19 دی آنلاین: پرشدگی سدهای کشور با رشد ۲ درصدی نسبت به هفته منتهی به شانزدهم فروردین ماه به ۵۰ درصد رسید.

بررسی وضعیت سدهای کشور در آستانه ورود به روزهای گرم ترسال و افزایش نیازهای آبی بیانگر آن است که هنوز باید مدیریت مصرف آب اولویت همه بوده و از مصرف بی رویه آب پرهیز کرد. 

بر اساس تازه ترین آماری که از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران درج شده، از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۳ فروردین ماه درصد پرشدگی سدها به ۵۰ درصد رسیده است که نشان می دهد هنوز نیمی از ظرفیت سدها خالی از آب است. 

کاهش ۳۵ درصدی آب ورودی به سدها 

گرچه درصد پرشدگی سدها اندکی رشد را نشان داده است اما میزان آب ورودی به سدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۳۵ درصدی دارد. 

بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۳ فروردین‌ماه، ۱۵ میلیارد و ۶۰ میلیون متر مکعب آب وارد سدها شده است که در هم‌سنجی با پارسال (۲۳ میلیارد و ۳۲۰ میلیون متر مکعب) کاهش دارد. 

کاهش ۱۶ درصدی حجم آب موجود در سدها

همچنین حجم آب موجود در سدها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ مهرماه کاهش یافته است. 

حجم آب موجود در سدهای مهم و بزرگ کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ فروردین ماه ۲۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون متر مکعب است، این در حالی است که در بازه زمانی مشابه سال گذشته این میزان ۳۰ میلیارد و ۷۶۰ میلیون متر مکعب بوده است. 

کاهش ۶ درصدی خروجی آب از سدها

در مدت یاد شده میزان خروج آب از سدها نیز با کاهش روبه‌رو شده است. 

بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۳ فروردین ماه حجم خروج آب از سدها ۱۳ میلیارد و ۷۲۰ میلیون متر مکعب شده است. این میزان در سال آبی گذشته ۱۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون متر مکعب بوده است. 

۱۲ سد کمتر از ۲۰ درصد آب دارند 

وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۲ سد درصد پرشدگی کمتر از ۲۰ درصد است، به‌طوری‌ که سد لار استان تهران، دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد استقلال، سد شمیل و نیان استان هرمزگان، سد تهم استان زنجان، سد رودبال داراب استان فارس، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان و سد ساوه استان مرکزی کمتر از ۲۰ درصد آب دارند. 

براساس آمار منتشره ۱۳ سد کشور هم بین ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش حجم آب نسبت به سال گذشته را نشان می دهند. 

این سدها مجموع ۱۳ سد حوضه آبریز ارومیه، سد امیرکبیر، سدهای دز، کرخه و مارون در استان هرمزگان، سد سردشت، سد جگین، سد رئیسعلی دلواری، سد آزاد کردستان، سد وشمگیر، گلستان و بوستان در استان گلستان و سدهای پیشین و کهیر در سیستان و بلوچستان و سد کمال صالح در استان مرکزی هستند.

  • نویسنده :
  • منبع :