19 دی آنلاین: سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد و اینکه گفته شده بود وزیر امور خارجه در این نشست شرکت خواهند کرد، گفت: با توجه به تحولات منطقه و اتفاقاتی که ظرف دو روز گذشته اتفاق افتاده، مشخصا مسأله آتشبس در نوار غزه، موضوع تغییر کرد و بنابراین با توجه به اقتضائات زمانی این سفر انجام نخواهد شد.
اسماعیل بقایی سخنگوی دستگاه سیاست خارجه در نشست خبری، اظهار داشت: در هفتهای که گذشت تحولات مهمی در حوزه دیپلماسی دوجانبه و در سطح منطقه داشتیم. شاهد سفر رئیس جمهور به روسیه و تاجیکستان بودیم که در جریان سفر به روسیه امضای معاهده همکاری میان تهران و مسکو را داشتیم.
آتشبس یک پیروزی و نمونهای از اراده، ایمان و تابآوری در غزه بود
وی با اشاره به آتش بس در غزه، ادامه داد: در منطقه آتش بس تحول بسیار مهمی بود که طی بیانیهای مواضع خود را بیان کردیم. این یک پیروزی و نمونهای از اراده، ایمان و تاب آوری در غزه بود.
بقایی در مورد دوگانه سازش و مقاومت افزود: کشورهای منطقه و مردم منطقه و فراتر در سطح بین المللی عبرتهای روشنی را از این تحول گرفتند. اگر پیروزی را بر مبنای تعداد کشتهها در نظر بگیریم و همچنین میزان حجم جنایات، پیروزی با رژیم اسرائیل بوده و نقض همه قوائد بین الملل و قانونشکنی در بالاترین سطح دستاورد رژیم صهیونیستی است. البته این جنایات ممکن نبود مگر با حمایت و پشتیبانی همه جانبه آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: آنچه در نهایت حاصل شد یک شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر است. آنها به مفاهیم حقوق بشر باور ندارند. آنچه تعیین کننده است مقاومت مردم فلسطین است، مقاومتی که از درون میجوشد و قطعاً نوید دهنده پیروزیهای آینده منطقه است.
ایران هیچگاه در مورد توانمندیهای دفاعی خود با هیچ طرفی مذاکره نمیکند
سخنگوی وزارت خارجه در مورد مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی و ادعاهای مطرح شده مبنی بر خروج ایران از ان پی تی، گفت: غیر طبیعی نیست در جریان مذاکرات طرفهای مقابل بحثهای خود را مطرح کنند. آنچه همیشه باید مد نظر قرار گیرد اینکه ایران هیچگاه در مورد توانمندیهای دفاعی خود با هیچ طرفی مذاکره نمیکند و نخواهد کرد و ملت ایران چنین اجازهای را به هیچ ظرفی نمیدهد. اگر مطرح هم شده باشد پاسخ ما مشخص است. استفاده از سازوکار و ماشه از همان زمان که مطرح شد در دولت دوازدهم ما مشخص کردیم که در صورتی که از این اهرم سوءاستفاده شود برای فشار از ایران، واکنش ما متناسب خواهد بود. سو استفاده از این سازوکار اساس برای این است که توجیهی ماندن در معاهدهها را ندارد.
بقایی در مورد اظهار نظرات پیرامون مذاکره مستقیم با آمریکا، گفت: موضع ایران و دولت در مورد سیاست خارجی توسط سخنگویان رسمی بیان میشود. نکاتی که مطرح شده نسبتی با موضع رسمی ما ندارد. سیاست خارجی بحثی تخصصی است.
وی در مورد ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به سوریه افزود: تردید دارم اصل خبر صحت داشته باشد. در مورد اتباع هم توصیه نمیکنیم سفری به سوریه انجامشود.
بقایی در مورد آغاز به کار دولت جدید آمریکا و ارزیابی عملکرد دولت بایدن گفت: در سطح منطقهای دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در ۶۰ سال گذشته داشته است چرا که ۱۶ ماه آخر عمر این دولت مصروف جانبداری از یک نسل کشی آشکار در منطقه شد. اتفاقاً توافق آتش بس در آخرین روزهای این دولت انجام شد که معنادار است. بنابراین این نقطه تاریک در ذهن مردم منطقه خواهند ماند به ویژه کسانی که از ناحیه تجاوزات رژیم آسیب دیدند.
