19 دی آنلاین: «اسکات بسنت» وزیر خزانه داری آمریکا در تداوم رویکرد دوگانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور در قبال ایران، سیاست فشار حداکثری او را تشریح و ادعا کرد که واشنگتن قصد دارد صادرات نفت ایران را به بیش از ۹۰ درصد کاهش دهد.
اسکات بسنت وزیر خزانه داری دولت ترامپ روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با شبکه فاکس نیوز مدعی شد که با تجدید کارزار«فشار حداکثری» دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر برنامه هسته ای تهران، واشنگتن قصد دارد صادرات نفت ایران را به کمتر از ۱۰ درصد سطح فعلی کاهش دهد.
بسنت ادعا کرد: «ما متعهد هستیم صادرات نفت ایران را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز که در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ بدست آمد، برگردانیم. این کشور در حال حاضر ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون بشکه در روز نفت صادر می کند.»
بسنت همچنین گفت که در صورت درخواست رئیس جمهور، تحریم ها علیه انرژی روسیه را تشدید خواهد کرد.
معاملات آتی نفت پس از اظهارات وی افزایش یافت و قیمت نفت خام برنت تا ۱.۱ درصد افزایش یافت و به ۷۵.۸۵ دلار در هر بشکه رسید.
بسنت با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه تهران و نفوذ منطقه ای آن مدعی شد: «درآمدهای نفتی، ایران را قادر می سازد تا از فعالیت های تروریستی در سراسر جهان حمایت مالی کند.»
وزیر خزانه داری آمریکا به فاکس بیزنس گفت: «چینی ها، شاید هندی ها، نفت تحریم شده ایران را می خرند و این غیرقابل قبول است.»
بسنت ادعا کرد که کاهش صادرات به ۱۰۰ هزار بشکه در روز، ایران را در "مشکلات شدید اقتصادی" قرار خواهد داد. او مدعی شد که ارقام داخلی این کشور نشان می‌دهد که اقتصاد آن «در حال حاضر کاملاً شکننده» است که در نتیجه «تورم عظیم» و «کسری بودجه عظیم» است.
طرح ۱۱ قانونگذار آمریکایی برای فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران 
به گزارش شبکه فاکس نیوز، همزمان تعدادی از قانونگذاران آمریکایی با تنظیم طرحی دو حزبی که قرار است به مجلس نمایندگان و سنای کنگره این شکور ارائه شود از کشورهای اروپایی خواستند که با رویکرد دولت جدید ایالات متحده برای اعمال فشار حداکثری به ایران همسو شوند.
قانونگذاران آمریکایی در این طرح  جدید، تهران را به نقض مکرر توافق هسته ای ۲۰۱۵ متهم کرده و تاکید کردند که اروپا باید تحریم های سختگیرانه سازمان ملل علیه ایران (مکانیسم ماشه) را بازگرداند.
این طرح دو حزبی از انگلیس، فرانسه و آلمان می‌خواهد تا فوراً تحریم‌ها علیه ایران بر اساس «مکانیسم ماشه» را از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال کنند  و از دستورات اجرایی «فشار حداکثری» دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ی آمریکا برای منزوی کردن ایران به خاطر فعالیت‌های هسته‌ای‌اش پیروی کنند.
پیت ریکتس، سناتور ارشد جمهوری‌خواه در کمیته روابط خارجی سنا و  یکی از پیشنهاد دهندگان این طرح که ۱۱ سناتور دیگر نیز از آن حمایت کرده‌اند، ادعا کرد: «ایران بزرگترین حامی تروریسم دولتی است و اقدامات این کشور منجر به کشته شدن نظامیان آمریکایی شده است.»
او مدعی شد: "در اختیار داشتن سلاح هسته ای از سوی ایران، امنیت ما و متحدان ما را تهدید می کند. تحریم های فوری برای اطمینان از موفقیت کارزار فشار حداکثری رئیس جمهور آمریکا بسیار مهم است."
کلودیا تنی نماینده جمهوریخواه از نیویورک و جاش گاتهایمرِ نماینده دموکرات از نیوجرسی نیز قرار است طرح مشابهی را به مجلس نمایندگان کنگره آمریکا ارائه کنند.تنی از کشورهای اروپایی خواست تا قبل از انقضای برجام در اکتبر ۲۰۲۵، تحریم های فوری را اعمال کنند.
او گفت: «فعال  کردن مکانیسم ماشه  همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را که به دلیل توافق هسته‌ای شکست خورده دولت اوباما با ایران لغو شده بود، باز می‌گرداند.»
به گزارش فاکس نیوز، بر اساس گفته رافائل گروسی، ناظر هسته ای سازمان ملل، ایران در حال تسریع غنی سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد خلوص است. کشورهای غربی گفته اند که هیچ استفاده غیرنظامی از اورانیوم ۶۰ درصد وجود ندارد.
این در حالی است که برای ساخت سلاح هسته ای به اورانیوم غنی شده با خلوص ۹۰ درصد نیاز است.
  • نویسنده :
  • منبع :