداشت با بیان اینکه محلات به دلیل برخورداری از آبگرم در زمینه سلامت درمانی به ویژه آبدرمانی سرآمد است، اضافه کرد: دسترسی به کویر و طبیعت درمانی ظرفیت مناسبی است که می‌تواند بسته گردشگری سلامت در محلات ایجاد کند. 
پناهی ادامه داد: کشورهای دیگر به دنبال به دست آوردن حال خوب در زمینه گردشگری هستند.
وی با اشاره به بهره‌مندی محلات از چهار اقلیم مزاج شناسی طبیعت تصریح کرد: در گفتمان حوزه محلات باید واژگان گل و گیاه با هم مطرح شود زیرا گردش مالی گردشگری سلامت جهان ۱۵۰ میلیارد دلار و سهم ایران حدود ۱.۲ میلیارد دلار است، اما گردش مالی جهانی گیاهان دارویی و طبیعت حدود ۶۸۰ میلیارد دلار است.
دبیر کمیته مشترک گردشگری طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: طب ایرانی در دنیا دارای ۴ مولفه است که داروی گیاهی، مزاج‌شناسی، حجامت و ماساژ درمانی است اگر یک حمام ایرانی در محلات تاسیس شود، حدود ۶۰ اقدام درمانی می‌توان در آن ایجاد کرد، تنها طب دنیا که طبیعت نقش اساسی در آن دارد، طب ایرانی است.
پناهی اظهار کرد: در دنیا ضلع پنجمی برای درمان طب ایرانی ایجاد شده که زالو درمانی است، در دنیا سه مدل زالو برای درمان وجود دارد که دو گونه آن متعلق به ایران است، اقلیم محلات ظرفیت پرورش زالو را دارد و تقاضا برای این زالوها در کشور آنقدر زیاد است که زالو برای مصرف داخلی نیز کمیاب است.
وی ادامه داد: آب حاصل از پرورش زالو و ترشحات اکوسیستمی آن منبع بی‌نظیری برای تغذیه گل و گیاه است و می‌تواند منبع مناسبی برای ارزآوری باشد، کمیاب بودن زالو در کشور به دلیل قاچاق زالو از کشور است و سایر کشورها از صادرات آن بهره می‌برند.
دبیر کمیته مشترک گردشگری طب ایرانی وزارت بهداشت با اشاره به وجود ظرفیت گردشگری خوراکی در منطقه، افزود: محلات دارای گردش دمایی منحصر به فردی است و تمام دام‌هایی که دو دمای متفاوت را تجربه کرده باشند، از نظر طب سنتی بهتری گوشت را خواهند داشت. به دلیل وجود ۲۶ گیاه دارویی در این منطقه و استفاده دام از آن، گوشت تولیدی کیفیت مطلوبی خواهد داشت. گوشتی که در این منطقه تولید می‌شود، بیماری‌زا نخواهد بود.
پناهی تصریح کرد: هر اقدام در حوزه گردشگری محلات باید با رویکرد ملی باشد، اگر در حوزه سیاستگذاری درست عمل نشود و سند راهبردی نگاشته نشود، نمی‌توان هدفمند عمل کرد. برای بازدهی سریع‌تر، نقشه راه گردشگری سلامت طی ۶ ماه آینده تدوین خواهد شد.
وی گفت: باید الگوهای عملیاتی اجرایی گردشگری با تعریف بسته‌های خدمت گردشگری سلامت تدوین شود و ظرفیت استان‌ها و شهرها مشخص شود تا همراهان بیماران نیز از این ظرفیت استفاده کنند. طب ایرانی در محلات می‌تواند در قالب سلامتکده طب ایرانی فعال شود اما جای خالی دهکده‌های سلامت که مجوز آن نیز از هیئت‌ دولت اخذ شده است، در محلات احساس می‌شود. 
  • نویسنده :
  • منبع :