وی ادامه داد: در سطح دوجانبه هم اقدامات ایذایی آمریکا ادامه پیدا کرد و در مذاکرات احیای توافق هستهای جدیت نشان داده نشد و همزمان تحریمهای ظالمانه علیه ایران ادامه پیدا کرد. از هر دو جهت، هم از سیاستهای ثباتزدا و هم سیاست فشار علیه ایران سابقه بدی را دولت آمریکا از خود به جای گذاشت. اما چیزی که بدتر است، این است که مقامات فعلی در صدد هستند سیاست شکسته خورده خود را به دیگران القا کنند و نشان میدهد که نیت دولتمردان آمریکا در این ۴ سال شرورانه بوده است.
بقایی در مورد مواضع ایران در آتشبس غزه گفت: مواضع خودمان را در ارتباط با توقف نسل کشی بیان کردیم. آتش بس به این معناست که در طرح امحای فلسطین توقف ایجاد شد. در این ۱۶ ماه تلاش بسیاری برای توقف نسل کشی کردیم. هردو اجلاس سازمان همکاری اسلامی به پیشنهاد ایران برگزار شد. از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم. ایران با باور به اینکه راه نجات مردم فلسطین و تحقق تعیین حق سرنوشت مقاومت و بهره گیری از همه توانمندیهای ذاتی خود در این ۱۶ ماه به حمایت خود از فلسطین ادامه داد. حفظ روح و روحیه مقاومت رژیم را وارد کرد نهایتاً به آتش بس تن بدهد.
اطلاعات قانع کننده درباره قتل دو شهروند ایرانی در فرانسه دریافت نکردیم
وی در پاسخ به سوال مهر درباره آخرین وضعیت پرونده قتل دو شهروند ایرانی در فرانسه گفت: پیگیری حقوق اتباع ایرانی یکی از وظایف و دستورکارهای ثابت وزارت خارجه است. معاونت کنسولی و سفارت در پاریس پیگیر موضوع بودند و مطالبه جدی از سوی ماست. هنوز اطلاعات قانع کننده و کافی درباره ماهیت قتلی که در فرانسه صورت گرفت و دو نفر از شهروندان ایرانی جان خود را از دست دادند دریافت نکردیم. مطالبه پیگیری کیفری و صدور حکم برای ضاربان را انتظار داریم و انتظار داریم مراجع ذیربط فرانسه پاسخ دهند.
سخنگویوزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر واکنش دستگاه دیپلماسی به اتهامات مقامات سوئد علیه ایران مبنی بر استفاده از گروههای مجرم سازمان یافته در این کشور، گفت: این اظهارات تعجب برانگیز و غیرقابل قبول است. این اظهارات فرافکنانه و ناموجه بود. بدون سند به هیچ وجه در عرف دیپلماتیک قابل قبول نیست و اعتراضات خود را اعلام کردیم.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد متن موافقتنامه ایران و روسیه گفت: متن معاهده اشتراک راهبردی ایران و روسیه در اختیار رسانهها است. در رابطه با اشاره به موافقتنامه ۱۹۴۰، این موافقتنامه بخشی از تاریخ روابط ایران و روسیه است و معتبر است. در موافقتنامه ۱۳۷۹ که اساس روابط متقابل بود به این دو موافقتنامه اشاره شده است.
وی درباره وجود تحریمها و تأثیر بر موفقیت موافقتنامه ایران و روسیه و همچنین اینکه آیا روسیه از ایران برای خروج افایتیاف درخواستی داشته است؟ گفت: خیر. تحریمها هیچ وقت دلیل و مانعی برای گسترش روابط با کشورها نبوده است. انعقاد موافقتنامه با کشورها بر اساس نیازسنجی دولتهای ذیربط و با توجه به ظرفیتهایی است که در سطح دوجانبه وجود دارد و بر اساس آن موافقتنامه منعقد میشود. این چیزها غیرطبیعی نیست در یک روند مذاکراتی، ولی مهم این است که محصول چیست. محصول وجود دارد و میتوان متن را مرور کنید و ببینید چه مواردی آمده است.
