19 دی آنلاین: تارنمای رسمی اجلاس داووس در تازه ترین خبر خود با اشاره به گفت و گوی محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهوری در این اجلاس اعلام کرد که این گفت و گو پربازدیدترین ویدئوی کل اجلاس امسال و پربازدیدترین ویدئو در دو سال گذشته‌ با ١٤٣ هزار بازدید تا امروز بوده است.
«سخنرانی ظریف رکورد ۲ ساله اجلاس داووس را شکست»، این خبری بود که در فضای رسانه ای کشور به شدت مورد توجه قرار گرفت. ویدئوی مصاحبه‌ محمد جواد ظریف با فرید زکریا چهره شاخص رسانه ای در صفحه‌ یوتیوب داووس مجمع جهانی اقتصاد، پربازدیدترین ویدئوی کل اجلاس امسال و پربازدیدترین ویدئو در دو سال گذشته‌ با ١٤٣ هزار بازدید تا امروز اعلام شد. گفت و گویی که معاون راهبردی دولت وفاق ملی و وزیر امورخارجه پیشین ایران توانست در آن زبان گویای ایران در عرصه جهانی باشد. 
محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران از سال 1392 تاکنون، شاید برای بسیاری شناخته ترین سیاستمدار ایرانی باشد، دولتمردی که با بیش از یک میلیون دنبال کننده در فضای مجازی، بیشترین تعداد مخاطب میان سیاستمداران و دولتمردان ایرانی را داراست. اما ورای حضور فعال و مثبت در فضای مجازی، وزیر امورخارجه ایران را بیشتر مردم، ناظران سیاسی و پژوهشگران حوزه های مطالعات منطقه ای و بین المللی با توافق برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) می شناسند.
توافقی که پس از نزدیک به دوسال مذاکره روز سه‌شنبه 23 تیر 1394 (14 ژوئیه 2015) در وین اتریش میان ایران و گروه 1+5 (شامل چین، فرانسه، روسیه، پادشاهی متحد بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و آلمان) به امضا رسید.
معاون راهبردی رئیس‌دولت چهاردهم هفته گذشته بار دیگر در قامت یک سیاستمدار کارکشته در «داووس» سوئیس حاضر شد و در پاسخ به سوالات «فرید زکریا» مجری و از استادان شناخته شده سیاست خارجی، با پاسخ‌های هوشمندانه، تمام قد از سیاست‌های جمهوری اسلامی و منافع ملی کشورمان دفاع کرد. ظریف در جای جای این گفت‌وگو به ادعاهای غرب در موضوع هسته‌ای، حقوق بشر و مسائل مطرح شده پیرامون زنان پاسخ‌های دقیق و ظریفی داد، پاسخ‌هایی که گویا به مذاق افراطی ها و کاسبان تحریم در داخل کشور خوش نیامده است.
ظریف در این گفت‌وگو تاکید کرد که ایران یک جامعه تک‌صدایی نیست، دیدگاه‌های مختلفی در آن مطرح می‌شود و قرار نیست صداهای مختلف و تضارب آرا سرکوب شوند. من به دیدگاه‌های مختلف احترام می‌گذارم و نمی‌خواهم مخالفان و افرادی که کمپین‌های تخریبی علیه من راه می‌اندازند توسط دولت ساکت شوند.
ظریف از برگزاری دادگاه رسمی برای تعیین تکلیف ادعاهای مخالفان حضورش در دولت استقبال و تاکید کرد: ما تفسیر متفاوتی داریم و اگر پرونده به دادگاه برود، اگر دادگاه تصمیم بگیرد که صلاحیت رسیدگی به آن را دارد، دولت استدلال خود را ارائه خواهد داد، اگر دادگاه تصمیم بگیرد که باید بروم، خب می‌روم!
معاون راهبردی دولت وفاق همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نسل کشی رژیم صهیونیستی و مطرح شدن آن در دیوان بین‌المللی دادگستری تصریح کرد که سران رژیم صهیونیستی نباید به داووس بیایند بلکه باید پاسخگوی جنایات خود در دادگاه بین‌المللی لاهه باشند که این اظهارات با استقبال موافقان و طیف گسترده‌ای مخالفان مواجه شد.
دیوان بین‌المللی دادگستری که رکن قضائی سازمان ملل متحد است بارها با صدور یک رأی، رژیم صهیونیستی را رژیمی اشغالگر خوانده و خواستار پایان فوری شهرک‌سازی در اراضی اشغالی شده است. همچنین دیوان کیفری بین‌المللی حکم جلب بنیامین نتانیاهو و گالانت وزیر دفاع معزول رژیم اشغالگر صهیونیستی را نیز در ابان 1403 صادر کرده.
ظریف در بخش دیگری از سخنان خود در گفت وگو با فرید زکریا در حاشیه اجلاس داووس، به بحث مهم «امنیتی سازی از ایران در عرصه منطقه ای و بین المللی اشاره کرده و تاکید دارد که ایران تهدید امنیتی نیست. برخی می‌خواهند ایران را به عنوان تهدید امنیتی معرفی کنند. ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی ابزارهایی هستند برای اقداماتی مانند نسل‌کشی در غزه! همیشه می‌گویند علیه ایران وارد عمل می‌شویم! اما شما علیه کودکان غزه وارد عمل شده‌اید!

 

 

 

  • نویسنده :
  • منبع :