19 دی آنلاین: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: نخستین تصویر از حضور پلنگ ایرانی در کروهای شهرستان عسلویه در جنوب این استان به ثبت رسید.
عبدالرحمن مرادزاده روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: پس از دریافت گزارش‌های متعدد از مرتع‌داران درسال‌های اخیر در باره حضور پلنگ ایرانی در منطقه عسلویه پایش‌های گسترده‌ای در کوه‌های این شهرستان انجام شد و در نهایت در بهمن ماه جاری نخستین تصویر از پلنگ ایرانی در این منطقه به ثبت رسید.
وی اضافه کرد: این موفقیت نتیجه تلاش مستمر کارشناسان این اداره کل و همکاری جوامع محلی با توجه بهاهمیت زیست‌محیطی این منطقه است. 
مرادزاده ضمن تأکید بر اهمیت حفاظت از این زیستگاه افزود: این منطقه به دلیل صعب‌العبور بودن و فشارهای انسانی نیازمند تدابیر ویژه حفاظتی است که در این ارتباط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه اقدامات مؤثری همچون پایش‌های منظم، آموزش و جلب مشارکت مرتع‌داران و جوامع محلی، و افزایش گشت‌های کنترلی را در دستور کار قرار داده است.
وی از تلاش‌های ارزشمند اداره حفاظت محیط زیست عسلویه، معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی استان بوشهر، همیاران افتخاری و مرتع‌داران منطقه تقدیر کرد و بر ضرورت ارتقای سطح حفاظتی این زیستگاه و اجرای برنامه‌های جامع حفاظتی برای حمایت از جمعیت پلنگ ایرانی در این منطقه تأکید کرد.
مصطفی موذنی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه، در این ارتباط گفت: شناسایی و حفاظت از زیستگاه‌های ارزشمند حیات وحش، بویژه گونه‌های در معرض خطر، یکی از اولویت‌های اصلی است که در سال‌های اخیر با بررسی میدانی، ثبت نمایه‌هایی نظیر رد پا، فضله و لاشه‌های شکار شده، موقعیت‌های مستعد حضور پلنگ شناسایی شد و در نهایت، با نصب دوربین‌های تله‌ای در نقاط مختلف، موفق به ثبت نخستین تصویر از این گونه ارزشمند در کروه های این شهرستان شدیم.
  • نویسنده :
  • منبع :