وی در مورد انتظارات ایران از دولت ترامپ گفت: امیدواریم ۴ سال بعد قضاوتی را که الان از دولت باید داریم در مورد ۴ سال آینده ترامپ وجود نداشته باشد. سیاستهای آنها بر مبنای حقوق بین الملل و بر اساس منافع کلیت منطقه و خواستههای ایران باشد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره مسئله حقآبه ایران از افغانستان گفت: این موضوع و حق آبههایی که از سایر رودخانههای جاری به ایران وجود دارد همیشه مورد پیگیری بوده است و دستورکار ثابت هرگونه گفتگویی است. همکاری درباره آب میتواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد. سیاست حسن همجواری و رابطه تاریخی ایجاب میکند هر دو طرف به توافق دست پیدا کنند. امسال هم با توجه با بارشهای مناسب انشاءالله موضوع آب یکی از نقاط قوت در روابط ایران و افغانستان باشد.
وی در مورد موانع سر راه اف ای تی اف و تلاش وزارت خارجه برای حل آن، گفت: تصمیم گیری این موضوع باید در دستگاههای ذیربط باشد. منطقی است که اجازه دهیم این بحثها در مجاری تخصصی خود بحث شود. دستگاه دیپلماسی قطعاً دیدگاههای خود را بر اساس موضوعات بررسی شده بیان میکند.
بقایی در مورد نقش آفرینی در توافق آتش بس گفت: تلاشهای ایران در ۱۶ ماه اخیر در سطح چند جانبه و سازمان ملل متحد از طریق مشورت با گروههای دخیل در روند مذاکراتی و هم در تماس با دوستان در جریانهای فعال در موضوع فلسطین داشتیم تلاش کردیم از هر جهت از توقف نسل کشی و جنایت در غزه حمایت کنیم. موضع طرفهای مختلف فلسطینی در مورد نقش و تلاش جهات مختلف از بیانیههایی که دادند مشخص است.
چرایی حضور ظریف در اجلاس داووس
وی در مورد چرایی حضور ظریف در اجلاس داووس افزود: مقامات مختلفی از ما در سنوات مختلف شرکت میکردند. جایگاه ظریف در ساختار دولت مشخص است. عراقچی قرار بود برای اجلاس شورای امنیت سازمان ملل تشریف ببرند.
درگیر کردن سایر کشورها در منازعه اوکراین سیاست مخربی است
بقایی درباره اظهارات عراقچی در گفتگوی ویژه خبری مبنی بر آمادگی برای گفتگو در مورد اوکراین گفت: ما از همان ابتدا اعلام آمادگی کرده بودیم و موضع ما در نشستهای مختلف تکرار شده است. درگیر کردن سایر کشورها در منازعه اوکراین سیاست مخربی است و ادعای دخالت ایران در این موضوع را کاملاً رد کردیم و موضعمان را صریح بیان کردیم و اعلام آمادگی برای گفتگو کردیم. در جریان گفتگوهای اخیر هم این موضوع مطرح شد و مواضعمان را بیان کردیم.
ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد
وی در مورد اظهارات یکی از مقامات آتی آمریکا درباره حمله به تأسیسات هستهای ایران گفت: ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد و اینگونه موارد حتماً مخرب است و در جهت خیر و صلاح هیچ طرفی نیست. هم از لحاظ حقوق بینالملل و هم از جهت نگاه ما به عنوان ایران حتماً مردود است. ایران در دفاع از منافع خود با قاطعیت در هر مورد عمل خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد ادعاها مبنی بر عدم نقش آفرینی حماس در آینده غزه، گفت: این را باید از طرفهای ذیربط موافقتنامه سوال کرد. آن چیزی که مشخص است، مقاومت و حماس جنبشی در قلب مردم فلسطین است و هیچ کسی نمیتواند حضور حماس در آینده فلسطین را نادیده بگیرد.
وی درباره پیش بینی برای بازگشت آمریکا به مذاکرات هستهای اظهار داشت: مذاکره درباره موضوع هستهای ایران مبنای روشنی دارد و مبنای آن برجام است و همه طرفهایی که در شکل گیری برجام حضور داشتند و این سند به عنوان بخشی از قطعنامه شورای امنیت جایگاه حقوقی پیدا کرد در این روند باید مشارکت داشته باشند.
بقایی درباره انجام عملیات وعده صادق ۳، تصریح کرد: تصمیم در این موارد توسط دستگاههای ذیربط در حوزه دفاعی و امنیتی ایران اتخاذ میشود.
آتشبس یک پیروزی و نمونهای از اراده، ایمان و تابآوری در غزه بود
وی با اشاره به آتش بس در غزه، ادامه داد: در منطقه آتش بس تحول بسیار مهمی بود که طی بیانیهای مواضع خود را بیان کردیم. این یک پیروزی و نمونهای از اراده، ایمان و تاب آوری در غزه بود.
بقایی در مورد دوگانه سازش و مقاومت افزود: کشورهای منطقه و مردم منطقه و فراتر در سطح بین المللی عبرتهای روشنی را از این تحول گرفتند. اگر پیروزی را بر مبنای تعداد کشتهها در نظر بگیریم و همچنین میزان حجم جنایات، پیروزی با رژیم اسرائیل بوده و نقض همه قوائد بین الملل و قانونشکنی در بالاترین سطح دستاورد رژیم صهیونیستی است. البته این جنایات ممکن نبود مگر با حمایت و پشتیبانی همه جانبه آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: آنچه در نهایت حاصل شد یک شکست و ننگ تمام عیار برای رژیم اشغالگر است. آنها به مفاهیم حقوق بشر باور ندارند. آنچه تعیین کننده است مقاومت مردم فلسطین است، مقاومتی که از درون میجوشد و قطعاً نوید دهنده پیروزیهای آینده منطقه است.
ایران هیچگاه در مورد توانمندیهای دفاعی خود با هیچ طرفی مذاکره نمیکند
سخنگوی وزارت خارجه در مورد مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی و ادعاهای مطرح شده مبنی بر خروج ایران از ان پی تی، گفت: غیر طبیعی نیست در جریان مذاکرات طرفهای مقابل بحثهای خود را مطرح کنند. آنچه همیشه باید مد نظر قرار گیرد اینکه ایران هیچگاه در مورد توانمندیهای دفاعی خود با هیچ طرفی مذاکره نمیکند و نخواهد کرد و ملت ایران چنین اجازهای را به هیچ ظرفی نمیدهد. اگر مطرح هم شده باشد پاسخ ما مشخص است. استفاده از سازوکار و ماشه از همان زمان که مطرح شد در دولت دوازدهم ما مشخص کردیم که در صورتی که از این اهرم سوءاستفاده شود برای فشار از ایران، واکنش ما متناسب خواهد بود. سو استفاده از این سازوکار اساس برای این است که توجیهی ماندن در معاهدهها را ندارد.
بقایی در مورد اظهار نظرات پیرامون مذاکره مستقیم با آمریکا، گفت: موضع ایران و دولت در مورد سیاست خارجی توسط سخنگویان رسمی بیان میشود. نکاتی که مطرح شده نسبتی با موضع رسمی ما ندارد. سیاست خارجی بحثی تخصصی است.
وی در مورد ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به سوریه افزود: تردید دارم اصل خبر صحت داشته باشد. در مورد اتباع هم توصیه نمیکنیم سفری به سوریه انجامشود.
بقایی در مورد آغاز به کار دولت جدید آمریکا و ارزیابی عملکرد دولت بایدن گفت: در سطح منطقهای دولت بایدن یکی از بدترین عملکردها را در ۶۰ سال گذشته داشته است چرا که ۱۶ ماه آخر عمر این دولت مصروف جانبداری از یک نسل کشی آشکار در منطقه شد. اتفاقاً توافق آتش بس در آخرین روزهای این دولت انجام شد که معنادار است. بنابراین این نقطه تاریک در ذهن مردم منطقه خواهند ماند به ویژه کسانی که از ناحیه تجاوزات رژیم آسیب دیدند.
وی ادامه داد: در سطح دوجانبه هم اقدامات ایذایی آمریکا ادامه پیدا کرد و در مذاکرات احیای توافق هستهای جدیت نشان داده نشد و همزمان تحریمهای ظالمانه علیه ایران ادامه پیدا کرد. از هر دو جهت، هم از سیاستهای ثباتزدا و هم سیاست فشار علیه ایران سابقه بدی را دولت آمریکا از خود به جای گذاشت. اما چیزی که بدتر است، این است که مقامات فعلی در صدد هستند سیاست شکسته خورده خود را به دیگران القا کنند و نشان میدهد که نیت دولتمردان آمریکا در این ۴ سال شرورانه بوده است.
بقایی در مورد مواضع ایران در آتشبس غزه گفت: مواضع خودمان را در ارتباط با توقف نسل کشی بیان کردیم. آتش بس به این معناست که در طرح امحای فلسطین توقف ایجاد شد. در این ۱۶ ماه تلاش بسیاری برای توقف نسل کشی کردیم. هردو اجلاس سازمان همکاری اسلامی به پیشنهاد ایران برگزار شد. از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم. ایران با باور به اینکه راه نجات مردم فلسطین و تحقق تعیین حق سرنوشت مقاومت و بهره گیری از همه توانمندیهای ذاتی خود در این ۱۶ ماه به حمایت خود از فلسطین ادامه داد. حفظ روح و روحیه مقاومت رژیم را وارد کرد نهایتاً به آتش بس تن بدهد.
اطلاعات قانع کننده درباره قتل دو شهروند ایرانی در فرانسه دریافت نکردیم
وی در پاسخ به سوال مهر درباره آخرین وضعیت پرونده قتل دو شهروند ایرانی در فرانسه گفت: پیگیری حقوق اتباع ایرانی یکی از وظایف و دستورکارهای ثابت وزارت خارجه است. معاونت کنسولی و سفارت در پاریس پیگیر موضوع بودند و مطالبه جدی از سوی ماست. هنوز اطلاعات قانع کننده و کافی درباره ماهیت قتلی که در فرانسه صورت گرفت و دو نفر از شهروندان ایرانی جان خود را از دست دادند دریافت نکردیم. مطالبه پیگیری کیفری و صدور حکم برای ضاربان را انتظار داریم و انتظار داریم مراجع ذیربط فرانسه پاسخ دهند.
سخنگویوزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر واکنش دستگاه دیپلماسی به اتهامات مقامات سوئد علیه ایران مبنی بر استفاده از گروههای مجرم سازمان یافته در این کشور، گفت: این اظهارات تعجب برانگیز و غیرقابل قبول است. این اظهارات فرافکنانه و ناموجه بود. بدون سند به هیچ وجه در عرف دیپلماتیک قابل قبول نیست و اعتراضات خود را اعلام کردیم.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد متن موافقتنامه ایران و روسیه گفت: متن معاهده اشتراک راهبردی ایران و روسیه در اختیار رسانهها است. در رابطه با اشاره به موافقتنامه ۱۹۴۰، این موافقتنامه بخشی از تاریخ روابط ایران و روسیه است و معتبر است. در موافقتنامه ۱۳۷۹ که اساس روابط متقابل بود به این دو موافقتنامه اشاره شده است.
وی درباره وجود تحریمها و تأثیر بر موفقیت موافقتنامه ایران و روسیه و همچنین اینکه آیا روسیه از ایران برای خروج افایتیاف درخواستی داشته است؟ گفت: خیر. تحریمها هیچ وقت دلیل و مانعی برای گسترش روابط با کشورها نبوده است. انعقاد موافقتنامه با کشورها بر اساس نیازسنجی دولتهای ذیربط و با توجه به ظرفیتهایی است که در سطح دوجانبه وجود دارد و بر اساس آن موافقتنامه منعقد میشود. این چیزها غیرطبیعی نیست در یک روند مذاکراتی، ولی مهم این است که محصول چیست. محصول وجود دارد و میتوان متن را مرور کنید و ببینید چه مواردی آمده است.
وی در مورد انتظارات ایران از دولت ترامپ گفت: امیدواریم ۴ سال بعد قضاوتی را که الان از دولت باید داریم در مورد ۴ سال آینده ترامپ وجود نداشته باشد. سیاستهای آنها بر مبنای حقوق بین الملل و بر اساس منافع کلیت منطقه و خواستههای ایران باشد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره مسئله حقآبه ایران از افغانستان گفت: این موضوع و حق آبههایی که از سایر رودخانههای جاری به ایران وجود دارد همیشه مورد پیگیری بوده است و دستورکار ثابت هرگونه گفتگویی است. همکاری درباره آب میتواند یکی از نقاط قوت همکاری بین ایران و افغانستان باشد. سیاست حسن همجواری و رابطه تاریخی ایجاب میکند هر دو طرف به توافق دست پیدا کنند. امسال هم با توجه با بارشهای مناسب انشاءالله موضوع آب یکی از نقاط قوت در روابط ایران و افغانستان باشد.
وی در مورد موانع سر راه اف ای تی اف و تلاش وزارت خارجه برای حل آن، گفت: تصمیم گیری این موضوع باید در دستگاههای ذیربط باشد. منطقی است که اجازه دهیم این بحثها در مجاری تخصصی خود بحث شود. دستگاه دیپلماسی قطعاً دیدگاههای خود را بر اساس موضوعات بررسی شده بیان میکند.
بقایی در مورد نقش آفرینی در توافق آتش بس گفت: تلاشهای ایران در ۱۶ ماه اخیر در سطح چند جانبه و سازمان ملل متحد از طریق مشورت با گروههای دخیل در روند مذاکراتی و هم در تماس با دوستان در جریانهای فعال در موضوع فلسطین داشتیم تلاش کردیم از هر جهت از توقف نسل کشی و جنایت در غزه حمایت کنیم. موضع طرفهای مختلف فلسطینی در مورد نقش و تلاش جهات مختلف از بیانیههایی که دادند مشخص است.
چرایی حضور ظریف در اجلاس داووس
وی در مورد چرایی حضور ظریف در اجلاس داووس افزود: مقامات مختلفی از ما در سنوات مختلف شرکت میکردند. جایگاه ظریف در ساختار دولت مشخص است. عراقچی قرار بود برای اجلاس شورای امنیت سازمان ملل تشریف ببرند.
درگیر کردن سایر کشورها در منازعه اوکراین سیاست مخربی است
بقایی درباره اظهارات عراقچی در گفتگوی ویژه خبری مبنی بر آمادگی برای گفتگو در مورد اوکراین گفت: ما از همان ابتدا اعلام آمادگی کرده بودیم و موضع ما در نشستهای مختلف تکرار شده است. درگیر کردن سایر کشورها در منازعه اوکراین سیاست مخربی است و ادعای دخالت ایران در این موضوع را کاملاً رد کردیم و موضعمان را صریح بیان کردیم و اعلام آمادگی برای گفتگو کردیم. در جریان گفتگوهای اخیر هم این موضوع مطرح شد و مواضعمان را بیان کردیم.
ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد
وی در مورد اظهارات یکی از مقامات آتی آمریکا درباره حمله به تأسیسات هستهای ایران گفت: ایران در دفاع از منافع و تمامیت ارضی خود قاطعانه عمل خواهد کرد و اینگونه موارد حتماً مخرب است و در جهت خیر و صلاح هیچ طرفی نیست. هم از لحاظ حقوق بینالملل و هم از جهت نگاه ما به عنوان ایران حتماً مردود است. ایران در دفاع از منافع خود با قاطعیت در هر مورد عمل خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد ادعاها مبنی بر عدم نقش آفرینی حماس در آینده غزه، گفت: این را باید از طرفهای ذیربط موافقتنامه سوال کرد. آن چیزی که مشخص است، مقاومت و حماس جنبشی در قلب مردم فلسطین است و هیچ کسی نمیتواند حضور حماس در آینده فلسطین را نادیده بگیرد.
وی درباره پیش بینی برای بازگشت آمریکا به مذاکرات هستهای اظهار داشت: مذاکره درباره موضوع هستهای ایران مبنای روشنی دارد و مبنای آن برجام است و همه طرفهایی که در شکل گیری برجام حضور داشتند و این سند به عنوان بخشی از قطعنامه شورای امنیت جایگاه حقوقی پیدا کرد در این روند باید مشارکت داشته باشند.
بقایی درباره انجام عملیات وعده صادق ۳، تصریح کرد: تصمیم در این موارد توسط دستگاههای ذیربط در حوزه دفاعی و امنیتی ایران اتخاذ میشود.
- نویسنده :
- منبع :
https://19dey.com/news/84379